Koninklijke onderscheiding voor Michelle Bosmans

Alle Koninklijke Onderscheiding

Michelle Bosmans uit Biezenmortel werd 25 juni benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ze kreeg de Koninklijke onderscheiding uit handen van locoburgemeester Esmah Lahlah. Mevrouw Bosmans krijgt de onderscheiding voor haar vrijwillig werk voor basisschool Franciscus, scouting De Paraplu en Stichting Jeugdbelangen Biezenmortel.

Michelle Bosmans met Koninklijke onderscheiding

(Foto: Joris Buijs)

Vanaf 2006 is mevrouw Bosmans (54) leidster en teamleidster van de kaboutergroep en later ook de Bevergroep bij scouting De Paraplu. Ze organiseert iedere 2 weken voor deze kinderen een woensdagmiddag met activiteiten en spellen. Ook is zij actief betrokken bij het zomerkamp dat plaatsvindt in de 1e week van de zomervakantie en ieder jaar weer een grote happening is. Voor dit zomerkamp zorgt zij ervoor dat het scoutingterrein wordt omgetoverd tot ‘Camping de Plu’. Er wordt een vrolijke camping opgebouwd op het scoutingterrein met een prachtig decor en ieder jaar een ander thema.

Kindervakantiewerk

Mevrouw Bosmans was de initiatiefnemer en oprichter van het kindervakantiewerk. Ze is nog steeds de drijvende kracht achter deze week in Biezenmortel. De week is sinds 2013 in de laatste week van de zomervakantie. Net als het scoutingkamp wordt dit evenement gehouden op het terrein van de jaarlijkse ‘Camping De Plu’. Deze kindervakantieweek is onderdeel van de Stichting Jeugdbelangen Biezenmortel. Ook in de 4 weken tussen het zomerkamp en de kindervakantieweek kunnen kinderen uit Biezenmortel bij ‘Camping de Plu’ terecht om te spelen en te zwemmen. Mevrouw Bosmans zorgt voor het toezicht en de begeleiding van de kinderen en wordt daarin bijgestaan door vrijwilligers. Ook voor de jongvolwassenen van dagbesteding BieZonder uit Biezenmortel organiseert mevrouw Bosmans in de zomervakantie activiteiten op ‘Camping De Plu’. Sinds 2015 is zij bovendien bestuurslid van de Stichting Jeugdbelangen Biezenmortel.

Werk voor de school

Mevrouw Bosmans is sinds 2002 werkzaam op basisschool Franciscus in Biezenmortel. Naast haar betaalde werkzaamheden heeft zij ook diverse vrijwillige taken op deze school.