Virtuele assistent gemeente Tilburg

Vanaf november 2020 kunt u voor vragen over verhuizen, paspoorten en identiteitsbewijzen de digitale hulp Gem gebruiken. U krijgt dan meteen een antwoord. Het gaat vooralsnog om een pilot van 6 maanden. Voor vragen over andere onderwerpen kunt u bellen naar 14 013.

Wat is een virtuele assistent?

Een virtuele assistent is een chatbot die geprogrammeerd is om vragen te beantwoorden. Het is dus geen echte medewerker waar u mee chat. De virtuele assistent is een extra optie om te communiceren met inwoners. Tijdens deze testmaanden geeft Gem antwoord op vragen over verhuizen, paspoorten en identiteitskaarten. Ook helpt de assistent door mensen te verwijzen naar de juiste pagina op de website. De virtuele assistent werkt in alle grote browsers behalve Internet Explorer.

Privacy

Telefoon-, WhatsApp- en chatgesprekken kunnen door de gemeente worden bewaard om de dienstverlening te verbeteren. Gesprekken worden niet langer bewaard dan nodig is. De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) zorgt er voor dat met deze informatie veilig wordt omgegaan.