logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Gezondheidszorg in Tilburg

Als je gezondheidsklachten hebt, moet je in Nederland eerst naar een huisarts. Deze arts kan je meteen behandelen of je doorverwijzen naar een specialist als dat nodig is. Heb je medische hulp nodig buiten kantooruren of in het weekend, dan ga je naar de huisartsenpost. Is er sprake van een levensbedreigende situatie, bel dan 112.

In Nederland heb je vrije keuze voor een huisarts. Maar er is een groot tekort aan huisartsen in Nederland en ook in deze regio. Sommige huisartsen kunnen tijdelijk geen nieuwe patiënten aannemen. Vraag dus altijd eerst of de huisarts je als nieuwe patiënt kan aannemen als je in een nieuwe stad of dorp komt wonen. Controleer dit bij aankomst, niet pas als je een huisarts nodig hebt.  

Huisartsenpraktijk

In Tilburg zijn verschillende huisartsen waar je je kunt aanmelden. In Nederland ga je eerst naar de huisarts, de huisarts helpt je verder. Je kan bijvoorbeeld naar de huisarts voor:

Levensbedreigend

Als jij of iemand anders dringend medische hulp nodig heeft, bel je het alarmnummer 112. Dit nummer bel je ook bij brand of als je getuige bent van een misdrijf. Wanneer je 112 belt, geef dan door:

Moet ik naar de dokter

Soms is het lastig om te bepalen of je naar de dokter moet. Je kunt via de website www.moetiknaardedokter.nl een aantal vragen beantwoorden om te bepalen of je naar de dokter moet. Twijfel je? Bel dan altijd je eigen huisarts.