logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Huisvesting in Tilburg

Als je in de gemeente Tilburg wilt blijven kun je een huis huren of kopen. Hieronder vind je meer informatie over de huizen in Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel.

Sociale huurwoning

Als je een sociale woning wilt huren, moet je je inschrijven bij Woning in Zicht. Deze website is beschikbaar in meerdere talen. 

Of je in aanmerking komt voor een sociale huurwoning is bijvoorbeeld afhankelijk van je inkomen. Normen hiervoor worden door de rijksoverheid bepaald. Voor meer informatie kun je kijken op de website government.nl.

Als je je hebt ingeschreven, kun je reageren op de woningen die op de website worden gepubliceerd. Voor elke woning geldt een bepaalde periode waarbinnen je moet reageren, dus zorg ervoor dat je om de paar dagen op de website kijkt. Er zijn verschillende manieren waarop de huizen worden aangeboden:

Disclaimer: er is een tekort aan sociale huurwoningen in Nederland en de gemeente Tilburg. De wachtlijsten en wachttijden zijn hierdoor lang. Schrijf je dus op tijd in.

Particuliere huurwoning

Er zijn ook huizen die door particuliere eigenaren worden verhuurd. U vindt deze huizen op verschillende websites, zoals:

Naast de bovenstaande aanbieders is Lento een gespecialiseerd platform voor huisvesting van internationale werknemers. Nu nog voor werkgevers. Vanaf 1 januari 2024 ook rechtstreeks voor jou als woningzoekende. Meer informatie vind je vanaf 1 januari 2024 op de website van Lento

Een huis kopen

Als je een huis wilt kopen, kun je je door een makelaar laten informeren over de mogelijkheden. Er zijn een aantal makelaars in de gemeente Tilburg. Via deze link kom je op een overzichtspagina met alle geregistreerde makelaars.

Starterslening

Voor het kopen van een eerste woning bestaat er onder bepaalde voorwaarden de mogelijkheid om bij de gemeente een aanvraag te doen om tegen gunstige voorwaarden een aanvullende lening te krijgen. We noemen dit een starterslening. Meer informatie over de starterslening is te vinden op de pagina starterslening.