logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Tilburg Trofee voor Martin de Kok

Alle Tilburg Trofee

Martin de Kok ontving op 30 mei de Tilburg Trofee uit handen van burgemeester Weterings. Dhr. de Kok ontving de onderscheiding vanwege zijn verdiensten als voorzitter van de Tilburgse Voedsel Bank (TVB). Hij nam op 30 mei afscheid als voorzitter.

Martin de Kok krijgt de Tilburg Trofee

(Foto: Joris Buijs)

De heer De Kok is sinds begin 2016 voorzitter van de TVB en speelde een belangrijke rol om de TVB zowel intern als extern verder te professionaliseren. Ook is hij de trekker geweest van een langlopend traject van de nieuwe huisvesting van de voedselbank in de Kapitein Hatterasstraat in Tilburg. Deze nieuwe huisvesting was nodig om alle klanten in Tilburg van voldoende voedsel te kunnen voorzien en om de vrijwilligers een veilige werkomgeving te kunnen bieden.

Passie en doorzettingsvermogen 

Daarnaast is de heer De Kok vanuit zijn functie als voorzitter TVB, voorzitter van het Regionaal Distributiecentrum voor de voedselbanken in Noord-Brabant en Zeeland dat ook is gevestigd op de locatie in de Kapitein Hatterasstraat 48 in Tilburg. Daarmee was hij verantwoordelijk voor de distributie van het landelijk verworven voedsel naar de voedselbanken in deze provincies. In beide functies heeft hij zijn taken met veel passie en doorzettingsvermogen uitgevoerd. Daarnaast is hij sinds begin 2016 lid van het Regionaal Overleg Platform Voedselbanken van het district Brabant-Zeeland en van de Stichting Steunfonds Voedselbank Tilburg. De heer De Kok neemt weliswaar afscheid als voorzitter, maar blijft actief binnen de TVB als bestuurslid.