Tilburgse jeugdlintjes

Maak kennis met de helden die in 2021 en 2022 een Tilburgs Jeugdlintje ontvingen. Deze 10 kinderen zetten zich in voor hun omgeving en de maatschappij. Wil je weten wat hen een echte held maakt? Lees hieronder hun verhaal.

Tilburgse Jeugdlintjes 2022

Evi Hendriks

Evi verricht sinds 2019 vrijwilligerswerk bij woonzorgcentrum Den Herdgang. Elke vrijdagmiddag is zij aanwezig om te helpen. Zij helpt mee bij activiteiten, dekt de tafel in de huiskamer voor de bewoners, vervoert mensen binnen het woonzorgcentrum en maakt een praatje met de bewoners. In oktober van dit jaar ontving ze al de Jongerenvrijwilligersprijs. Ze is een goede ambassadeur voor het vrijwilligerswerk, want inmiddels heeft ze meer kinderen/jongeren enthousiast gemaakt om te komen helpen bij Den Herdgang. Evi Hendriks ontving het Tilburgs Jeugdlintje tijdens een feestelijke middag op zondag 20 november, de Internationale Dag van de Rechten van het Kind.

Manon Kunzel

Manon helpt sinds september 2018 bij de turnlessen van Gymnastiek- en Turnvereniging Dionysius. Inmiddels heeft ze in haar vrije tijd haar assistentenbevoegdheid 1 en 2 behaald via de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU). Ze assisteert wekelijks tijdens de les op de dinsdagavond en bij de wedstrijdgroepen op de donderdagavond. Al met al steekt ze veel vrije tijd in de club. Zo is ze ook te vinden in T-kwadraat als er opgebouwd moet worden voor een wedstrijd die de club organiseert. Daarnaast is Manon voor het tweede jaar vrijwilligster bij kindervakantiewerk GGHT (Gasthuisring, Goirke, Hasselt Theresia) en offert ze een week vakantie op om kinderen een leuke week te bezorgen vol met activiteiten. Manon Kunzel ontving het Tilburgs Jeugdlintje tijdens de turnles op dinsdag 22 november bij Gymnastiek- en Turnvereniging Dionysius.

Tilburgse Jeugdlintjes 2021

Hannah Jacobs

Hannah is een echte bezige bij. Met veel plezier loopt ze minstens eens per week een rondje door de wijk met de afvalgrijper en gele zak. Sinds een aantal jaren assisteert ze bij de turnlessen van haar vereniging Kunst en Kracht. Met veel plezier! Ze was vereerd toen de trainer haar twee jaar geleden vroeg om bij de hogere divisies te komen assisteren. Iedere zaterdag staat ze in de turnhal om de jonge talenten op te vangen bij de brug of bij de afsprong van de balk. Ook is Hannah actief bij Kindervakantiewerk en vrijwilliger bij de Kindertelefoon. 

Abel van Berkel

Abel heeft door de ziekte van zijn zus en een ongeluk van zijn vader al veel meegemaakt op jonge leeftijd. Toch is hij een veerkrachtig kind en helpt hij anderen. Hij helpt zijn moeder met de zorg thuis en doet dat altijd met een glimlach. Zijn buren helpt hij door regelmatig hun hond uit te laten. Ook voor zijn vriendjes in de klas blijft hij behulpzaam. En nog even de juf of meester helpen is geen probleem. Abel staat klaar voor iedereen!

Féline Ramkisoensingh

Féline heeft een groot hart voor de natuur en haar omgeving. Het Wilhelminapark noemt zij wel het Vondelpark van Tilburg. Omdat zij zich stoorde aan de rommel die mensen achterlieten, besloot zij in actie te komen. Féline heeft ervoor gezorgd dat de Pak je Zakjebox ook in het Wilhelminapark kwam te staan. 

Ze heeft zelf meegeholpen de paal de grond in te slaan en zorgt er steevast voor dat de box altijd goed gevuld is met papieren zakjes. Kan zij zelf een keertje niet? Geen probleem, zij heeft haar jongere broertje enthousiast gekregen om de box ook met papieren afval zakjes te vullen. Met haar inzet en enthousiasme levert zij een waardevolle bijdrage aan een schone stad, is een voorbeeld voor anderen jongeren.

Lara van Hamond

Lara is een jeugdambassadeur van de Verbeeten Challenge. Lara collecteert, deelt flyers uit en geeft voorlichting. Daarnaast heeft ze samen met haar school meer dan €10.000,-opgehaald voor onderzoek naar kanker. Op school gaf ze ook samen met een vrijwilliger van Verbeeten een spreekbeurt over kanker. Na die spreukbeurt hebben veel klasgenootjes meegedaan aan de sponsorloop. Lara helpt het liefst alle mensen. Zo bakte ze muffins in de coronaperiode en bracht die langs bij eenzame ouderen. Ook haalt ze oude flessen op voor het statiegeld. Dat doneert ze uiteraard weer aan goede doelen. 

Laura Thielemans

Laura heeft door snel handelen haar opa gered! Laura deed samen met opa boodschappen toen hij zich niet goed voelde en plots neerviel. Laura aarzelde niet en rende meteen terug de supermarkt in. Daar wist ze een dokter te vinden die opa meteen kon helpen. Door het snelle handelen van Laura is de schade beperkt gebleven bij haar opa en gaat het nog steeds goed met hem.

Nick Weterings

Nick doet al vanaf groep 8 vrijwilligerswerk bij het verzorgingshuis de Hertgang van Stichting De Wever. Om het weekend is hij op zaterdag en zondag aanwezig om te helpen. Hij helpt mee in de keuken en speelt ook spelletjes met de bewoners. Het liefst zou Nick nog vaker gaan, maar zijn ouders vinden het ook belangrijk dat hij tijd overhoudt voor school, sport en vrienden. 

Vik Pijnenburg

De jongste Held met een T is Vik. In groep 2 leerde hij hoe belangrijk de natuur is. Sindsdien is Vik elke woensdag in het park te vinden om afval op te ruimen. Ook zijn vriendjes doen graag mee. Samen gaan ze met hun grijpstok aan de slag om afval op te ruimen. Vik is op jonge leeftijd al bezig om de wereld mooier te maken voor anderen.

Ravi van Laak

Ravi is altijd in zijn eigen buurt te vinden om mensen te helpen. Glas wegbrengen, onkruid weghalen of vuilnis oprapen, hij doet het allemaal. Hij zet zich ook in voor dieren. Zo brengt hij kikkers terug naar de vijver en redt hij jonge vogeltjes. Zijn ouders horen vaak: ‘Kun je Ravi eens langs sturen? Ik kan zijn hulp goed gebruiken.’ 
Buurtbewoners geven hem dan graag iets lekkers of een klein zakcentje voor zijn hulp. Maar voor Ravi hoeft dat. Hij vindt het veel belangrijker dat hij mensen kan helpen.