Trouwambtenaren

De buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS) sluit het huwelijk of het geregistreerd partnerschap. Een paar weken van te voren heeft het bruidspaar een gesprek met de BABS om in detail de grote dag door te praten. Hieronder stellen de Tilburgse BABS'en zich voor.

Aziza Aboulkacem - Jardaoui

"Ik ben als zeer ervaren trouwambtenaar graag een onderdeel van jullie trouwdag! Ik vind het een eer om huwelijken te mogen voltrekken en zo een steentje bij te dragen aan iemands mooiste dag.
Mijn doel is om een huwelijksvoltrekking te organiseren die aansluit bij de wensen en belevingswereld van het bruidspaar. Dus, zeggen jullie JA tegen mij?"

Isa Baijens

"Jullie gaan trouwen! Gefeliciteerd! Waarschijnlijk zijn alle voorbereidingen al in volle gang en zijn jullie nu op zoek naar een trouwambtenaar. Dat moet iemand zijn die jullie aanspreekt en die bij jullie past. Bij de gemeente Tilburg is er gelukkig een ruim aanbod van trouwambtenaren, waar jullie zelf uit kunnen kiezen. Mijn naam is Isa Baijens en naast trouwambtenaar werk ik als persoonlijk begeleider in de gehandicaptenzorg. Ik ben een echt mensen-mens, waardoor ik ook goed de essentie uit jullie verhaal kan halen en kan vangen in een persoonlijke speech. Bij ons kennismakingsgesprek hoor ik graag jullie verhaal en samen maken we er vervolgens een mooie ceremonie van!" (beschikbaar: wo/vr-middag/za/zo, niet beschikbaar oktober 2023 t/m maart 2024)

Elke van Bezouw-Verhoeven

"Wat heb ik genoten van onze bruiloft in mei 2006! De regen viel met bakken uit de lucht, maar we hebben er niets van gemerkt. Je wordt met zoveel aandacht, lieve mensen, mooie woorden en vrolijkheid omringd, dat regen er niet toe doet. En of je nu droomt van een grootse bruiloft met alle toeters en bellen, of juist van een klein, intiem huwelijksfeest, het moment dat je 'JA' tegen elkaar zegt, is onvergetelijk.
Ik vind het een groot voorrecht om daar samen met jullie een heel persoonlijk, romantisch moment van te maken. Graag kom ik een paar weken voor de bruiloft langs om kennis te maken, jullie verhalen te horen en samen de ceremonie voor te bereiden, met alle aandacht voor jullie inbreng en wensen."

Joanne Cornelisse

"Bevlogen, enthousiast en altijd in voor een grapje! Dat is hoe ik mijzelf als BABS zou omschrijven. Samen een onvergetelijk liefdesfeest creëren is hetgeen ik het liefste doe! Laat die tissues maar tevoorschijn komen, 1) om de tranen van het lachen te deppen, maar 2) uiteraard ook voor de persoonlijke touch die jullie én de gasten recht in het hart zal raken. Wat zeggen jullie ervan, zullen we samen de liefde vieren?"

Els Goossens

"Ik ben een geboren en getogen Tilburgse en werk al sinds 1977 bij de gemeente. Vanuit mijn werkkamer zie ik vaak bruidsparen stralen op het bordes van het schitterende Paleis-Raadhuis. Ik vind het fantastisch dat mensen kunnen trouwen op zo vele mooie plekken in Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout. Ook de ruimte die een bruidspaar in deze tijd krijgt om het echt hun eigen ceremonie te laten zijn, vind ik heel bijzonder. Daar wil ik alle medewerking aan verlenen, de klant is koning!". (niet beschikbaar: ma t/m do, vr-ochtend)

Fleur Kelders

"Hoe fantastisch is het dat je de liefde van je leven hebt ontmoet en gaat trouwen? Dat moet gevierd worden! Op zo’n speciale dag vind ik het belangrijk om de ceremonie helemaal van jullie te maken. Jullie staan als toekomstig echtpaar centraal, omringd door al jullie dierbaren. Een mooie, persoonlijke bijdrage mogen leveren en jullie in de echt verbinden, dat zou ik een ontzettende eer vinden. Met mijn enthousiasme en spontaniteit vier ik graag samen met jullie de liefde, in al haar vormen!" (beschikbaar: vr/za/zo)

Laura Klomp

"Voorheen zag ik de ceremonie als het formele gedeelte van een bruiloft. Tot ik een paar ceremonies van dichtbij heb mogen meemaken en wat zat ik er naast! Het is één van de hoogtepunten van de dag! Een feestelijk, persoonlijk en emotioneel moment. Ik vind het een enorme eer als jullie het mij toevertrouwen om van de ceremonie ook een van de hoogtepunten van jullie dag te maken. Ik kijk er naar uit om jullie te leren kennen en samen met jullie de liefde voor elkaar te vieren."

Pim de Laat

"Ik ben Pim de Laat ook wel de 'CakeBABS' genaamd. Samen met mijn vrouw Claudia heb ik Cake 5 Exclusive Cakes. We maken al jaren persoonlijke bruidstaarten. Ook een huwelijksceremonie is uniek, alleen voor jullie bedoeld en geen standaard verhaal uit een boek. Samen spreken we ergens af waar jullie je op je gemak voelen en graag jullie levensverhaal willen delen met mij. Daar maak ik dan een verhaal van waarin kenbaar wordt waarom je zo graag met elkaar wilt trouwen. Ik kijk ernaar uit om samen met jullie te werken aan de mooiste dag van jullie leven."

Karin van Meersbergen

"Het is een bijzonder moment wanneer 2 mensen naar elkaar uitspreken dat zij hun leven willen delen. Ik wil jullie hier graag in begeleiden maar ook de ruimte geven er echt jullie moment van te maken. Ik maak daarom eerst een persoonlijke afspraak om elkaar te leren kennen en om samen te bekijken hoe de huwelijksvoltrekking het beste aansluit bij jullie persoonlijkheid, omstandigheden en wensen. Naast trouwambtenaar werk ik bij de gemeente als beleidsadviseur en ben ik coach. Bovenal ben ik moeder van 2 studerende kinderen. Bij alles wat ik doe staat mijn oprechte belangstelling voor mensen voorop."

Wim van den Oord

"Ik ben gehuwd en vader van 3 kinderen. Bijna 40 jaar heb ik in de dienstverlening gezeten, maar sinds begin 2002 geniet ik van de vut en ben ik buitengewoon ambtenaar. Tijdens de ceremonie wil ik het bruidspaar met simpele, toepasselijke woorden op hun gemak stellen. Daarbij betrek ik ook de gasten, door persoonlijke en amusante verhalen over het paar. Ik vind het een eer om als trouwambtenaar een belangrijke rol te kunnen spelen. Een trouwfeest is een bijzonder feest en dat maakt het zo leuk om te doen."

Ivo Rijerse

"Als jullie van plan zijn om mij te vragen als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand, dan vind ik dat hartstikke leuk om te doen. Er is zo veel te regelen op deze voor jullie zo belangrijke dag en het lijkt mij dan ook een dankbare taak om dit stukje voor mijn rekening te nemen. Ik kijk er naar uit om te ervaren wat jullie bindt en waarom jullie met elkaar willen trouwen. Het lijkt me daarnaast mooi om hier een verhaal van te maken en dit te delen met jullie dierbaren. Voor mij is het een voorrecht dit bijzondere moment mee te mogen maken van dichtbij. Ik zie het dan ook als vanzelfsprekend dit zo persoonlijk mogelijk te doen."

Bas Schuit

"De trouwdag wordt vaak bestempeld als de mooiste dag in iemands leven. Het staat in ieder geval in de top 10. Ik ben dan ook blij als ik een bijdrage kan leveren om de trouwdag in die top 10 te krijgen. Door een goed contact met het bruidspaar (in welke combinatie dan ook) zorg ik ervoor dat de toespraak zeer persoonlijk wordt. Ik ben sinds 1993 werkzaam bij de gemeente Tilburg en sinds 2001 als ambtenaar van de burgerlijke stand. Als trouwambtenaar hoop ik nog vaak een bijdrage te kunnen leveren aan vele mooiste dagen."

Berry Simons

"Ik werkte al langer bij de gemeente in diverse functies en vanaf 2010 kwam daar buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand bij. Wat mij vooral aantrekt is de ontmoeting met de mensen die willen trouwen, op de dag zelf en tijdens het voorgesprek. Ik vind het geweldig om ervoor te zorgen dat zij een bijzondere en onvergetelijke dag hebben. Naast persoonlijk mag de huwelijksvoltrekking liefst ook een beetje vrolijk verlopen. Er mag gelachen worden in de trouwzaal, het is tenslotte een vrolijke dag." (beschikbaar vr/za)

Marianne van Tilburg

"Trouwen! Jullie hebben elkaar gevonden en willen samen door het leven. Jullie gaan dit naar elkaar uitspreken, in het bijzijn van jullie naasten op JULLIE DAG! Als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand wil ik graag mijn persoonlijke bijdrage leveren aan deze speciale dag. Het is belangrijk dat we samen, ontspannen en plezierig, een mooi feest maken van de officiële plechtigheid. Dat we samen met jullie gasten terug kunnen kijken en vooruitblikken. Wie ben ik? Ik ben jaren werkzaam geweest binnen de afdeling P&O van de gemeente Tilburg en ben positief nieuwsgierig naar mensen en hun verhaal. Een paar weken voor de bruiloft kom ik graag kennis maken om aan de hand van jullie verhaal en wensen samen een passende ceremonie voor te bereiden. Naast trouwambtenaar ben ik vervroegd met pensioen en heb ik nog verantwoordelijkheden als oppas-oma, tuinvrouw en vrijwilligster. Als ik even kan, sport ik: tennissen, wandelen en fietsen. Ik probeer van alle kleine dingen van het leven te genieten."

Eigen trouwambtenaar

U kunt ook een eigen trouwambtenaar laten benoemen voor uw huwelijksdag. Deze procedure kost € 244,75. Uw trouwambtenaar kan de aanvraag ook zelf regelen. De voorwaarden zijn: