Trouwambtenaren

De buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS) sluit het huwelijk of het geregistreerd partnerschap. Een paar weken van te voren heeft het bruidspaar een gesprek met de BABS om in detail de grote dag door te praten. Hieronder stellen de Tilburgse BABS'en zich voor.

Aziza Aboulkacem - Jardaoui

"Ik ben als ervaren trouwambtenaar graag een onderdeel van jullie trouwdag! Ik vind het een eer om huwelijken te mogen voltrekken en zo een steentje bij te dragen aan iemands mooiste dag.

Mijn doel is om een huwelijksvoltrekking te organiseren die aansluit bij de wensen en belevingswereld van het bruidspaar." (niet beschikbaar: ma/di/wo/do)

Elke van Bezouw-Verhoeven

"Wat heb ik genoten van onze bruiloft in mei 2006! De regen viel met bakken uit de lucht, maar we hebben er niets van gemerkt. Je wordt met zoveel aandacht, lieve mensen, mooie woorden en vrolijkheid omringd, dat regen er niet toe doet. En of je nu droomt van een grootse bruiloft met alle toeters en bellen, of juist van een klein, intiem huwelijksfeest, het moment dat je 'JA' tegen elkaar zegt, is onvergetelijk.
Ik vind het een groot voorrecht om daar samen met jullie een heel persoonlijk, romantisch moment van te maken. Graag kom ik een paar weken voor de bruiloft langs om kennis te maken, jullie verhalen te horen en samen de ceremonie voor te bereiden, met alle aandacht voor jullie inbreng en wensen."

Els Goossens

"Ik ben een geboren en getogen Tilburgse en werk al sinds 1977 bij de gemeente. Vanuit mijn werkkamer zie ik vaak bruidsparen stralen op het bordes van het schitterende Paleis-Raadhuis. Ik vind het fantastisch dat mensen kunnen trouwen op zo vele mooie plekken in Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout. Ook de ruimte die een bruidspaar in deze tijd krijgt om het echt hun eigen ceremonie te laten zijn, vind ik heel bijzonder. Daar wil ik alle medewerking aan verlenen, de klant is koning!". (niet beschikbaar: ma t/m do, vr-ochtend)

Karin van Meersbergen

"Het is een bijzonder moment wanneer 2 mensen naar elkaar uitspreken dat zij hun leven willen delen. Ik wil jullie hier graag in begeleiden maar ook de ruimte geven er echt jullie moment van te maken. Ik maak daarom eerst een persoonlijke afspraak om elkaar te leren kennen en om samen te bekijken hoe de huwelijksvoltrekking het beste aansluit bij jullie persoonlijkheid, omstandigheden en wensen. Naast trouwambtenaar werk ik bij de gemeente als beleidsadviseur en ben ik coach. Bovenal ben ik moeder van 2 studerende kinderen. Bij alles wat ik doe staat mijn oprechte belangstelling voor mensen voorop."

Wim van den Oord

"Ik ben gehuwd en vader van 3 kinderen. Bijna 40 jaar heb ik in de dienstverlening gezeten, maar sinds begin 2002 geniet ik van de vut en ben ik buitengewoon ambtenaar. Tijdens de ceremonie wil ik het bruidspaar met simpele, toepasselijke woorden op hun gemak stellen. Daarbij betrek ik ook de gasten, door persoonlijke en amusante verhalen over het paar. Ik vind het een eer om als trouwambtenaar een belangrijke rol te kunnen spelen. Een trouwfeest is een bijzonder feest en dat maakt het zo leuk om te doen."

Ivo Rijerse

"Als jullie van plan zijn om mij te vragen als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand, dan vind ik dat hartstikke leuk om te doen. Er is zo veel te regelen op deze voor jullie zo belangrijke dag en het lijkt mij dan ook een dankbare taak om dit stukje voor mijn rekening te nemen. Ik kijk er naar uit om te ervaren wat jullie bindt en waarom jullie met elkaar willen trouwen. Het lijkt me daarnaast mooi om hier een verhaal van te maken en dit te delen met jullie dierbaren. Voor mij is het een voorrecht dit bijzondere moment mee te mogen maken van dichtbij. Ik zie het dan ook als vanzelfsprekend dit zo persoonlijk mogelijk te doen."

Betsy Schilders

"Naast mijn parttime baan was ik trouwambtenaar in de gemeente Goirle. In 2002 verhuisde ik met mijn gezin naar Udenhout en sinds 2010 ben ik trouwambtenaar in Tilburg. Ik vind het telkens weer een indrukwekkend moment in het leven van 2 mensen. Vooral de eigen ideeën en wensen van de partners of het aanstaande echtpaar moeten de ruimte krijgen. Hun beleving en hun liefde voor elkaar vormen de kern van mijn toespraak waarbij ook eventuele eigen kinderen, familie en vrienden zich betrokken voelen." (niet beschikbaar: ma/di/wo)

Bas Schuit

"De trouwdag wordt vaak bestempeld als de mooiste dag in iemands leven. Het staat in ieder geval in de top 10. Ik ben dan ook blij als ik een bijdrage kan leveren om de trouwdag in die top 10 te krijgen. Door een goed contact met het bruidspaar (in welke combinatie dan ook) zorg ik ervoor dat de toespraak zeer persoonlijk wordt. Ik ben sinds 1993 werkzaam bij de gemeente Tilburg en sinds 2001 als ambtenaar van de burgerlijke stand. Als trouwambtenaar hoop ik nog vaak een bijdrage te kunnen leveren aan vele mooiste dagen."

Berry Simons

"Ik werkte al langer bij de gemeente in diverse functies en vanaf 2010 kwam daar buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand bij. Wat mij vooral aantrekt is de ontmoeting met de mensen die willen trouwen, op de dag zelf en tijdens het voorgesprek. Ik vind het geweldig om ervoor te zorgen dat zij een bijzondere en onvergetelijke dag hebben. Naast persoonlijk mag de huwelijksvoltrekking liefst ook een beetje vrolijk verlopen. Er mag gelachen worden in de trouwzaal, het is tenslotte een vrolijke dag." (beschikbaar vr/za)

Berthe van der Staak

"Ik was vele jaren docent aan het ROC Midden Brabant. Sinds 1998 ben ik BABS en ik heb al heel wat oud-studenten de 'grote stap' zien maken. In het contact met het bruidspaar stel ik me zo open mogelijk op, als mentor en vertrouwenspersoon. Om de ceremonie een persoonsgerichte gebeurtenis te maken ga ik nadrukkelijk in dialoog met het bruidspaar, eventuele eigen kinderen, bruidskinderen en overige gasten. Het is weliswaar een spannende, maar vooral blijde dag. En daar geniet ik ook van." (niet beschikbaar: ma/di)

Eigen trouwambtenaar

U kunt ook een eigen trouwambtenaar laten benoemen voor uw huwelijksdag. Deze procedure kost € 227,-. Uw trouwambtenaar kan de aanvraag ook zelf regelen. De voorwaarden zijn:

  • eerdere benoeming tot BABS in een andere gemeente
  • beëdiging door de rechtbank als BABS