U bevindt zich op:Inwoners /Laag inkomen / Meedoenregeling

Meedoenregeling

Tilburgers kunnen meedoen aan leuke, leerzame of gezonde activiteiten. Ook als u minder te besteden heeft. Heeft u een minimuminkomen dan is er de Meedoenregeling. U en uw gezinsleden kunnen daarmee een keus maken uit diverse activiteiten. Het aanbod is groot, met meer dan 1200 activiteiten zit er voor iedereen wat tussen. Het budget van 2017 is geldig tot en met 31 december 2017.

Voorwaarden Meedoenregeling

 • U bent inwoner van Tilburg, Berkel-Enschot of Udenhout.
 • Uw (gezamenlijk) inkomen is lager dan 130% van het sociaal minimum en uw vermogen is niet hoger dan toegestaan. Vermogen is -bijvoorbeeld een auto of spaargeld
 • Voor het berekenen van u inkomen telt u al uw inkomsten bij elkaar op behalve: huurtoeslag, zorgtoeslag, bijzondere bijstand, persoonsgebonden budget en woonkostentoeslag.

Volgt u een voltijd of deeltijd MBO, HBO of universitaire studie?

Dan hebt u geen recht op de Meedoenregeling omdat voor studenten voldoende mogelijkheden zijn om aan activiteiten mee te doen. Niet studerende gezinsleden kunnen wel recht hebben op de Meedoenregeling. U kunt de regeling dus wel aanvragen voor uw gezinsleden. 

Meedoen aan leuke activiteiten?
Meedoenregeling aanvragen

Aanvragen Meedoenregeling

Als u een aanvraag indient kijkt de afdeling meteen of uw gezinsleden (partner en thuiswonende kinderen tot 18 jaar) ook budget krijgen. Het formulier is eenvoudig en kan ook zonder DigiD ingevuld worden. Aanvragen kan tot en met 30 november 2017.

Hulp bij aanvragen Meedoenregeling

Voor hulp bij het aanvragen van de Meedoenregeling kunt u zonder afspraak naar het spreekuur van de Formulierenhulp dichtbij.

Content is verborgen

Vermogens- inkomenstabel Meedoenregeling (per 1 juli 2017)

Meedoenregeling | Vermogens/Inkomenstabel per 1 juli 2017
LeefsituatieLeeftijdNetto inkomen
incl. vakantiegeld
Vermogen lager dan
Alleenstaand18-19-20€    316,58€ 5.940
21 jr - AOW€ 1.282,48
vanaf AOW€ 1.441,02
Alleenstaande ouder18-19-20€    682,99€ 11.880
21 jr - AOW€ 1.648,89
vanaf AOW€ 1.772,25
Gehuwd zonder kindallebei <21€    633,15€ 11.880
een van ons <21 € 1.232,63
21 jr t/m AOW€ 1.832,10
vanaf AOW€ 1.969,16
Gehuwd met kindallebei <21jr€    999,57€ 11.880
een van ons <21jr € 1.599,05
21 jr t/m AOW€ 1.832,10
vanaf AOW€ 1.969,16

Afhandeling Meedoenregeling

De afhandeling van een aanvraag duurt maximaal 6 weken. De gemeente controleert uw inkomensgegevens. Het is mogelijk dat u nog bewijsstukken over uw inkomen en/of vermogen moet aanleveren. 

Wat kunt u met de Meedoenregeling doen

Heeft u recht op de regeling, dan kunnen ook uw partner en thuiswonende kinderen t/m 17 jaar een keus maken uit ruim 300 aanbieders met meer dan 1200 activiteiten. U krijgt allemaal een eigen budget. Kost de activiteit meer dan u aan budget heeft, dan legt u de rest zelf bij. Kost de activiteit minder, dan kunt u het restant voor een andere activiteit gebruiken. Het aanbod van de Meedoenregeling bekijken

Meedoenregeling inwisselen, neem uw klantnummer mee!

De werkwijze is dit jaar iets veranderd. Voortaan neemt u ook uw klantnummer mee naar de aanbieder. De aanbieder heeft het nummer nodig om uw gegevens op te zoeken en te noteren dat u de Meedoenregeling bij hen gebruikt. De aanbieder kan het nummer niet voor uw opzoeken, dus vergeet het niet. Het klantnummer staat in uw toekenningsbrief en kunt u opzoeken via Mijn Gemeente (inloggen DigiD verplicht).

 1. Maak een keus uit het aanbod
 2. Pak uw paspoort, rijbewijs, identiteitskaart en het klantnummer
 3. Ga naar de aanbieder en zeg dat u Meedoenregeling wilt gebruiken
 4. De aanbieder controleert uw gegevens
 5. Gebruikt u meer dan 100 euro, dan legt u de rest zelf bij.
 6. Klaar!

Budget Meedoenregeling

Het budget van de Meedoenregeling is tot en met 31 december geldig. U kunt het budget niet meenemen naar een volgend seizoen of inwisselen voor contant geld.

Budget bekijken of klantnummer opzoeken

Als u met u DigiD inlogt op Mijn Gemeente kunt u zien:

 • hoeveel budget u nog heeft
 • waar u budget voor gebruikt hebt en
 • wat uw klantnummer is

Ook van uw gezinsleden die de Meedoenregeling hebben ontvangen. Thuiswonende kinderen van 18 jaar of ouder moeten met hun eigen DigiD inloggen.

Bezwaar maken Meedoenregeling

Heeft u een afwijzing ontvangen en bent u het daar niet mee eens? Dan kunt u binnen 6 weken bezwaar maken (DigiD verplicht).

Bedrijven en de Meedoenregeling

Organisaties of verenigingen die willen aansluiten bij de Meedoenregeling, kunnen een email sturen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

T-Kindpakket

De Meedoenregeling is onderdeel van het T-Kindpakket.