U bevindt zich op:Inwoners /Verhuizen, (ver)bouwen / Bodeminformatie inwoners

Bodeminformatie

Bodeminformatie kunt u nodig hebben bij de aan- en verkoop van een perceel, of bij de aanvraag van een omgevingsvergunning.

Bodeminformatie opvragen

Aanvragen bodeminformatie voor inwoners

U kunt bodeminformatie direct opvragen via DigiD.

Bent u ondernemer? U kunt direct bodeminformatie aanvragen met eHerkenning

Kosten bodeminformatie

Het opvragen van bodeminformatie kost 6,95 euro per perceel. Elk object is een apart verzoek en moet apart worden aangevraagd. De kosten betaalt u direct online.

Afhandeling bodeminformatie

De bodeminformatie (pdf-bestand) is binnen enkele minuten na betaling zichtbaar onder Mijn gemeente.

Inzien bodemdossier

Als u meer wilt weten over bodemverontreiniging binnen de gemeente Tilburg (bodemdossier of milieubundel), dan kunt u een afspraak maken met het Bodeminformatiepunt door een e-mail te sturen naar bodeminformatiepunt@tilburg.nl

Het inzien van bodemdossiers is gratis. Geef bij het maken van de afspraak door welk dossier of bundel u wilt inzien.

Bodemkwaliteitskaart

De bodemkwaliteitskaart is een digitale kaart waarop de algemene, verspreide bodemkwaliteit staat. Het gaat om een soort gemiddelde kwaliteit van de grond.

Tilburgse spoedlocaties

Landelijk zijn alle locaties geïnventariseerd die mogelijk zo verontreinigd zijn dat sprake is van risico's voor de mens, de natuur of het grondwater. Tilburg kent 13.000 locaties waar iets aan de hand zou kunnen zijn. Op de meeste daarvan is de kans op verontreiniging klein, maar op 1.100 locaties is mogelijk meer aan de hand. Die 1.100 locaties zijn de afgelopen jaren onderzocht. Er zijn nu nog 29 locaties waar iets moet gebeuren. De lijst met deze plekken staat onder aan deze pagina, bij downloads. De overige locaties zijn niet verontreinigd of de verontreiniging levert geen risico's op.

Heeft u vragen over onderstaand overzicht, stuur dan een bericht naar bodeminformatiepunt@tilburg.nl. Dan nemen wij contact met u op.

Downloads