Bodeminformatie

Bodeminformatie kunt u nodig hebben bij de aan- en verkoop van een perceel, of bij de aanvraag van een omgevingsvergunning.

Bodeminformatie opvragen

Kosten bodeminformatie

Het opvragen van bodeminformatie kost 7,35 euro per perceel. Elk object is een apart verzoek en moet apart worden aangevraagd. De kosten betaalt u direct online.

Aanvragen bodeminformatie

U kunt bodeminformatie direct opvragen met DigiD. Het PDF-bestand is binnen enkele minuten na betaling zichtbaar in 'Mijn dossier' in Mijn gemeente. Ziet u geen bestand? Meld dit dan alstublieft per e-mail aan bodeminformatiepunt@tilburg.nl.

Bent u ondernemer? Dan kunt u bodeminformatie aanvragen met eHerkenning.

Inzien bodeminformatie

Als u naar aanleiding van de ontvangen bodeminformatie meer wilt weten, kunt u per e-mail (bodeminformatiepunt@tilburg.nl) bodemonderzoeksrapporten opvragen. Vermeld altijd het betreffende locatienummer. U ontvangt dan van deze locatie de bodemonderzoeken en aanverwante stukken die wij digitaal beschikbaar hebben. Meestal is dit voldoende. Wilt u daarnaast ook papieren dossiers inzien, neem dan ook contact op met het Bodeminformatiepunt. Het opvragen en inzien van bodemonderzoeken en -dossiers is gratis.

Meer informatie over (voormalige) (bedrijfs)activiteiten en bouwvergunningen vindt u in het archief bouwen en milieu. Dit archief kunt u raadplegen met DigiD.

Bodemsanering en -onderzoek

Ga voor dit onderwerp naar de pagina 'Bodemsanering en -onderzoek'. Hier vindt u ook informatie over het toepassen van grond en bouwstoffen (Besluit bodemkwaliteit).