Bodeminformatie

Bodeminformatie kunt u nodig hebben bij de aan- en verkoop van een perceel, of bij de aanvraag van een omgevingsvergunning.

Bodeminformatie opvragen

Aanvragen bodeminformatie voor inwoners

U kunt bodeminformatie direct opvragen met DigiD. Het PDF-bestand is binnen enkele minuten na betaling zichtbaar in 'Mijn dossier' in Mijn gemeente. Ziet u geen bestand? Meld dit dan alstublieft per e-mail aan administratieprocesbureau@tilburg.nl.

Bent u ondernemer? Dan kunt u bodeminformatie aanvragen met eHerkenning.

Kosten bodeminformatie

Het opvragen van bodeminformatie kost 7,20 euro per perceel. Elk object is een apart verzoek en moet apart worden aangevraagd. De kosten betaalt u direct online.

Inzien bodeminformatie

Als u naar aanleiding van de ontvangen bodeminformatie meer wilt weten, kunt u per e-mail (bodeminformatiepunt@tilburg.nl) bodemonderzoeksrapporten opvragen. Vermeld altijd het betreffende locatienummer. U ontvangt dan van deze locatie de bodemonderzoeken en aanverwante stukken die wij digitaal beschikbaar hebben. Meestal is dit voldoende. Wilt u daarnaast ook papieren dossiers inzien, neem dan ook contact op met het Bodeminformatiepunt. Het opvragen en inzien van bodemonderzoeken en -dossiers is gratis.

Meer informatie over (voormalige) (bedrijfs)activiteiten en bouwvergunningen vindt u in het archief bouwen en milieu. Dit archief kunt u raadplegen met DigiD.

Bodemsanering en -onderzoek

Ga voor dit onderwerp naar de pagina 'Bodemsanering en -onderzoek'. Hier vindt u ook informatie over het toepassen van grond en bouwstoffen (Besluit bodemkwaliteit).