logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Regiovervoer (Wmo)

Kunt u door een ziekte of beperking geen gebruik maken van het openbaar vervoer? Bent u voor vervoer buitenshuis afhankelijk van anderen, maar heeft u geen hulp om op terug te vallen? Dan kunt u misschien gebruik maken van een Wmo-pas voor regiovervoer. Regiovervoer is voor iedereen. Met een Wmo-pas reist u goedkoper.

Werkwijze regiovervoer

Regiovervoer Midden-Brabant is niet gebonden aan haltes of stations. Binnen de regio haalt en brengt regiovervoer u waar u maar wilt. Een rit duurt meestal langer dan met een gewone taxi omdat ook andere mensen meereizen. Iedereen kan met regiovervoer reizen. 

Prijzen regiovervoer

U betaalt een starttarief plus een prijs per kilometer, net als in het openbaar vervoer. Wmo-reizigers betalen minder dan OV-reizigers. Wilt u weten wat een rit gaat kosten, bel dan 0900-0595 of gebruik de Regiovervoer App. Betalen kan alleen met PIN of automatische incasso. In de taxi kunt u niet meer contant betalen. Meer over de ritprijs van Regiovervoer.

Tarieven Regiovervoer Midden-Brabant 2024
Soort Starttarief Kilometertarief
Wmo-reiziger € 1,08 € 0,188 per kilometer
OV-reiziger € 3,90 € 0,59 per kilometer
Tarief bij negeren OV-advies € 3,90 € 1,61 per kilometer

Informatie, bestellingen of klachten regiotaxi

Voor informatie, bestellingen of met klachten belt of mailt u Regiovervoer Midden-Brabant

Wmo-pas aanvragen

Bijzondere regels Wmo-pas

Voor Elkaar Pas

Heeft u een Wmo-pas voor de (regio)taxi? Dan kunt u vanaf nu ook tegen een lager tarief gebruik maken van de bus in de regio Tilburg. U kunt de Voor Elkaar Pas aanvragen bij de gemeente. Bel met 013 - 542 9915 of stuur een email naar wmo@tilburg.nl. Lees meer over de Voor Elkaar Pas >

Wmo-pas verlengen

U kunt alleen met een geldige indicatie van uw Wmo-pas gebruik maken. De einddatum van uw indicatie staat in het besluit van de gemeente, waarin staat dat u recht heeft op een Wmo-pas. Als uw indicatie op korte termijn verloopt, dan kunt u via uw vaste contactpersoon of Toegang Tilburg uw pas verlengen.

U kunt met regiovervoer niet verder reizen dan 25 kilometer. Met Valys kunt u op stap buiten uw eigen regio. Bijvoorbeeld naar familie elders in het land of om uitstapjes te maken. Voor reizen met Valys moet u een Valys-pas aanvragen.

Voor gratis begeleiding in het openbaar vervoer kunt u bij de NS een OV-begeleiderskaart aanvragen. U koopt dan zelf een kaartje, maar uw begeleider mag gratis mee. Een onafhankelijke keuringsarts beslist of u een OV-begeleiderskaart krijgt.

Links