Regiovervoer (Wmo)

Kunt u door een ziekte of beperking geen gebruik maken van het openbaar vervoer? Bent u voor vervoer buitenshuis afhankelijk van anderen, maar heeft u geen hulp om op terug te vallen? Dan kunt u misschien gebruik maken van een Wmo-pas voor regiovervoer. Regiovervoer is voor iedereen. Met een Wmo-pas reist u goedkoper.

Vervoer naar een vaccinatielocatie

Bent u opgeroepen voor vaccinatie én in het bezit van een Wmo-pas voor Regiovervoer? Dan kunt u met Regiovervoer naar de priklocatie reizen. De ritten mogen alleen geboekt worden van huis naar de vaccinatielocatie en omgekeerd. De rit is gratis en komt niet ten laste van uw kilometerbudget. Een chirurgisch mondkapje (type II en type IIR) is verplicht en verkrijgbaar bij lokale drogisterijen of via online winkels. 

Heeft u geen Wmo-pas voor Regiovervoer? Vraag dan iemand in uw omgeving om hulp, gebruik het openbaar vervoer of maak gebruik van ANWB-Automaatje

Werkwijze regiovervoer

Regiovervoer Midden-Brabant is niet gebonden aan haltes of stations. Binnen de regio haalt en brengt regiovervoer u waar u maar wilt. Een rit duurt meestal langer dan met een gewone taxi omdat ook andere mensen meereizen. Iedereen kan met regiovervoer reizen. 

Reisinformatie en ritten bestellen

Het reserveren, wijzigen of afzeggen van ritten regelt u met Regiovervoer. Regiovervoer kan u ook vertellen hoeveel kilometer een rit is en wat u moet betalen. Bel de reserveringslijn via 0900-0595 (€0,02 per minuut met een starttarief van €0,045) of gebruik de Regiovervoer App voor het digitaal boeken van een rit. Meer over het reserveren van een rit.

Prijzen regiovervoer

U betaalt een starttarief plus een prijs per kilometer, net als in het openbaar vervoer. Wmo-reizigers betalen minder dan OV-reizigers. Wilt u weten wat een rit gaat kosten, bel dan 0900-0595 of gebruik de Regiovervoer App. Meer over de ritprijs van Regiovervoer.

Tarieven Regiovervoer Midden-Brabant vanaf 1 januari 2021
SoortStarttariefKilometertarief
Wmo-reiziger€ 0,99 +€ 0,175 per kilometer
OV-reiziger€ 3,52 +€ 0,53 per kilometer

Informatie, bestellingen of klachten regiotaxi

Voor informatie, bestellingen of met klachten belt of mailt u Regiovervoer Midden-Brabant

Wmo-pas aanvragen

  • Voor het aanvragen van een Wmo-pas neemt u contact op met Toegang Tilburg. Toegang Tilburg is een samenwerking van de afdelingen Dienstverlening en Werk & Inkomen van de gemeente Tilburg, IMW, MEE en GGD Hart voor Brabant.
  • Een aanvraag wordt binnen 8 weken afgehandeld.
  • Als u recht heeft op de Wmo-pas vraagt Regiovervoer Midden-Brabant een pasfoto bij u op.
  • Nadat Regiovervoer uw pasfoto heeft ontvangen krijgt u binnen 5 werkdagen uw pas thuisgestuurd.
  • Ondertussen kunt u tegen het gewone OV-tarief reizen met de regiovervoer.

Bijzondere regels Wmo-pas

  • Met een Wmo-pas van de gemeente Tilburg kunt u tot 2000 kilometer per jaar reizen tegen Wmo-tarief. Na 2000 kilometer betaalt u het OV-tarief.
  • Medische begeleiding kan alleen met een indicatie.
  • Voor een Wmo-pas betaalt u geen eigen bijdrage.

Wmo-pas verlengen

U kunt alleen met een geldige indicatie van uw Wmo-pas gebruik maken. De einddatum van uw indicatie staat in het besluit van de gemeente, waarin staat dat u recht heeft op een Wmo-pas. Als uw indicatie op korte termijn verloopt, dan kunt u via uw vaste contactpersoon of Toegang Tilburg uw pas verlengen.

Meer dan 25 kilometer reizen met Valys

U kunt met regiovervoer niet verder reizen dan 25 kilometer. Met Valys kunt u op stap buiten uw eigen regio. Bijvoorbeeld naar familie elders in het land of om uitstapjes te maken. Voor reizen met Valys moet u een Valys-pas aanvragen.

Begeleiding in het openbaar vervoer

Voor gratis begeleiding in het openbaar vervoer kunt u bij de NS een OV-begeleiderskaart aanvragen. U koopt dan zelf een kaartje, maar uw begeleider mag gratis mee. Een onafhankelijke keuringsarts beslist of u een OV-begeleiderskaart krijgt.