Regiovervoer (Wmo)

Kunt u door een ziekte of beperking geen gebruik maken van het openbaar vervoer? Bent u voor vervoer buitenshuis afhankelijk van anderen, maar heeft u geen hulp om op terug te vallen? Dan kunt u misschien gebruik maken van een Wmo-pas voor regiovervoer. Regiovervoer is voor iedereen. Met een Wmo-pas reist u goedkoper.

Staking chauffeurs op 17 en 18 februari

WMO-reizigers kunnen voor vrijdag 17 februari en zaterdag 18 februari helaas geen ritten boeken. Vakbonden hebben hun leden opgeroepen het werk neer te leggen. Tot donderdag 16 februari is niet duidelijk hoeveel chauffeurs beschikbaar zijn op die dagen. Om teleurstelling te voorkomen is ervoor gekozen om geen ritten in te boeken. Spoedeisende ritten blijven mogelijk en ook ritten die al geboekt zijn gaan door. 

Werkwijze regiovervoer

Regiovervoer Midden-Brabant is niet gebonden aan haltes of stations. Binnen de regio haalt en brengt regiovervoer u waar u maar wilt. Een rit duurt meestal langer dan met een gewone taxi omdat ook andere mensen meereizen. Iedereen kan met regiovervoer reizen. 

Prijzen regiovervoer

U betaalt een starttarief plus een prijs per kilometer, net als in het openbaar vervoer. Wmo-reizigers betalen minder dan OV-reizigers. Wilt u weten wat een rit gaat kosten, bel dan 0900-0595 of gebruik de Regiovervoer App. Betalen kan alleen met PIN of automatische incasso. In de taxi kunt u niet meer contant betalen. Meer over de ritprijs van Regiovervoer.

Tarieven Regiovervoer Midden-Brabant vanaf 1 januari 2022
SoortStarttariefKilometertarief
Wmo-reiziger€ 1,01€ 0,181 per kilometer
OV-reiziger€ 3,64€ 0,55 per kilometer

Informatie, bestellingen of klachten regiotaxi

Voor informatie, bestellingen of met klachten belt of mailt u Regiovervoer Midden-Brabant

Wmo-pas aanvragen

  • Voor het aanvragen van een Wmo-pas neemt u contact op met Toegang Tilburg. Toegang Tilburg is een samenwerking van de afdelingen Dienstverlening en Werk & Inkomen van de gemeente Tilburg, IMW, MEE en GGD Hart voor Brabant.
  • Een aanvraag wordt binnen 8 weken afgehandeld.
  • Als u recht heeft op de Wmo-pas vraagt Regiovervoer Midden-Brabant een pasfoto bij u op.
  • Nadat Regiovervoer uw pasfoto heeft ontvangen krijgt u binnen 5 werkdagen uw pas thuisgestuurd.
  • Ondertussen kunt u tegen het gewone OV-tarief reizen met de regiovervoer.

Bijzondere regels Wmo-pas

  • Met een Wmo-pas van de gemeente Tilburg kunt u tot 2000 kilometer per jaar reizen tegen Wmo-tarief. Na 2000 kilometer betaalt u het OV-tarief.
  • Medische begeleiding kan alleen met een indicatie.
  • Voor een Wmo-pas betaalt u geen eigen bijdrage.

Voor Elkaar Pas

Vanaf 1 januari 2022 kunnen 1100 Tilburgers met een Wmo-indicatie gebruik maken van de Voor Elkaar Pas. Zij krijgen begin december hiervoor een persoonlijk aanbod. Met de Voor Elkaar Pas kunnen deze Tilburgers twee jaar lang tegen een voordelig tarief gebruik maken van het busvervoer van Arriva. Wilt u meedoen aan deze proef? Lees meer over de Voor Elkaar Pas >

Wmo-pas verlengen

U kunt alleen met een geldige indicatie van uw Wmo-pas gebruik maken. De einddatum van uw indicatie staat in het besluit van de gemeente, waarin staat dat u recht heeft op een Wmo-pas. Als uw indicatie op korte termijn verloopt, dan kunt u via uw vaste contactpersoon of Toegang Tilburg uw pas verlengen.

U kunt met regiovervoer niet verder reizen dan 25 kilometer. Met Valys kunt u op stap buiten uw eigen regio. Bijvoorbeeld naar familie elders in het land of om uitstapjes te maken. Voor reizen met Valys moet u een Valys-pas aanvragen.

Voor gratis begeleiding in het openbaar vervoer kunt u bij de NS een OV-begeleiderskaart aanvragen. U koopt dan zelf een kaartje, maar uw begeleider mag gratis mee. Een onafhankelijke keuringsarts beslist of u een OV-begeleiderskaart krijgt.