U bevindt zich op:Stad & Bestuur /Stad / Gevonden en verloren

Gevonden en verloren

Heeft u een voorwerp gevonden, dan kunt u er voor kiezen om het zelf te bewaren of bij de gemeente af te geven.

Gevonden en verloren voorwerpen op de kermis

Iets verloren op de kermis? U kunt tijdens de openingstijden van de kermis kijken of uw voorwerp gevonden is bij het Paleis Raadhuis, Stadhuisplein 128 (achteringang van het paleisje). Is het gevonden, dan kunt u dat meteen meenemen.

Iets gevonden op de kermis? U kunt het voorwerp tijdens openingstijden van de kermis afgeven bij het Paleis Raadhuis, Stadhuisplein 128 (achteringang van het paleisje).

Na afloop van de kermis liggen de gevonden voorwerpen bij Stadswinkel Centrum van de gemeente.

Voorwerp gevonden en bewaren?

Melding maken

Zelf bewaren

U bewaart het voorwerp zelf voor de eigenaar. U moet dan wel een melding maken. Meldt de eigenaar zich binnen 1 jaar? Dan geeft u het voorwerp terug aan de eigenaar. Als deze persoon zich niet meldt, bent u de nieuwe eigenaar van het voorwerp.

Gevonden legitimatiebewijzen moet u naar de gemeente terugsturen (postzegel niet nodig):

Gemeente Tilburg
Afdeling Dienstverlening, Gevonden voorwerpen
Antwoordnummer 300
5000 WB Tilburg

Van weesfietsen (achtergelaten fietsen) maakt u online een melding. Laat de fiets staan op de plek waar u hem aangetroffen heeft. De gemeente gaat er mee aan de slag.

Afgeven bij gemeente

U kunt het gevonden voorwerp afgeven bij de gemeente. Dit kan tijdens de openingstijden van een van de stadswinkels. Een afspraak is niet nodig.

De gemeente bewaart gevonden voorwerpen met een waarde tot 450 euro 3 maanden lang. Voorwerpen met een waarde boven de 450 euro worden 1 jaar bewaard. De gemeente geeft bruikbare voorwerpen door aan een goed doel als de eigenaar zich niet heeft gemeld binnen die tijd. De rest wordt vernietigd.

Verloren voorwerpen

Bent u iets verloren? Kijk dan regelmatig op de website www.verlorenofgevonden.nl. Daar kunt u zien of uw voorwerp gevonden is. Niet gevonden? Maak dan een melding op de website www.verlorenofgevonden.nl Deze melding kunt u ook printen en gebruiken als bewijs voor uw verzekering.

Het verloren voorwerp kan bij de vinder liggen of bij de gemeente. Heeft u een match, dan kunt u contact opnemen via e-mail: gevondenvoorwerpen@tilburg.nl. De gemeente brengt u in contact met de vinder of laat u op afspraak langskomen bij de stadswinkel. Neem een geldig legitimatiebewijs mee.

Verloren legitimatie

Uw paspoort of identiteitsbewijs verloren? Onderteken dan zo snel mogelijk een vermissingsverklaring online of aan de balie bij de gemeente. Aangifte bij de politie niet nodig. Is uw document in het buitenland verdwenen, dan moet u voor uw reisverzekering bij de politie in het buitenland aangifte doen.

Verloren fiets

Op www.verlorenofgevonden.nl staan alle geruimde fietsen die zijn geregistreerd bij de Algemene Fiets Afhandel Centrale (AFAC), Koopvaardijstraat 19a in Tilburg. De eigenaar van de fiets kan deze ophalen op maandag t/m vrijdag 08:30-17:00 uur en op zaterdag 08:30-13:00 uur met het fietssleuteltje en tegen betaling van 10 euro (alleen PIN!).

Huisdier kwijt of gevonden

Bent u uw huisdier kwijt? Of heeft u een huisdier gevonden? Dan kunt u dat doorgeven via de website van Amivedi.