Binnenstad Tilburg

In de binnenstad van Tilburg wordt gewerkt aan diverse projecten. Zo zijn er plannen voor aanpassingen aan de Cityring, wordt vanaf 2022 rond het Willemsplein het Stadsforum ontwikkeld en verandert het Koningsplein de komende jaren in Koningswei.

Informatiedag Binnenstad

Er gebeurt veel in de binnenstad. Daarom organiseert de gemeente Tilburg een dag over de binnenstad voor bewoners, bezoekers, ondernemers en eigenaren: alle ontwikkelingen op een rij.

U bent dinsdag 31 mei van harte welkom in het Stadhuis (Stadhuisplein 130) om u te laten informeren en mee te denken over de ontwikkelingen in de binnenstad. We organiseren 2 sessies. Het programma is op beide momenten hetzelfde.

  • Van 16:00 tot 18:00 uur (inloop vanaf 15:30 uur)
  • Van 19:00 tot 21:00 uur (inloop vanaf 18:30 uur)

De informatiedag start om 16:00 en 19:00 uur in de Raadzaal. Daarna kunt u in verschillende ruimtes informatie krijgen over verschillende onderwerpen:

Agenda Binnenstad

In de Agenda Binnenstad staan alle ambities op een rij. Het is de leidraad voor de ontwikkeling van de binnenstad. Kom luisteren naar de plannen en praat ook mee. De Agenda Binnenstad is nooit af. Wat zijn de belangrijkste agendapunten en wat mag de volgende keer niet ontbreken?

Planning werkzaamheden

Tilburg is volop in beweging en dus ook een stad met de nodige bouwkranen en omleidingen. We laten de planning van de komende jaren zien. Tijdens de verbouwing houden we de stad aantrekkelijk. Denk mee en voorzie ons van goede tips.

Burgerijpad: afsluiten voor auto’s?

Tussen de Noordstraat en de brandweerkazerne loopt het Burgerijpad. Een snelle verbinding, maar is deze smalle straat wel geschikt voor verkeer in twee richtingen. We hebben scenario’s geschetst voor de toekomst van deze smalle weg: twee richtingen, één richting, of helemaal afsluiten voor doorgaand autoverkeer? Wat zijn de consequenties en hoe denkt u hierover?

Fietsen en scooters stallen

Niets maakt zoveel stemmen los als parkeren. Geef uw mening over het (toekomstige) parkeren in de binnenstad. Waar parkeren de bewoners en de bezoekers? We kijken zowel naar de auto, de fiets als de scooter. Voor de korte termijn gaan we het stallen van fietsen op orde brengen. Welke knelpunten en oplossingen ziet u en wat vindt u bijvoorbeeld van de blauwe vakken?

Stadsforum en Koningswei

De aanleg van het Stadsforum is gestart. Een groots stadsplein met ruimte voor evenementen en markt. Op het Koningsplein ontstaat ruimte voor een park met direct verbinding met de Piushaven. Kom de plannen bekijken en denk mee over hoe we zorgen voor een levendige invulling. Welke activiteiten ziet u straks graag op het Stadsforum?

Vergroenen binnenstad

Het wordt warmer in de binnenstad. Vergroening gaat dit tegen. Dit voorjaar is daarom weer veel nieuw groen aangeplant. Bekijk de plannen voor de verdere vergroening en denk en doe mee. Voor geveltuintjes en groene daken heeft de gemeente mooie aanbiedingen. Dit helpt ook om water vast te houden en het riool te ontlasten bij stevige regenbuien.

Nieuwe horecavisie

We werken aan een nieuwe horecavisie en zijn benieuwd naar de wensen in de stad. Welke horecaconcepten mist u? Hoe gaan we om met nieuwe ontwikkelingen zoals de mix van winkel met horeca en de opkomst van de bezorgservice? En wanneer vindt u de horeca duurzaam?

Van cityring naar parkring

De binnenstad groeit. Om deze met de auto goed bereikbaar te houden, is het nodig om doorgaaand verkeer te weren. Zo ontstaat ruimte voor het verkeer dat er moet zijn. Denk mee over hoe we het besluit gaan uitvoeren. Wat doen we bijvoorbeeld met de ruimte die vrijkomt als we een rijbaan opheffen en hoe regelen we de kruisingen?

Nieuwe invulling Paleis

Ooit gebouwd als paleis voor Willem II, daarna school en daarna gemeentehuis. Nu het Stadhuis klaar is, kan het Paleis een nieuwe invulling krijgen. Hiervoor zijn een paar scenario’s uitgewerkt. Denk met ons mee over wat het beste past.

Wonen in de binnenstad

Maak kennis met de Wijkregisseur van de binnenstad. Wat is de mooiste plek in de binnenstad en welke moet snel worden aangepakt. De kans om aan te geven wat extra aandacht verdient.

Ondernemen in de binnenstad

Maak kennis met de medewerkers van de afdeling Economie en Arbeid. Welke ontwikkelingen komen op ons af. Hoe wil je je eigen bedrijf ontwikkelen en wat heb je daar voor nodig in de stad?

Schrijf u in

We horen graag of u naar de informatiedag komt. Aanmelden kan via lia.karel@tilburg.nl. We horen graag of u in de middag of de avond komt en met hoeveel personen.

Op de hoogte blijven?

Wilt u graag op de hoogte blijven? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief binnenstad.