logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Werkzaamheden Benedictusstraat en omgeving

De gemeente Tilburg gaat de Benedictusstraat, Brunostraat, Lage Witsiebaan, Ignatiusstraat, Franciscusstraat, Dominicusstraat en het laatste deel van het Bernardusplein aanpakken.

De vernieuwingen

Tilburg is volop bezig met de ontwikkelingen in de openbare ruimte. De Benedictusstraat en omgeving is een van die gebieden. Bij de vernieuwing is aandacht voor nieuwe bestrating. De rijbanen, parkeerplaatsen en stoep worden opnieuw bestraat. Samen met Enexis, KPN en Brabant Water wordt de vervangingen van kabels en leidingen afgestemd. De gemeente legt waar mogelijk wadi’s aan om regenwater in de omgeving op te vangen. Dit om wateroverlast zoveel mogelijk te voorkomen. Er komen mogelijk extra bomen en hoge beplanting voor meer schaduw in de straat. Dit is fijn op hete zomerdagen.

Informatiekaart

In oktober 2023 hebben bewoners uit de Benedictusstraat en omgeving een informatiekaart ontvangen met daarin de aankondiging over de vernieuwing. Er zijn wensen en ideeën vanuit de bewoners opgehaald. Deze zijn samen met de doelstellingen van de gemeente, waar financieel en technisch mogelijk, verwerkt door een ontwerpbureau in een eerste ontwerp.

Benieuwd naar het ontwerp?

Inloopavond

Op 18 april 2024 was er een inloopavond voor de bewoners van de Benedictusstraat en omgeving bij het Tongerlose Hoef Activiteitenhuis. Inwoners konden daar o.a. het ontwerp bekijken. Dit is hieronder te bekijken of te downloaden.

(Klik op de bolletjes om door de foto's te bladeren) Noordkant Benedictusstraat
De Dominicusstraat
De hoek van het plein met de Dönerzaak

Meer informatie

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Bayram Küçük, projectleider van de gemeente. 
Hij is van maandag tot en met donderdag bereikbaar via telefoonnummer 06 50 09 12 49 en per e-mail bayram.kucuk@tilburg.nl.