logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Inburgeren

Komt u van buiten de Europese Unie in de gemeente Tilburg wonen? En heeft u een verblijfsvergunning? Dan is de kans groot dat u moet inburgeren. Dat betekent dat u de Nederlandse taal leert. U leert ook hoe Nederlanders leven en doet zelf al snel mee. Zo kunt u hier een goede start maken. En snel zelfstandig uw weg vinden en meedoen.

Uw inburgering

Kijk op www.inburgeren.nl of u moet inburgeren.

Als u gaat inburgeren komt er veel op u af. Dat begint met het regelen van de eerste belangrijke dingen. Zoals een huis, geld en inschrijving bij gemeente en huisarts. U leert hoe u dit in de toekomst zelf kunt doen. U krijgt ook meteen taalles en les over de Nederlandse maatschappij.

In deze periode maakt u kennis met uw vaste contactpersoon van de gemeente Tilburg: uw klantregisseur. Hij/zij begeleidt u bij het inburgeren. Samen met uw regisseur maakt u een plan voor uw inburgering. Hierin staan uw doelen en wat u gaat leren. Dit bestaat in ieder geval uit taalles en activiteiten, zoals trainingen en workshops. Ook gaat u zo snel mogelijk werken of vrijwilligerswerk doen, zodat u al snel zelfstandig uw weg vindt in Tilburg en mee kan doen De gemeente betaalt uw inburgering.

Op www.werkeninkomentilburg.nl/inburgering leest u alles over inburgeren.