U bevindt zich op:Inwoners /Uitkering / Jeugdwerkloosheid

Jeugdwerkloosheid

Ben je tussen de 16 en 27 jaar, woon je in de regio Midden-Brabant en zoek je werk of wil je weer naar school? Kijk of één van de onderstaande projecten iets voor je is.

Projecten/trajecten

 

Coöperatie de Duinboeren

Je krijgt een opleiding, training en coaching in een agrarische loopbaan door agrariërs rondom de Loonse en Drunense Duinen.

Coöperatie de Duinboeren  (pdf,58KB)

 

Ondernemerslab Midden-Brabant

Wil je meer grip op je eigen toekomst? Dan is het belangrijk anders naar jezelf te kijken. In dit traject leer je ondernemend te zijn, initiatief te nemen zodat je zelf werk kunt vinden of creëren. Aan het einde van dit traject heb je een ondernemingsplan waarmee je aan de slag gaat.

Ondernemerslab Midden-Brabant  (pdf,66KB)

Ervaringen deelnemers Ondernemerslab (pdf,160KB)

 

Game Ready4work013

Een online game waarmee je jouw kansen op een baan vergroot. Je voert kleine opdrachten uit. Met de punten die je verdient kun je prijzen winnen, zoals een professionele fotoshoot, een sollicitatietraining en zelfs een stageplek.

Game Ready4work013  (pdf,1.8MB)

 

Your Choice

Een uitgebreid beroepskeuze- en motivatieprogramma van 10 weken, voor jongeren die om diverse redenen zijn vastgelopen. Je krijgt inzicht in je kwaliteiten, interesses en kansen en we stellen samen doelen op om na te streven.

Het project Your Choice is inmiddels afgerond. 

 

Kleurrijke ontmoeting II

Voor jongeren van kleurrijke komaf. Het vinden van een passende opleiding of werk via netwerken en zelf-profilering staan centraal. Het project zorgt voor samenwerking met ondernemers, die als een soort 'buddy' kunnen fungeren. Verder biedt het traject individuele coaching op maat, budgettraining, begeleiding bij schulden en begeleiding bij psychische klachten.

Het maximaal aantal deelnemers is bereikt. Aanmelden voor dit project is niet meer mogelijk.

 

Back on Track

Traject van Sagènn voor alle jongeren uit Midden-Brabant die niet werken, niet naar school gaan en geen uitkering ontvangen. We helpen je met het vinden van een betaalde baan of het kiezen van de juiste opleiding, zodat je een startkwalificatie kunt behalen op school.

Back on Track  (pdf,59KB)

 

Hortus Halewijn

Hortus Halewijn opent hart en deuren voor 4 jongeren die oprechte aandacht en betrokkenheid nodig hebben om het vertrouwen in zichzelf en de wereld terug te krijgen. Op basis van maatwerk krijg je groepstrainingen en individuele coaching met als einddoel: terug naar school of aan het werk.

Het maximaal aantal deelnemers is bereikt. Aanmelden voor dit project is niet meer mogelijk.

 

Cardan Technobility

Traject voor jongeren woonachtig in Midden-Brabant die niet werken en niet naar school gaan. Je wordt opgeleid, getraind en gecoacht voor een baan als Net-programmeur in de ICT.

Cardan Technobility (pdf,29KB)

 

Flincl

Traject voor jongeren in Midden-Brabant die niet werken en niet naar school gaan. Je wordt opgeleid, getraind en gecoacht voor een baan op het gebied van het testen en inspecteren van software. 

Leerbanen Flincl (pdf,60KB)

 

Chef's Level

Traject voor jongeren in Midden-Brabant die niet werken en niet naar school gaan. Je wordt opgeleid, getraind en gecoacht bij R-Newt, in samenwerking met Bonheur voor een baan in de horeca.

Het maximum aantal deelnemers is bereikt. Aanmelden voor dit traject is niet meer mogelijk.

 

DeBroekriem

Je hebt één doel voor ogen: het vinden van een betaalde baan! Net afgestudeerd of in-between-jobs? Sluit je aan bij DeBroekriem, een landelijk platform voor en door werkzoekenden. In-between-jobbers organiseren inspirerende meet-ups en workshops voor werkzoekenden. De deelnemers werken actief aan het onderhouden en uitbreiden van hun netwerk, ontmoeten collega-baanzoekers en verbeteren hun sollicitatievaardigheden. De gemeente Tilburg ondersteunt Stichting DeBroekriem.

Ga voor meer informatie naar de website van DeBroekriem regio Tilburg.

 

TOPs4JOBs

Volledig aanbod van Jan Arends en Prospects@work voor jongeren die binnen het reguliere onderwijs geen of slecht een plek vinden, zijn uitgevallen en/of geen werk vinden. Het project is reeds gestart. Er is nog plaats voor enkele jongeren.

Het maximaal aantal deelnemers is bereikt. Aanmelden voor dit project is niet meer mogelijk.

Ik heb interesse!

Heb je interesse in één van de bovenstaande trajecten? Stuur dan een e-mail naar stimuleringarbeidsmarkt@tilburg.nl. Deelname aan een project is op vrijwillige basis en gratis.

Jongerenloket en startersbeurs voor jongeren

Op Werk en Scholing vind je informatie over het jongerenloket en de startersbeurs.