U bevindt zich op:Inwoners /Onderwijs en kinderopvang / Leerlingenvervoer

Leerlingenvervoer

Leerlingenvervoer is voor kinderen die niet zelfstandig naar school kunnen door ziekte of een handicap. Soms is leerlingenvervoer mogelijk omdat de school te ver weg ligt. De gemeente gaat uit van vervoer naar een school die het dichtst bij huis of de instelling ligt.

Voorwaarden

Uw kind: 

 • woont in de gemeente Tilburg
 • kan vanwege een handicap of de afstand, niet zelf van en naar school reizen en
 • zit op een school die meer dan 6 kilometer van het huisadres ligt (afstandscriterium). Voor kinderen met een handicap die niet (onder begeleiding) met het openbaar vervoer naar school kunnen reizen, geldt geen afstandscriterium.

Soorten leerlingenvervoer

Er zijn 3 soorten (vergoedingen voor) leerlingenvervoer: 

 1. Fiets- of openbaar vervoer: de gemeente beoordeelt of uw kind zelf (of met begeleiding) met de fiets of het openbaar vervoer naar school kan. Uitgangspunt is eerst de fiets en dan openbaar vervoer.
 2. Georganiseerd vervoer: een taxi(bus) brengt uw kind van en naar school. Twee werkende ouders zijn geen reden voor toekenning van taxivervoer. Een vergoeding voor het openbaar vervoer of eigen vervoer is dan misschien wel mogelijk.
 3. Eigen vervoer: vergoeding voor het zelf wegbrengen en ophalen van uw kind. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van het soort vervoer. Bijvoorbeeld: uw kind kan met de fiets naar school, u brengt uw kind zelf weg: u krijgt een fietsvergoeding.

In de verordening leerlingenvervoer staan de volledige voorwaarden en regels.

Aanvragen schooljaar 2017/2018

Voor aanvragen leerlingenvervoer schooljaar 2017/2018 belt u 14 013 en vraag naar de informatielijn Leerlingenvervoer.

Content is verborgen

Afhandeling

De gemeente neemt binnen 8 weken een besluit.

Content is verborgen

Bezwaar maken

Heeft u een afwijzing ontvangen en bent u het daar niet mee eens, dan kunt u binnen 6 weken bezwaar maken (DigiD verplicht).

Content is verborgen

Servicepunt Leerlingenvervoer Midden-Brabant

Zodra u gebruik maakt van leerlingenvervoer, is het Servicepunt Leerlingenvervoer uw contactpersoon. In het boekje 'prettig onderweg' staat beschreven hoe alles werkt. Gebruik uw inlogcode voor Leerlingenvervoer Midden-Brabant voor het doorgeven van: 

 • ziekmeldingen (minimaal 1 uur voor aanvang van de rit)
 • betermeldingen (minimaal 1 dag van tevoren)
 • klachten

Is uw kind niet op de afgesproken tijd opgehaald? Neem dan direct telefonisch contact op: 0900 775 58 62.

Dit nummer blijft u ook bellen na 1 augustus 2017.

Content is verborgen

Leerlingenvervoer Midden-Brabant wordt Regiovervoer Midden-Brabant

Het leerlingenvervoer en de regiotaxi in Midden-Brabant gaan samen op in een nieuwe organisatie: Regiovervoer Midden-Brabant. Het leerlingenvervoer is overgegaan op 1 augustus 2017, dus vanaf het nieuwe schooljaar. Wat gaat er veranderen:

 • Tot 1 augustus 2017 kunt u terecht bij het servicepunt Leerlingenvervoer
 • vanaf 1 augustus 2017 neemt u met vragen of klachten contact op met Regiovervoer Midden-Brabant. Het telefoonnummer blijft hetzelfde, 0900-775 58 62. 
 • Maakt u al gebruik van leerlingenvervoer, dan ontvangt u in de week van 20 juni 2017 een digitale nieuwsbrief met meer informatie over de veranderingen.