Vragen over ondersteuning of zorg

Woont u in de gemeente Tilburg en heeft u een vraag of probleem waar u zelf of met hulp van uw omgeving niet uitkomt? Bijvoorbeeld over opvoeding, geldproblemen, hulp aan huis, huiselijk geweld of leven met een beperking. Dan kunt u zonder verwijzing terecht bij Toegang Tilburg. 

Wat is Toegang Tilburg?

Heeft u vragen over ondersteuning en zorg? Op T-Helpt vindt u mogelijkheden in de buurt. Komt u er niet uit? Ook niet met hulp uit uw omgeving? Bel dan Toegang Tilburg via 013-2061640. Zij helpen u graag verder.

De wijkprofessionals van Toegang Tilburg wijzen u de weg naar mogelijkheden in de wijk. Ze ondersteunen u. Als het nodig is helpen ze u andere hulp of zorg te krijgen. Toegang Tilburg is een samenwerking van de afdelingen Dienstverlening en Werk & Inkomen van de gemeente Tilburg, IMW, MEE en GGD Hart voor Brabant.

Werkwijze Toegang Tilburg

Als u belt met Toegang Tilburg, krijgt u één van de medewerkers van het Contact Centrum Toegang aan de telefoon. Hij of zij stelt u een aantal vragen over uw situatie, om te kijken wie u het best kan helpen. Als zij u kunnen helpen, melden zij u aan bij het wijkteam van Toegang Tilburg bij u in de buurt. Daarna maakt een medewerker van het wijkteam, ook wel wijkprofessional genoemd, een afspraak met u.

Iemand meenemen naar het gesprek

Waar de afspraak ook is, u mag altijd iemand meenemen naar de gesprekken met Toegang Tilburg. Bijvoorbeeld uw partner, een familielid, vriend of een vrijwilliger. U kunt ook zonder verwijzing gratis gebruik maken van een meedenker. Meer over meedenkers