Tilburgse Ereprent voor Mixed Hockey Club Berkel-Enschot

Alle Tilburgse Ereprent

De Mixed Hockey Club Berkel-Enschot (MHCBE) bestaat 50 jaar. Daarom kreeg de club vrijdag 3 november een Tilburgse Ereprent uit handen van wethouder Maarten van Asten.

Mixed Hockey Club Berkel-Enschot werd op 9 november 1973 opgericht door een initiatiefgroep in Boerderij Denissen. De eerste eigen accommodatie was een keet op een veredeld weiland aan de Berkelseweg. In 1975 werd aan dezelfde weg een voormalige boerderij als clubhuis verkregen. Dit werd in 1977 het onderkomen van RKVV Jong Brabant. MHC Berkel-Enschot kreeg in datzelfde jaar een definitief hockeycomplex aan de Generaal Eisenhowerweg. Daar werden in de loop der tijd ook kunstgrasvelden aangelegd. In 1998 en 2009 werd het clubhuis uitgebreid en gemoderniseerd. Het eerste damesteam speelde ooit in de 1e klasse, de op twee na hoogste landelijke afdeling. Het eerste heren- en damesteam komt nu uit in de 2e klasse. MHC Berkel-Enschot heeft zo’n veertig teams in diverse (leeftijds-)categorieën.

Tilburgse Ereprent

De Tilburgse Ereprent is een gemeentelijke onderscheiding die kan worden toegekend aan bedrijven en organisaties die een bestaansjubileum vieren van 50 jaar of meer, telkens met een eenheid van 25 verhoogd. Zij zetten zich al jarenlang als ondernemer, culturele of maatschappelijke instelling in voor Tilburg. Het zijn bedrijven en organisaties die hun roots in Tilburg hebben en hun ontwikkeling in en met Tilburg hebben doorgemaakt. De Tilburgse Ereprent staat symbool voor de waardering en trots van de gemeente en is voor de jubilerende bedrijven en organisaties, vanwege de gekozen kunstvorm (grafische prent), uitermate geschikt om op te hangen en te tonen aan medewerkers, leden, klanten, relaties en bezoekers. Het ontwerp is van de  Tilburgse kunstenares Janine Hendriks van Kaftwerk.