U bevindt zich op:Actueel / Open monumentendag

Open Monumentendag 2018

Dit jaar heeft de landelijke Open Monumentendag als thema 'In Europa'. Niet verwonderlijk aangezien in 2018 het Europees jaar van het Cultureel Erfgoed wordt gevierd. Er is aandacht voor verhalen, plekken en internationale bouwstijlen. Want wat bindt ons in Europa?

De Open Monumentendag is zaterdag 8 september in Udenhout, Berkel-Enschot en Biezenmortel. Op zondag 9 september zijn er monumenten in Tilburg geopend. Tijdens dit weekend ligt de nadruk op de Europese invloeden op het religieus erfgoed en de kloosterorden. U kunt de monumenten deze dagen gratis bezoeken. De monumenten zijn van 11:00 tot 17:00 uur open, op enkele uitzonderingen na.

Maak van de gelegenheid gebruik om binnen te kijken op plekken waar u anders niet komt. Zo leiden de nonnen en paters van het klooster Dochters Heilig Hart u graag zelf rond. Maar ook bij Koningsoord kunt u een uniek kijkje achter de schermen nemen en verschillende demonstraties bijwonen. Kortom, laat u verrassen  tijdens de diverse rondleidingen en geniet van de andere activiteiten die speciaal voor u op het programma staan.

In de brochure programma open monumentendag (pdf,1.7MB) vindt u het volledige programma van het weekend.

Kaart

Alle beschermde monumenten en stadsgezichten zijn te zien op een digitale kaart. De kaart bekijken kan via deze link.