Open Monumentendag 2023

Elk jaar biedt Open Monumentendag de gelegenheid om historische schatten te ontdekken die vaak verborgen blijven voor het grote publiek. Op zaterdag 9 en zondag 10 september openen weer veel deuren van monumenten en worden hun verhalen tot leven gebracht. 

Levend erfgoed

Het landelijke thema dit jaar is Levend erfgoed. Op vele plekken in Tilburg, Udenhout, Berkel-Enschot en Biezenmortel zijn monumenten te bezoeken. Welke dat zijn leest u in dit boekje. Een fysiek exemplaar kunt u ophalen bij het VVV zolang de voorraad strekt.

De opengestelde monumenten en activiteiten zijn in Tilburg geconcentreerd in drie gebieden: de Binnenstad, het Museumkwartier en Tilburg-Noord. In het Museumkwartier ligt het Wilhelminapark. Dit park viert tijdens op zondag 10 september haar 125-jarig bestaan. Ter gelegenheid van deze verjaardag lichten we dat programma verder toe. 

Wilhelminapark

Vanwege het jubileum is er dit jaar extra veel te doen, zien en horen in het park tijdens Open Monumentendag. Zo kunt u op zondag 10 september:

Bezoek voor meer informatie de website van het Wilhelminapark
 

Doel Open Monumentendag

Open Monumentendag wordt georganiseerd door Nederland Monumentenland, in samenwerking met lokale comités door het hele land. Met dit evenement willen ze de aandacht voor monumenten vergroten door dit bijzondere Nederlands cultureel erfgoed toegankelijk te maken en het daarmee te behouden voor een breed publiek.

Op openmonumentendag.nl staan de monumenten die dit jaar te bezoeken zijn. Niet alleen in Tilburg, maar in heel Nederland.