U bevindt zich op:Actueel / Open monumentendag

Open Monumentendag 2017

Het thema van de landelijke Open Monumentendag is dit jaar 'Boeren, burgers en buitenlui'. Op zaterdag 9 september kunnen bezoekers in Udenhout terecht en zondag 10 september zijn er verschillende interessante monumenten in Berkel-Enschot en Tilburg open voor het publiek.

De nadruk ligt dit jaar op mensen en hun onderlinge economische en culturele relaties. Het thema verbindt stadsbewoners en plattelandsbewoners en de geschiedenis met het heden. Udenhout en Berkel-Enschot hebben van oudsher een agrarisch karakter. Hier worden dan ook vele boerderijen en boerenerven opengesteld. Er zijn 2 fietsroutes ontwikkeld die langs de panden gaan.

In Tilburg worden de kernen Goirke, Hasselt en Reitse Hoevenstraat via de Bokhamer door een fietsroute verbonden met de landgoederenzone Bredaseweg en Oude Warande. Aan de Oude Warande wordt op 10 september speciaal aandacht besteed. De monumenten zijn van 11 tot 17 uur geopend, op enkele uitzonderingen na.

In de onderstaande brochure vindt u het volledige programma van dit weekend.
Programma open monumentendag (pdf,2.0MB)

Kaart

Alle beschermde monumenten en stadsgezichten zijn te zien op een digitale kaart. De kaart bekijken kan via deze link.

Filmpjes

Eerstejaarsstudenten van Avans Hogeschool (Bouwkunde en Ruimtelijke Ontwikkeling) maakten een aantal filmpjes van Tilburgse monumenten. Klik op de links hieronder om ze te bekijken.