Hulp met het invullen van formulieren

Er zijn tientallen regelingen waarmee u uw inkomen kunt verhogen. Soms maken mensen daar geen gebruik van omdat ze de formulieren niet hebben of niet kunnen invullen. Voor die mensen is er Formulierenhulp.

Formulierenhulp

Formulierenhulp is een gratis service van ContourdeTwern en Humanitas. Zij helpen mensen bij het zoeken naar regelingen om hun inkomen te verhogen. De hulp is gratis en makkelijk. De vrijwilligers kunnen u helpen met het aanvragen van:

Formulierenhulp kan niet helpen met

  • uw aangifte inkomstenbelasting of
  • uw zakelijke administratie

Openingstijden Formulierenhulp

Een keer per week is er spreekuur in het wijkcentrum. U kunt zonder afspraak langskomen. Neem wel alle papieren mee die nodig zijn voor het volledig invullen van het formulier. Kunt u niet naar een wijkcentrum komen, dan komt de Formulierenhulp bij u thuis. Bel voor een afspraak 013 549 86 46.

Eenvoudige uitleg over Toeslagen Belastingdienst

Heeft u een zorgverzekering, een huurhuis of kinderen? Dan kunt u misschien een bijdrage in de kosten krijgen. Zo'n bijdrage heet toeslag en die krijgt u van de Belastingdienst. Het aanvragen van toeslagen gaat helaas vaak mis. Mensen vragen te veel, te weinig of niets aan. Dat veroorzaakt problemen en armoede. Webhulp Steffie legt ze daarom eenvoudig uit op Uitlegtoeslagen.nl.  

Hulp bij uw aangifte inkomstenbelasting

Voor hulp bij uw aangifte inkomstenbelasting kunt u terecht bij: