Huur- of koopwoning

Woning huren

Voor het huren van een huis in Tilburg kunt u zich inschrijven bij Woning In Zicht. Dat is niet gratis. De woningcorporaties in Tilburg zijn:

Huurwoningen die beschikbaar zijn in Tilburg, staan op de website Woning In Zicht. Iedere dag komen er nieuwe woningen online waarop iedereen die is ingeschreven kan reageren. De woningcorporatie laat weten of u in aanmerking komt voor het huren van de woning.

Naast de woningcorporaties zijn er ook particuliere verhuurders en woningbemiddelingsbureaus met een aanbod aan huurwoningen. De hoogte van het inschrijfgeld varieert. Via online zoekmachines zijn particuliere verhuurders in Tilburg te vinden.

Koopappartement en VvE

Als u een woning in een appartementencomplex heeft gekocht, bent u mede-eigenaar van het hele gebouw. Elke appartementseigenaar is verplicht om er samen met de andere appartementseigenaars voor te zorgen dat het gebouw goed onderhouden blijft. Denk aan de gevel, het dak en de gangen die u deelt met uw buren. Als eigenaar wordt u automatisch lid van de Vereniging van Eigenaars (VvE). Deze Vereniging van Eigenaars zorgt ervoor dat het gebouw goed wordt onderhouden. Hiervoor moet de vereniging een onderhoudsplan opstellen en moeten alle eigenaars maandelijks servicekosten afdragen aan de VvE.

Een gezonde VvE heeft een betrokken bestuur en genoeg geld in kas voor onderhoud en reparaties. Als de VvE niet spaart voor onderhoud kan een complex verwaarloosd raken. Dan moet u een groot bedrag in een keer betalen wanneer er plotseling onderhoud nodig is. Op deze websites vindt u meer informatie over de taken van Verenigingen van Eigenaars:

Pand van de gemeente kopen of huren

Op vastgoedgemeentetilburg.nl staat het complete aanbod van huizen (koop/huur), kavels en bedrijfspanden van de gemeente Tilburg.