logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Tilburgse Ereprent voor Wijkcentrum De Ypelaer

Alle Tilburgse Ereprent Onderscheidingen Tilburg

Op vrijdag 26 mei 2023 kreeg Wijkcentrum De Ypelaer vanwege het 50-jarig bestaan de Tilburgse Ereprent. Burgemeester Weterings reikte de Ereprent tijdens de receptie van het jubileumfeest van De Ypelaer.

Foto: Joris Buijs

Waar de oude Ypelaer nog in een soort boerderij gevestigd was, kwam in 1973 een mooi nieuw gebouw te staan aan de Corellistraat 10. In 2023 bestaat de huidige locatie van het wijkcentrum De Ypelaer 50 jaar. Nu 50 jaar later, is De Ypelaer nog steeds de gezelligste en kleurrijkste huiskamer van Tilburg-Noord.

Wijkcentrum De Ypelaer maakt deel uit van welzijnsorganisatie ContourdeTwern. Het centrum biedt plaats aan maatschappelijke organisaties en sociale activiteiten. Jong en oud kan in het wijkcentrum terecht om elkaar te ontmoeten, te bewegen, te spelen of activiteiten te organiseren. Buurtondersteuners staan er paraat om mensen uit de wijk te helpen bij problemen, hulpvragen of het organiseren van een activiteit in de wijk.

Tilburgse Ereprent

De Tilburgse Ereprent is een gemeentelijke onderscheiding die kan worden toegekend aan bedrijven en organisaties die een bestaansjubileum vieren van 50 jaar of meer, telkens met een eenheid van 25 verhoogd. Zij zetten zich al jarenlang als ondernemer, culturele of maatschappelijke instelling in voor Tilburg. Het zijn bedrijven en organisaties die hun roots in Tilburg hebben en hun ontwikkeling in en met Tilburg hebben doorgemaakt. De Tilburgse Ereprent staat symbool voor de waardering en trots van de gemeente en is voor de jubilerende bedrijven en organisaties, vanwege de gekozen kunstvorm (grafische prent), uitermate geschikt om op te hangen en te tonen aan medewerkers, leden, klanten, relaties en bezoekers. Het ontwerp is van de Tilburgse kunstenares Janine Hendriks van Kaftwerk.