logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Gemeentelijke onderscheidingen

Binnen de gemeente Tilburg kennen we de onderstaande gemeentelijke onderscheidingen.

Gouden Erepenning

Deze onderscheiding wordt bij hoge uitzondering uitgereikt aan personen die een uitzonderlijke persoonlijke prestatie voor de Tilburgse samenleving hebben geleverd. De verdiensten hebben een unieke, stadsbrede of stadsoverstijgende uitstraling en hebben een onmiskenbare, grote bijdrage geleverd aan de leefbaarheid en/of het imago van Tilburg.

Zilveren Erepenning

Deze wordt uitgereikt aan personen die zich op een uitzonderlijke manier persoonlijk hebben ingezet voor de Tilburgse samenleving. De verdiensten dragen aantoonbaar bij aan de leefbaarheid of vitaliteit van wijk, dorp of stad, en hebben een totale duur van minimaal 10 jaar.

Tilburg Trofee

Deze onderscheiding is voor personen met bijzondere verdiensten voor de stad die zich hebben bewezen als ambassadeur voor de stad. 

Tilburgse Ereprent

De Tilburgse Ereprent kan toegekend worden aan Tilburgse bedrijven en organisaties die een bestaansjubileum vieren van 50 jaar of meer, telkens met een eenheid van 25 verhoogd. Zij zetten zich al jarenlang als onderneming, culturele of maatschappelijke instelling in voor Tilburg. De onderscheiding is bedoeld voor bedrijven en organisaties die in Tilburg zijn ontstaan en hun ontwikkeling in en met Tilburg hebben doorgemaakt. Zij zijn de Makers van Tilburg.

Om een verzoek in te dienen, kunt u contact opnemen met medewerkers van het team Kabinet, Representatie en Events via kabinet@tilburg.nl of via 013 – 542 92 98.

Aanvullende voorwaarden

Voor alle gemeentelijke onderscheidingen gelden de volgende aanvullende voorwaarden:

Aanvragen gemeentelijke onderscheidingen

Een onderscheiding voor uzelf aanvragen, kan niet. Dit moet een ander doen. Zorg ervoor dat u de aanvraag minimaal 2 maanden van tevoren toestuurt.

Vul het aanvraagformulier in en stuur het ingevuld op naar onderscheidingen@tilburg.nl.  

U kunt het formulier ook uitprinten, invullen en opsturen naar: Gemeente Tilburg, t.a.v. medewerkers onderscheidingen, Postbus 90155, 5000 LH Tilburg. Vergeet niet 'vertrouwelijk' op de envelop te zetten.