Ik wil iets doen

Wilt u iets doen voor Tilburg en daarover overleggen met de gemeente? We gaan graag met u in gesprek.

Initiatieven

Bel adviseur Lydia Schijven via 06 10962182 of mail naar initiatieven@tilburg.nl. Lydia zorgt dat uw idee snel bij de juiste afdeling(en) op tafel komt.

U kunt wellicht ook aansluiten bij lopende projecten of regelingen. Voorbeelden zijn:

Denkt u dat u een gemeentelijke taak beter kunt uitvoeren dan de gemeente? Bekijk de webpagina Veelgestelde vragen over Dat kan ik beter.

De gemeente heeft subsidiemogelijkheden om plannen mogelijk te maken. Heeft u geen plan maar bent u niet tevreden over hoe het gaat? Dan kunt u een klacht indienen.

Ik wil meedenken

De gemeente peilt elke 2 jaar de mening van Tilburgers via het burgeronderzoek. Dat kan gaan over allerlei onderwerpen. De resultaten van het meest recente onderzoek staan in de samenvatting van het burgeronderzoek 2018 (PDF, 216,4 KB).

Het Burgerpanel is een enquête op internet waar Tilburgers van 18 jaar of ouder gemiddeld 5 keer per jaar hun mening kunnen geven over verschillende zaken. Met de resultaten krijgt de gemeente informatie over wat er leeft in de stad. Meld u aan voor het burgerpanel.

De resultaten van de afgelopen 2 jaar zijn hieronder te downloaden. Voor eerdere rapporten of vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Informatie en Kenniscentrum via het contactformulier.

Verder heeft Tilburg een aantal adviesraden, bijvoorbeeld: