logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Tilburgse Ereprent voor Dahliavereniging Flora

Alle Tilburgse Ereprent

Dahliavereniging Flora ontving 10 september de Tilburgse Ereprent uit handen van locoburgemeester Rik Grashoff vanwege het 75-jarig bestaan van de vereniging.

Dahliavereniging Flora is op 7 april 1948 opgericht in het toenmalige café la Gaite aan het Piusplein in Tilburg. Van oorsprong is de vereniging bedoeld om brede interesse te kweken voor dahlia’s. Inmiddels spelen de dahlia’s nog steeds een belangrijke rol, maar ook het kweken van eigen groenten en fruit is een belangrijk onderdeel geworden. Er wordt biologisch getuinierd. Sinds de jaren ’70 is de vereniging gevestigd aan de Baroniebaan in Tilburg.

Oog en aandacht voor elkaar

Dahliavereniging Flora is een sociale vereniging met 140 leden. Iedereen is er welkom om zijn of haar hobby (het kweken van dahlia’s en andere bloemen en groente en fruit) uit te oefenen met oog en aandacht voor elkaar. Er zijn verschillende werkgroepen waaraan de leden deelnemen om te werken aan en op het terrein, meestal op de zaterdagochtend, waarna er gezamenlijk koffie wordt gedronken. Er worden tevens diverse activiteiten georganiseerd, zoals een nieuwjaarsreceptie, lentefeest, paaseieren zoeken voor de (klein)kinderen, open dag en jaarafsluiting met veel belangstelling van de leden.

Tilburgse Ereprent

De Tilburgse Ereprent is een gemeentelijke onderscheiding die kan worden toegekend aan bedrijven en organisaties die een bestaansjubileum vieren van 50 jaar of meer, telkens met een eenheid van 25 verhoogd. Zij zetten zich al jarenlang als ondernemer, culturele of maatschappelijke instelling in voor Tilburg. Het zijn bedrijven en organisaties die hun roots in Tilburg hebben en hun ontwikkeling in en met Tilburg hebben doorgemaakt. De Tilburgse Ereprent staat symbool voor de waardering en trots van de gemeente en is voor de jubilerende bedrijven en organisaties, vanwege de gekozen kunstvorm (grafische prent), uitermate geschikt om op te hangen en te tonen aan medewerkers, leden, klanten, relaties en bezoekers. Het ontwerp is van de
Tilburgse kunstenares Janine Hendriks van Kaftwerk.