Melding maken

Verlichting in uw straat kapot? Zwerfvuil? Verstopte riolering? Losse tegels? Een omgewaaide boom? Andere meldingen, tips over uw buurt of een compliment geven? Maak een melding!

Online melden is eenvoudig! Melding maken

Als u iets meldt, verwerkt de gemeente uw melding op werkdagen tussen 8:00 en 18:00 uur.

Maakt u vaak een melding? U kunt ook gebruik maken van de BuitenBeter app. Download de gratis app op uw smartphone en registreer uzelf eenmalig. Uw meldingen komen rechtstreeks bij de gemeente binnen. Foto's kunnen eenvoudig worden meegestuurd.

Gemeente Tilburg werkt voor de afhandeling van meldingen in de openbare ruimte soms met externe aannemers. Uw gegevens worden door de externe aannemers alleen gebruikt om u op de hoogte te houden van de status van uw melding. En mocht dat nodig zijn, om contact met u op te nemen voor meer informatie.

Melden bij andere organisaties

Spoedgeval na 18:00 uur of in het weekend?

Neem contact op met de politie, telefoon: 0900 88 44. Ziet u illegaal gedumpte drugs, chemisch afval of olie, bel dan ook de politie. Voor een spoedgeval met betrekking tot de riolering belt u met rioleringsbedrijf Rions: 013 204 04 70. 

Ideeën over een schoon en veilig Tilburg

Wilt u meedenken en meepraten over onze stad? Tot 30 november kan dat online via www.tilburgingesprek.nl.  

Gebruik openbare ruimte melden

Wilt u iets plaatsen op openbare grond voor bouw- of sloopwerkzaamheden? Gebruik dan het formulier gebruik openbare ruimte.

Geluidsoverlast bij evenementen

Bij overlast van evenementen neemt u contact op met de MilieuKlachtenCentrale via telefoonnummer 073 681 28 21 (24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar). De MilieuKlachtenCentrale geeft uw melding door aan de gemeente. Bij een groot evenement (bv. kermis) wordt uw melding doorgegeven aan de medewerkers die geluidsmetingen uitvoeren. Bij een klein evenement neemt de gemeente uw melding de volgende werkdag in behandeling. Is het evenement al afgelopen en wilt u hiervan toch een melding maken? Doe dit dan digitaal

Gevonden en verloren voorwerpen

Iets gevonden of verloren? Meld het via de website www.verlorenofgevonden.nl

Fraude uitkering melden

Denkt u dat iemand ten onrechte gebruik maakt van een uitkering? Maak dan een fraudemelding

Zorgfraude melden

Vermoedens van vervalsing van zorgovereenkomsten, het bewust sturen van verkeerde rekeningen of het onterecht gebruik van een persoonsgebonden budget kunt melden bij het Meldpunt zorg