Evenement melden of vergunning aanvragen

Voor de meeste evenementen heeft u een evenementenvergunning nodig. Soms is een melding voldoende. Gebruik de voorbeelden op deze pagina om te bepalen wat u moet doen. De volledige beschrijving staat in de nota Prettig geregeld (onderaan deze pagina).

Tot 1 oktober aangepaste werkwijze en afhandeltermijnen

Met het versoepelen van coronamaatregelen zijn activiteiten in of rond de stad gelukkig weer mogelijk. De gemeente wil graag zoveel mogelijk initiatieven kunnen behandelen. Daarom zijn tot 1 oktober 2021 de aanvraagtermijnen aangepast en afhandeltermijnen verkort. Lees meer over het organiseren van evenementen tijdens corona

Meldingsplicht of vergunningsplicht

De afhandeltermijnen gelden alleen voor complete aanvragen en meldingen met een COVID-19 plan.

Meldingsplicht of vergunningsplicht tot 1 oktober 2021
CategorieBijvoorbeeldActie
Geen meldingsplichtEen besloten feest in uw eigen tuin of huisU hoeft niets te melden of aan te vragen. U moet zich wel houden aan de voorwaarden en eisen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).
Kennisgevings-evenementBedrijfsfeest op eigen locatie of kleine activiteiten in openbare ruimte zoals een garagesale, buurtfeest, straatspeeldag (zonder afsluiting wegen) of rommelmarkt (maximaal 10 kramen, zonder aanbod eet- en drinkwaren). Meer over de voorwaardenEvenement melden (minimaal 1 week van te voren) en u houdt zich aan de voorwaarden en eisen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Afhandeltermijn gemeente: 1 week.
A-Evenement: gewoon evenementSportevenement, jaarmarkt, akoestische muziekvoorstelling, rommelmarkt (11+ kramen), braderie (verkoop commerciële spullen)U vraagt zo snel mogelijk de evenementenvergunning aan. Afhandeltermijn gemeente: 2 weken.
B-Evenement:
aandacht evenement
Koningsdag op Piusplein, smaakcaravan, circusU vraagt zo snel mogelijk de evenementenvergunning aan. Afhandeltermijnen kunnen verschillen. De gemeente informeert u binnen 3 werkdagen over de afhandeltermijn.
C-Evenement:
risicovol evenement
Carnavalsoptocht, Festival van het Levenslied, Tilburg ZingtU vraagt 12 weken van te voren de evenementenvergunning aan. Afhandeltermijn gemeente: 12 weken. 

Aandachtspunten voor specifieke evenementen

Voor de volgende evenementen gelden specifieke regels die u kunt nalezen in de nota Prettig Geregeld: vechtsporten, evenementen met motorvoertuigen (zoals racewedstrijden, monster-truckevents en motorcross), evenementen met dieren, circus.

Meer informatie

In de nota Prettig Geregeld staat alle informatie die u nodig heeft voor het organiseren van een evenement in Tilburg. Ga naar het Bestuurs Informatie Systeem (BIS) voor uitgebreide informatie over het evenementenbeleid 2019-2022.

Contact

Heeft u na het lezen van bovenstaande nog vragen, vul dan het contactformulier in. Een medewerker van team Vergunningen neemt dan binnen 2 werkdagen contact met u op. Voor een vraag over een lopende aanvraag kunt u maandag tot en met vrijdag van 09:00 - 17:00 uur bellen met 14 013.