Evenement melden of vergunning aanvragen

Voor de meeste evenementen heeft u een evenementenvergunning nodig. Soms is een melding voldoende. Gebruik de voorbeelden op deze pagina om te bepalen wat u moet doen. De volledige beschrijving staat in de nota Prettig geregeld (onderaan deze pagina).

Meldingsplicht of vergunningsplicht?

Evenementen zijn er in verschillende soorten en maten. Een verkeerde indeling kan betekenen dat een evenement niet kan doorgaan. Heeft u na het lezen van deze pagina of de nota Prettig geregeld nog twijfels? Neem dan contact op met team Vergunningen voor advies. Zij helpen u graag verder.

Meldings- of vergunningsplicht evenementen
Categorie Bijvoorbeeld Actie
Geen meldingsplicht Een besloten feest in uw eigen tuin of huis U hoeft niets te melden of aan te vragen. U moet zich wel houden aan de voorwaarden en eisen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).
Kennisgevings-evenement Bedrijfsfeest op eigen locatie of kleine activiteiten in openbare ruimte zoals een garagesale, buurtfeest, straatspeeldag (zonder afsluiting wegen) of rommelmarkt (maximaal 10 kramen, zonder aanbod eet- en drinkwaren). Meer over de voorwaarden Evenement melden (6 weken van te voren) en u houdt zich aan de voorwaarden en eisen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).
A-Evenement: gewoon evenement Sportevenement, jaarmarkt, akoestische muziekvoorstelling, rommelmarkt (11+ kramen), braderie (verkoop commerciële spullen) U vraagt 12 weken van te voren de evenementenvergunning aan. Aanmelden voor de evenementenkalender is gewenst (vanwege beschikbaarheid locatie).
B-Evenement:
aandacht evenement
Koningsdag op Piusplein, smaakcaravan, circus Aanmelding voor de evenementenkalender is verplicht. De gemeente nodigt u uiterlijk 20 weken van te voren uit voor een vooroverleg. U vraagt 12 weken van te voren de evenementenvergunning aan.
C-Evenement:
risicovol evenement
Carnavalsoptocht, Festival van het Levenslied, Tilburg Zingt Aanmelding voor de evenementenkalender  is verplicht. De gemeente nodigt u uiterlijk 20 weken van te voren uit voor een vooroverleg. U vraagt 12 weken van te voren de evenementenvergunning aan.

Aandachtspunten voor specifieke evenementen

Voor de volgende evenementen gelden specifieke regels die u kunt nalezen in de nota Prettig Geregeld: vechtsporten, evenementen met motorvoertuigen (zoals racewedstrijden, monster-truckevents en motorcross), evenementen met dieren, circus.

Meer informatie

In de nota Prettig Geregeld staat alle informatie die u nodig heeft voor het organiseren van een evenement in Tilburg. Ga naar het Bestuurs Informatie Systeem (BIS) voor uitgebreide informatie over het evenementenbeleid 2019-2022.

Contact

Heeft u na het lezen van bovenstaande nog vragen, vul dan het contactformulier in. Een medewerker van team Vergunningen neemt dan binnen 2 werkdagen contact met u op. Voor een vraag over een lopende aanvraag kunt u maandag tot en met vrijdag van 09:00 - 17:00 uur bellen met 14 013.