Evenement melden of vergunning aanvragen

Voor de meeste evenementen heeft u een evenementenvergunning nodig. Soms is een melding voldoende. Gebruik de voorbeelden op deze pagina om te bepalen wat u moet doen. De volledige beschrijving staat in de nota Prettig geregeld (onderaan deze pagina).

Evenementen en COVID-19

Vanaf 14 oktober 2020 zijn de meeste evenementen verboden. Uitgezonderd zijn: theaters en bioscopen, wedstrijden, beurzen en congressen, betogingen, samenkomsten en vergaderingen volgens de Wet openbare manifestaties, vooedselmarkten. Ga voor meer informatie naar Rijksoverheid.nl en/of de website van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

Meldingsplicht of vergunningsplicht

De afhandeltermijnen gelden alleen voor complete aanvragen en meldingen met een COVID-19 plan. 

Meldingsplicht of vergunningsplicht vanaf juli 2020
CategorieBijvoorbeeldActie
Geen meldingsplichtEen besloten feest in uw eigen tuin of huisU hoeft niets te melden of aan te vragen. U moet zich wel houden aan de voorwaarden en eisen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).
Kennisgevings-evenementBedrijfsfeest op eigen locatie of kleine activiteiten in openbare ruimte zoals een garagesale, buurtfeest, straatspeeldag (zonder afsluiting wegen) of rommelmarkt (maximaal 10 kramen, zonder aanbod eet- en drinkwaren). Meer over de voorwaardenEvenement melden (minimaal 1 week van te voren) en u houdt zich aan de voorwaarden en eisen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Afhandeltermijn gemeente: 1 week.
A-Evenement: gewoon evenementSportevenement, jaarmarkt, akoestische muziekvoorstelling, rommelmarkt (11+ kramen), braderie (verkoop commerciële spullen)U vraagt zo snel mogelijk de evenementenvergunning aan. Afhandeltermijn gemeente: 2 weken.
B-Evenement:
aandacht evenement
Koningsdag op Piusplein, smaakcaravan, circusU vraagt zo snel mogelijk de evenementenvergunning aan. Afhandeltermijnen kunnen verschillen. De gemeente informeert u binnen 3 werkdagen over de afhandeltermijn.
C-Evenement:
risicovol evenement
Carnavalsoptocht, Festival van het Levenslied, Tilburg ZingtU vraagt 12 weken van te voren de evenementenvergunning aan. Afhandeltermijn gemeente: 12 weken. 

Aandachtspunten voor specifieke evenementen

Voor de volgende evenementen gelden specifieke regels die u kunt nalezen in de nota Prettig Geregeld: vechtsporten, evenementen met motorvoertuigen (zoals racewedstrijden, monster-truckevents en motorcross), evenementen met dieren, circus.

Meer informatie

In de nota Prettig Geregeld staat alle informatie die u nodig heeft voor het organiseren van een evenement in Tilburg. Ga naar het Bestuurs Informatie Systeem (BIS) voor uitgebreide informatie over het evenementenbeleid 2019-2022.

Contact

Heeft u na het lezen van bovenstaande nog vragen, vul dan het contactformulier in. Een medewerker van team Vergunningen neemt dan binnen 2 werkdagen contact met u op. Voor een vraag over een lopende aanvraag kunt u maandag tot en met vrijdag van 09:00 - 17:00 uur bellen met 14 013.