Evenement melden of vergunning aanvragen

Voor de meeste evenementen heeft u een evenementenvergunning nodig. Soms is een melding voldoende. Gebruik de voorbeelden op deze pagina om te bepalen wat u moet doen. De volledige beschrijving staat in de nota Prettig geregeld (onderaan deze pagina).

Evenementen en COVID-19

Helaas zijn evenementen op dit moment verboden. Ga voor meer informatie naar Rijksoverheid.nl en/of de website van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

Meldingsplicht of vergunningsplicht?

Evenementen zijn er in verschillende soorten en maten. Een verkeerde indeling kan betekenen dat een evenement niet kan doorgaan. Heeft u na het lezen van deze pagina of de nota Prettig geregeld nog twijfels? Neem dan contact op met team Vergunningen voor advies. Zij helpen u graag verder.

Meldings- of vergunningsplicht evenementen
CategorieBijvoorbeeldActie
Geen meldingsplichtEen besloten feest in uw eigen tuin of huisU hoeft niets te melden of aan te vragen. U moet zich wel houden aan de voorwaarden en eisen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).
Kennisgevings-evenementBedrijfsfeest op eigen locatie of kleine activiteiten in openbare ruimte zoals een garagesale, buurtfeest, straatspeeldag (zonder afsluiting wegen) of rommelmarkt (maximaal 10 kramen, zonder aanbod eet- en drinkwaren). Meer over de voorwaardenEvenement melden (6 weken van te voren) en u houdt zich aan de voorwaarden en eisen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).
A-Evenement: gewoon evenementSportevenement, jaarmarkt, akoestische muziekvoorstelling, rommelmarkt (11+ kramen), braderie (verkoop commerciële spullen)U vraagt 12 weken van te voren de evenementenvergunning aan. Aanmelden voor de evenementenkalender is gewenst (vanwege beschikbaarheid locatie).
B-Evenement:
aandacht evenement
Koningsdag op Piusplein, smaakcaravan, circusAanmelding voor de evenementenkalender is verplicht. De gemeente nodigt u uiterlijk 20 weken van te voren uit voor een vooroverleg. U vraagt 12 weken van te voren de evenementenvergunning aan.
C-Evenement:
risicovol evenement
Carnavalsoptocht, Festival van het Levenslied, Tilburg ZingtAanmelding voor de evenementenkalender  is verplicht. De gemeente nodigt u uiterlijk 20 weken van te voren uit voor een vooroverleg. U vraagt 12 weken van te voren de evenementenvergunning aan.

Aandachtspunten voor specifieke evenementen

Voor de volgende evenementen gelden specifieke regels die u kunt nalezen in de nota Prettig Geregeld: vechtsporten, evenementen met motorvoertuigen (zoals racewedstrijden, monster-truckevents en motorcross), evenementen met dieren, circus.

Meer informatie

In de nota Prettig Geregeld staat alle informatie die u nodig heeft voor het organiseren van een evenement in Tilburg. Ga naar het Bestuurs Informatie Systeem (BIS) voor uitgebreide informatie over het evenementenbeleid 2019-2022.

Contact

Heeft u na het lezen van bovenstaande nog vragen, vul dan het contactformulier in. Een medewerker van team Vergunningen neemt dan binnen 2 werkdagen contact met u op. Voor een vraag over een lopende aanvraag kunt u maandag tot en met vrijdag van 09:00 - 17:00 uur bellen met 14 013.