Tilburgse Ereprent voor Die Walddrum Musikanten

Alle Tilburgse Ereprent
Tilburgse Ereprent voor Walddrum Musikanten

(Foto: Joris Buijs)

Die Walddrum Musikanten ontvingen op 8 januari de Tilburgse Ereprent uit handen van wethouder Esmah Lahlah. De muzikanten kregen de onderscheiding vanwege hun 50-jarig bestaan.

Die Walddrum Musikanten zijn opgericht in 1973, oorspronkelijk als blaasorkest bij carnavalsactiviteiten. Om ook buiten de specifieke carnavalsevenementen iets te kunnen doen, wordt tevens Egerländer- en aanverwante muziek aangeschaft. Na een aantal succesvolle jaren binnen het Tilburgse carnaval wordt hier in 1979 definitief een punt achter gezet om verder door het leven te gaan als Egerländerkapel. Geleidelijk wordt hierna ook het instrumentarium aangepast aan de gekozen muziekrichting en in 1984 wordt de kapel uitgebreid met een zanggroepje en een geluidsinstallatie.

Grote aanhang

Ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan in april 1988 werd een donateursactie opgestart. Tot op de dag van vandaag heeft de kapel hierdoor een zeer gewaardeerde aanhang. Die Walddrum Musikanten zijn graag geziene gasten bij terugkerende openbare evenementen zoals de Tilburgse Kermis, de viering van Koningsdag en dergelijken. Ook in verzorgingshuizen in Tilburg en omgeving kom je de kapel met regelmaat tegen.