Tilburgse Jeugdlintjes voor Evi Hendriks en Manon Kunzel

Alle Jeugdlintje

Manon Kunzel (Foto: Joris Buijs) en Evi Hendriks (Foto: Bas Haans)

Evi Hendriks (14) en Manon Kunzel (15) kregen onlangs een Tilburgs Jeugdlintje. Zij krijgen dit eerbetoon omdat ze zich op een bijzondere manier voor anderen of de samenleving hebben ingezet. Voor Tilburg zijn zij allebei een Held met een T.

Burgemeester Weterings reikte de lintjes samen met wethouder Esmah Lahlah uit op 20 en 22 november.

Manon Kunzel (links op de foto)

Manon helpt sinds september 2018 bij de turnlessen van Gymnastiek- en Turnvereniging Dionysius. Inmiddels heeft ze in haar vrije tijd haar assistentenbevoegdheid 1 en 2 behaald via de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU). Ze assisteert wekelijks tijdens de les op de dinsdagavond en bij de wedstrijdgroepen op de donderdagavond. Al met al steekt ze veel vrije tijd in de club. Zo is ze ook te vinden in T-kwadraat als er opgebouwd moet worden voor een wedstrijd die de club organiseert. Daarnaast is Manon voor het tweede jaar vrijwilligster bij kindervakantiewerk GGHT (Gasthuisring, Goirke, Hasselt Theresia) en offert ze een week vakantie op om kinderen een leuke week te bezorgen vol met activiteiten.

Evi Hendriks (rechts op de foto)

Evi doet sinds 2019 vrijwilligerswerk bij woonzorgcentrum Den Herdgang. Elke vrijdagmiddag is zij aanwezig om te helpen. Zij helpt mee bij activiteiten, dekt de tafel in de huiskamer voor de bewoners, vervoert mensen binnen het woonzorgcentrum en maakt een praatje met de bewoners. In oktober van dit jaar ontving ze al de Jongerenvrijwilligersprijs. Ze is een goede ambassadeur voor het vrijwilligerswerk, want inmiddels heeft ze meer kinderen/jongeren enthousiast gemaakt om te komen helpen bij Den Herdgang. 

Helden

"Wat een helden!”, zegt wethouder Esmah Lahlah (Jeugd en Talentontwikkeling). “Ik vind het prachtig om te zien hoeveel betrokkenheid er van deze jongeren is bij anderen en onze stad. Het maakt me ook trots om te zien met hoeveel plezier en energie ze dat doen. Dat verdient dus ook aandacht en waardering. Het jeugdlintje is dan ook het minste wat we kunnen doen om deze kanjers te bedanken en in het zonnetje te zetten voor hun belangeloze inzet. Een prachtig voorbeeld en inspiratie voor anderen om 'meer voor elkaar' te doen".

Meer voor elkaar doen

“Meer voor elkaar: er meer voor elkaar zijn, meer voor elkaar betekenen en meer voor elkaar doen. Deze waarden uit het Tilburgse akkoord zijn Evi Hendriks en Manon Kunzel op het lijf geschreven,” stelt burgemeester Weterings. “Het maakt me trots als ik zie hoe deze twee Tilburgse Helden zich inzetten voor andere Tilburgers. Ze staan symbool voor al die jonge Tilburgers die zich belangeloos inzetten voor anderen. Er blijkt uit hoe betrokken zij zijn bij de wereld om hen heen en hoeveel oog zij hebben voor een ander.  Als burgemeester en wethouders zien en waarderen we die enorme passie en inzet. Daarom krijgen deze twee kanjers een jeugdlintje!”

Ontwerp

Het Tilburgs Jeugdlintje is een ontwerp van Paul Watty. Paul is een Tilburgse kunstenaar met wortels in de graffiti. Zijn werk is herkenbaar aan het veelvuldig gebruik van heldere kleuren. Paul Watty is ook verantwoordelijk voor een aantal muurschilderingen in Tilburg. Zo is bijvoorbeeld de tekening van de Tilburgse skyline in de Hoogvensestraat van zijn hand en ook de muurschildering van de struisvogels op de hoek van de Willem II straat en de Karrestraat zijn door hem gemaakt. Meer informatie over de Tilburgse Jeugdlintjes op de pagina Jeugdlintje op deze site.