logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Oplaadpunten voor elektrisch vervoer

Laadpalen in openbaar gebied: hoe werkt het?

Openbare laadpalen

Waar oplaadpunten staan, ziet u op de website oplaadpunten.nl en op diverse smartphone-apps zoals Smoov, InCharge of Oplaadpunten. Voor de huidige en (mogelijk) toekomstige laadpalen in de gemeente Tilburg kunt u de kaart bekijken.

Wel of niet parkeren bij een laadpaal?

Aanvragen openbaar oplaadpunt

Een laadpaal in de openbare ruimte is algemeen toegankelijk voor iedereen en niet exclusief voor één gebruiker of voertuig. Wanneer u een laadpaal in uw omgeving wilt, dan kunt u dat aanvragen bij één laadpaalaanbieder. Meer informatie vindt u in het gemeentelijk Oplaadpuntenbeleid.

Laadpaalaanbieders die al in Tilburg actief zijn:

•    Mick-e: www.mick-e.nl
•    Opcharge: www.opcharge.com
•    Park&Charge: parkncharge.nl
•    PowerGo: www.powergo.nl/tilburg

Oplaadpunt op eigen terrein

Om een laadpaal te plaatsen op eigen terrein heeft u geen vergunning nodig van de gemeente. Let op: Uw oplaadkabel mag nooit op de stoep of de openbare weg liggen. Kabelgoten en dergelijke zijn ook niet toegestaan. Hou hier rekening mee bij aanleg van een oplaadpunt op eigen terrein. Zowel het laadpunt als de auto moeten tijdens het laden op privé terrein zijn.

Komen er in mijn buurt laadpalen? Hoe lang duurt het?

Bij mij in de buurt zijn geen/te weinig openbare laadpalen. Hoe geef ik door dat er meer behoefte is?

  • U kunt dit melden bij de aanbieders op deze pagina. Zij hebben een contract met de gemeente en bepalen de plek van nieuwe palen obv behoefte van inwoners, bezoekers en forenzen.

De laadplek is steeds bezet door auto's die niet laden, wat kan ik doen?

De laadpaal werkt niet, hoe kan ik dat melden?

  • Op de paal staat een telefoonnummer voor storingen, aanrijdingen, vandalisme, schade. Krijgt u niemand te pakken? Bel dan bij onveilige situaties het storingsnummer van Enexis (0800-9009).

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een laadpaal?

  • Voor het plaatsen van een openbare laadpaal heeft de laadpaalaanbieder ook een verkeersbesluit van de gemeente nodig. Dat besluit wordt door de gemeente vooraf gepubliceerd. Als u het niet eens bent met een besluit kunt u daartegen online bezwaar indienen.

Waar kan ik andere vragen stellen?

U kunt bellen naar 14 013, of stuur uw vraag per e-mail naar elektrischvervoer@tilburg.nl.
Let op: Door personele wisselingen kan het tot half april wat langer duren voor u antwoord krijgt. Excuses voor het ongemak.