Vervoer delen

Het delen van vervoersmiddelen draagt bij een gezonde en bereikbare stad. Door vervoer te delen vermindert het autobezit en dat geeft lucht aan onze openbare ruimte.

 In Tilburg kun je gebruikmaken van deelauto’s, deelfietsen en deelscooters. Bekijk de mogelijkheden en probeer het eens uit.

Mobiliteitshub Spoorzone

In de Spoorzone, in Parkeergarage Spoorzone Zwijsen, komt binnenkort een hub voor deelmobiliteit. Hier staan elektrische deelauto’s, elektrische deelscooters- en fietsen. Meer informatie volgt binnenkort.

Deelauto's

Een deelauto is een auto die door meerdere personen gebruikt kan worden. Er zijn commerciële bedrijven die een deelauto aanbieden, zoals Amber en Greenwheels en MyWheels

Via online platforms als SnappCar kunnen mensen ook de eigen auto delen / de auto van iemand anders huren. De eigenaren/aanbieders bepalen zelf de prijs, dus de tarieven verschillen per auto. De (elektrische) auto's via SnappCar zijn allrisk verzekerd.

Een auto delen met familie, vrienden, buren of collega’s kan natuurlijk op eigen initiatief. Toch zijn er ook zaken om rekening mee te houden, en goede afspraken zijn belangrijk. De Vereniging Gedeeld Autogebruik (deelauto.nl) heeft veel tips en voorbeeldcontracten.

Deelfietsen

Soms is het handig als je tijdelijk een fiets kunt gebruiken om van A naar B te komen. In Tilburg heb je daarvoor verschillende mogelijkheden. GO Sharing biedt elektrische fietsen aan. Met de app van GO Sharing zie je waar de dichtstbijzijnde beschikbare fiets staat. Als je op het station aankomt en je reist per fiets verder, dan kun je ook een OV-fiets gebruiken. OV fietsen staan op de treinstations Tilburg Centraal, Tilburg Universiteit en Tilburg Reeshof. Check voor meer informatie: ov-fiets.nl. In Tilburg kun je ook gebruikmaken van een Hopperfiets. Op hopperpoint.nl staat een overzicht van plekken waar de hoppers te vinden zijn.

Deelscooters

Je ziet ze steeds vaker: deelscooters. Ideaal als je tijdelijk vervoer nodig hebt. Via felyx en GO Sharing kun je tegen betaling gebruikmaken van een elektrische scooter. Deze scooters zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week te gebruiken door iedereen met een geldig rijbewijs. Gebruikers kunnen de scooter, na registratie gebruiken op iedere willekeurige plek binnen het servicegebied en ook weer achterlaten. Dat maakt het makkelijk om de auto te laten staan en te reizen met een scooter. Meer informatie staat op felyx.com en op go-sharing.com.

Voor alle vormen van deelvervoer gelden natuurlijk dezelfde (parkeer) regels als voor eigen vervoer.

Vragen of opmerkingen over de deelscooters? 

Vragen of opmerkingen of in contact te komen met GO sharing?, kijk dan op de pagina veelgestelde vragen op deze website.