Vervoerdelen

In Tilburg zijn er al diverse mogelijkheden om een auto te delen met anderen. Autodelen draagt bij aan een beter milieu en een duurzaam Tilburg. Bovendien bespaart het kosten zoals de autoverzekering en het onderhoud.

Voor mensen die niet meer rijden dan 10.000 km per jaar is autodelen het overwegen waard. Op websites als www.ritjeweg.nl staan alle aanbieders die in Tilburg actief zijn.

Autodelen

In de gemeente Tilburg zijn auto's te huur bij de deelautobedrijven Greenwheels (13 locaties) en Studentcar (1 locatie / UVT). Hun auto's staan op vaste locaties en zijn na reservering te gebruiken. Betaling is per uur of per kilometer.

Via online platforms als SnappCar en MyWheels kunnen mensen ook de eigen auto delen / de auto van iemand anders huren. De eigenaren/aanbieders bepalen zelf de prijs, dus de tarieven verschillen per auto. De (elektrische) auto's via SnappCar of MyWheels zijn allrisk verzekerd.

Een auto delen met familie, vrienden, buren of collega’s kan natuurlijk op eigen initiatief. Toch zijn er ook zaken om rekening mee te houden, en goede afspraken zijn belangrijk. De Vereniging Gedeeld Autogebruik (deelauto.nl) heeft veel tips en voorbeeldcontracten.

Fietsdelen

In Tilburg zijn ook fietsen te huur, zoals een hopper of OV fiets. Op www.hopperpoint.nl staat een overzicht van plekken waar de hoppers te vinden zijn. OV fietsen staan op de treinstations Tilburg Centraal, Tilburg Universiteit en Tilburg Reeshof. Check voor meer informatie www.ov-fiets.nl.

Suggesties?

Concrete initiatieven over auto- of fietsdelen kunnen besproken worden met de gemeente. Stuur een mail met het idee naar peter.glerum@tilburg.nl.