Vervoerdelen

Het delen van vervoersmiddelen draagt bij een gezonde en bereikbare stad. Door vervoer te delen vermindert het autobezit en dat geeft lucht aan onze openbare ruimte.

 In Tilburg kun je gebruikmaken van deelauto’s, deelfietsen en deelscooters. Bekijk de mogelijkheden en probeer het eens uit.

Deelauto's

Een deelauto is een auto die door meerdere personen gebruikt kan worden. Er zijn commerciële bedrijven die een deelauto aanbieden, zoals Amber en Greenwheels en MyWheels

Via online platforms als SnappCar kunnen mensen ook de eigen auto delen / de auto van iemand anders huren. De eigenaren/aanbieders bepalen zelf de prijs, dus de tarieven verschillen per auto. De (elektrische) auto's via SnappCar zijn allrisk verzekerd.

Een auto delen met familie, vrienden, buren of collega’s kan natuurlijk op eigen initiatief. Toch zijn er ook zaken om rekening mee te houden, en goede afspraken zijn belangrijk. De Vereniging Gedeeld Autogebruik (deelauto.nl) heeft veel tips en voorbeeldcontracten.

Deelfietsen

Soms is het handig als je tijdelijk een fiets kunt gebruiken. Bijvoorbeeld als je op het station in Tilburg aankomt en je reist verder naar een volgende bestemming. Dan kun je in Tilburg gebruikmaken van een OV-fiets of van een Hopperfiets. Op hopperpoint.nl staat een overzicht van plekken waar de hoppers te vinden zijn. OV fietsen staan op de treinstations Tilburg Centraal, Tilburg Universiteit en Tilburg Reeshof. Check voor meer informatie: ov-fiets.nl.

Deelscooters

Via GO Sharing kun je tegen betaling gebruikmaken van een elektrische scooter. Deze groene scooters zijn24 uur per dag, 7 dagen per week te gebruiken door iedereen met een geldig rijbewijs. Gebruikers kunnen de scooter, na registratie gebruiken op iedere willekeurige plek binnen het servicegebied en ook weer achterlaten. Dat maakt het makkelijk om de auto eens te laten staan en te reizen met een scooter. Meer informatie staat op go-sharing.nl.

Voor alle vormen van deelvervoer gelden natuurlijk dezelfde (parkeer) regels als voor eigen vervoer.

Vragen of opmerkingen over de deelscooters? 

Vragen of opmerkingen of in contact te komen met GO sharing?, kijk dan op de pagina veelgestelde vragen op deze website.