U bevindt zich op:Contact / WhatsApp

WhatsApp gemeente Tilburg

Voor algemene informatie en vragen kunt u de gemeente WhatsAppen op werkdagen tussen 9 en 17 uur. U krijgt zo snel mogelijk en uiterlijk binnen een werkdag persoonlijk antwoord van ons. Om iets te melden, gebruikt u de BuitenBeter app.

Zo werkt het:

  • voeg het telefoonnummer +316 111 48 170  toe aan uw contacten
  • kies vanuit WhatsApp dit contact, en stuur ons een bericht

U kunt naar dit nummer niet bellen of een sms sturen. In groepsapps kunnen wij niet antwoorden.

BuitenBeter app: snel melden

Wilt u snel iets melden? Bijvoorbeeld een kapotte lantaarnpaal, een gat in de weg of omgevallen boom? Gebruik dan de BuitenBeter app. Download deze gratis app op uw smartphone en registreer uzelf eenmalig. Uw meldingen komen dan direct op de juiste plek bij de gemeente binnen. De locatie van uw melding en foto's stuurt u eenvoudig mee. U kunt ook het online meldformulier gebruiken.

Veiliger met WhatsApp-groep en WaakSamen

Groepen bewoners gebruiken WhatsApp om onveilige situaties in hun wijk te signaleren. Met een berichtje waarschuwen leden elkaar. Tilburg heeft ongeveer 90 WhatsApp-groepen. In buurten waar bewoners meedoen, is het aantal woninginbraken gedaald met ruim 60 procent. Stuur een mailtje naar tilburgveilig@tilburg.nl met uw adres en mobiele nummer. De coördinator van uw wijk voegt u dan toe aan de WhatsApp-groep.

WaakSamen is een app voor op uw telefoon. Overlast en onveilige situaties kunt u anoniem en makkelijk melden. Of het nou gaat over drugs, illegale bewoning of bedreiging. Uw melding komt direct binnen bij uw wijkagent.

Privacy

Via WhatsApp willen we geen privacygevoelige informatie met u delen. Denk bijvoorbeeld aan persoonsgegevens of een burgerservicenummer. Daarom beantwoorden we via WhatsApp geen vragen waar privacygevoelige informatie voor nodig is. In dat geval zullen we u vragen om op een andere manier contact op te nemen.
Telefoon-, whatsapp- en chatgesprekken kunnen door de gemeente worden bewaard om de dienstverlening te verbeteren. Gesprekken worden niet langer bewaard dan nodig is. De Wet bescherming persoonsgegevens zorgt er voor dat met deze informatie veilig wordt omgegaan.