Betaald parkeren in Tilburg is kentekenparkeren. Een bonnetje achter de autoruit is niet meer nodig. U kunt betalen met een parkeerapp op uw telefoon, of met uw betaalpas bij een automaat (Maestro, Mastercard, Visa of Vpay).
Betalen voor het parkeren met uw mobiele telefoon is makkelijk. U hoeft niet meer naar een parkeerautomaat te lopen. Daarnaast betaalt u per minuut, en achteraf. Dat betekent dat u alleen voor de tijd betaalt die u werkelijk geparkeerd heeft. Om te betalen met uw telefoon meldt u zich aan bij één van de aanbieders. In Tilburg zijn alle aanbieders van mobiel parkeren actief.
Betalen bij de parkeerautomaat doet u met uw pas (Maestro, Mastercard, Visa of Vpay). U voert eerst uw kenteken in en geeft aan hoe lang u wilt parkeren. U gebruikt uw (pin)pas contactloos of met pincode. Betalen met contant geld kan niet meer. Omdat het kenteken van uw auto staat aangemeld, hoeft u geen papieren parkeerticket meer achter de voorruit te leggen. Een bon printen voor uw eigen administratie is wel mogelijk. Parkeren met contant geld kan wel in de parkeergarages (kaartje).
Gemakkelijk betalen: betalen via uw eigen telefoon of met uw betaalpas bij de parkeerautomaat. En nooit meer teruglopen naar uw auto om uw parkeerticket achter de voorruit te leggen. U kunt meteen weg.
De controle van betaald parkeren werkt op kenteken. De parkeercontroleur scant een kenteken en controleert zo of er is betaald. Hierdoor wordt de controle efficiënter en houden we de kosten zo laag mogelijk.
De gemeente stelt strikte eisen aan de bescherming van persoonsgegevens en houdt zich aan de wettelijke regels. De kentekengegevens worden tijdens uw parkeertijd anoniem gebruikt voor parkeercontrole en voor actuele informatie, zoals het meten van parkeerdrukte. Uw privacy is gewaarborgd.
Wanneer u een boete ontvangt, wordt uw kenteken opgeslagen in een database voor een periode van 6 weken. De gegevens uit deze database worden gebruikt als iemand bezwaar maakt tegen de parkeerbon/naheffing.
Als u géén of een verkeerd kenteken intoetst, krijgt u een boete. De controleur kan dan namelijk niet zien dat u betaald heeft. Uw bankafschrift of het bonnetje uit de automaat dient als betaalbewijs wanneer u bezwaar maakt tegen zo'n boete. Achterop de boete staat hoe u bezwaar maakt.
Deze browser wordt niet meer ondersteund.
Een recente versie van Microsoft Edge, Chrome of Firefox.