logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Tilburgse Ereprent voor Wijnkoperij van Bilsen

Alle Tilburgse Ereprent

Wijnkoperij van Bilsen ontving 19 maart de Tilburgse Ereprent uit handen van burgemeester Theo Weterings. Het bedrijf bestaat dit jaar 100 jaar.

Ereprent voor wijnkoperij Van Bilsen

(Foto: Joris Buijs)

Het Tilburgse bedrijf Wijnkoperij van Bilsen begon ooit op de Broekhovenseweg als slijterij. Tegenwoordig zit het bedrijf aan de Korvelseweg. Naast de verkoop van wijn biedt het bedrijf ook proeverijen aan en organiseert wijncursussen.

Wijnspecialist 

Gijsbert van Bilsen startte in 1923 zijn slijterij op de Broekhovenseweg in Tilburg. In 1931 verhuisde de winkel naar de Korvelseweg. In de jaren ‘30 had Van Bilsen in Tilburg ook filialen in de Christiaan Huygensstraat en de Enschotsestraat. Later kwamen er filialen in de Gasthuisstraat, op het Paletplein en op de Korte Heuvel. In 1989 werden diverse filialen gesloten en ging Van Bilsen zich op de Korvelseweg volledig in wijn specialiseren. In 2007 werd Van Bilsen overgenomen door Petra en Jan Aartsen. De naam Wijnkoperij van Bilsen werd gehandhaafd. 

Tilburgse Ereprent

De Tilburgse Ereprent is een gemeentelijke onderscheiding die kan worden toegekend aan bedrijven en organisaties die een bestaansjubileum vieren van 50 jaar of meer, telkens met een eenheid van 25 verhoogd. Zij zetten zich al jarenlang als ondernemer, culturele of maatschappelijke instelling in voor Tilburg. Het zijn bedrijven en organisaties die hun roots in Tilburg hebben en hun ontwikkeling in en met Tilburg hebben doorgemaakt. De Tilburgse Ereprent staat symbool voor de waardering en trots van de gemeente en is voor de jubilerende bedrijven en organisaties, vanwege de gekozen kunstvorm (grafische prent), uitermate geschikt om op te hangen en te tonen aan medewerkers, leden, klanten, relaties en bezoekers. Het ontwerp is van de Tilburgse kunstenares Janine Hendriks van Kaftwerk.