Tilburg Noord

De gemeente Tilburg werkt aan een gebiedsperspectief voor Tilburg Noord. In het gebiedsperspectief staan de toekomstplannen voor de wijk. Samen met mensen die er wonen en werken geven we deze plannen in de komende tijd verder vorm. Wil je meedenken? Lees hieronder hoe je dat het beste kunt doen.

Samen met de wijk

In Tilburg Noord beginnen we niet bij nul. De afgelopen jaren is bij bewoners en wijkpartners al veel informatie verzameld. Zo weten we wat er goed gaat en waar er kansen liggen om de leefbaarheid in de wijk te verbeteren. De komende maanden delen we de verzamelde informatie met mensen die in Tilburg Noord wonen en werken.

Hieruit ontstaat eerst de ‘Foto van Noord’, een beeld van alle opgaven waar het gebied op dit moment mee te maken heeft of die in de toekomst op Tilburg Noord afkomen. Op basis van de gesprekken die we gaan voeren, passen we informatie aan of voegen we informatie toe. Van daaruit werken we verder aan een gebiedsperspectief van en voor de wijk.

Wat houdt een gebiedsperspectief in?

In het gebiedsperspectief komen alle wensen, ambities, plannen en beleid voor de wijk Tilburg Noord samen. Van plannen voor het bouwen van extra woningen en voorzieningen tot bijvoorbeeld het verbeteren van de wandel- en fietsverbindingen in de wijk. En van werk en scholen in de wijk tot ruimte voor groen, sport en ontspanning. Voor het maken het gebiedspersperspectief gebruiken we verschillende onderzoeken, beleid vanuit de rijksoverheid, provincie en gemeente en de wensen en ideeën van inwoners. 

Deel je ideeën voor Noord

Tijdens verschillende momenten is het mogelijk om mee te denken. Welke kansen zie jij voor Tilburg Noord? Waar is er volgens jou extra groen nodig? En welke voorzieningen mis je op dit moment nog in de wijk? Met informatiemarkten, ideeënbussen, straatgesprekken en een digitale vragenlijst hopen we zoveel mogelijk inwoners te bereiken.

Informatiemarkten

Op maandag 9 oktober (Het Ronde Tafelhuis), dinsdag 10 oktober (MFA De Symfonie) en woensdag 11 oktober (Wijkcentrum de Ypelaer) waren er informatiemarkten in Tilburg Noord. Enkele honderden bewoners en andere geïnteresseerden maakten van de gelegenheid gebruik om met medewerkers van de gemeente, specialisten en met elkaar het gesprek aan te gaan.

Tijdens de informatie kregen bewoners uitleg over de GROW-waarden. Dat zijn de belangrijkste opgaven voor Tilburg. Deze opgaven komen niet van de gemeente, maar uit de stad zelf. Van ondernemers, professional en inwoners. Per waarde kregen de bezoekers kaarten te zien met de belangrijkeste opgaven in de wijk. Ook konden bewoners per waarde aanvullende kansen, ideeën of wensen delen. Naast de informatie per GROW-waarde deelden we ook informatie over het proces tot nu toe, het onderwerp veiligheid en vroegen we bezoekers hoe zij op de hoogte willen blijven van de ontwikkelingen.

Hieronder kun je per GROW-waarde de informatie terugvinden.

Ideeënbussen

Op verschillende locaties in Tilburg Noord staan vanaf nu ideeënbussen. Schrijf of teken je ideeën op de kaarten en stop ze in de ideeënbussen. Er zijn kaarten voor de onderwerpen wonen, leren en werken en activiteiten in Noord. Maar je mag ook over andere ideeën je mening en wensen delen. Je vindt de ideeënbussen op de volgende plekken in de wijk:

MFA Symfonie Eilenbergstraat 250
Ronde Tafelhuis Wagnerplein 4
Wijkcentrum de Ypelaer Corellistraat 10
Sportcafé Drieburcht Wagnerplein 1
Studio Noord Brucknerlaan 116
Basisschool Aboe-el-Chayr Dirigentenlaan 27
Bakkerij Saada Verdiplein 97
Sportpiazza Ladies Only Von Suppéstraat 35
Evangelische gemeenschap Het Kruispunt Offenbachstraat 105
Assunnah Moskee Von Suppéstraat 20

Digitale vragenlijst

Een andere manier om je mening te geven over de toekomstplannen voor Tilburg Noord is door het invullen van de digitale vragenlijst. Het invullen van de vragenlijst duurt slechts 5 minuten en levert waardevolle informatie op voor de toekomst van Tilburg Noord.

Planning

De komende maanden zijn we regelmatig in Tilburg Noord aanwezig, om te luisteren naar de ideeën die er in de wijk leven. Naast de informatiemarkten en ideeënbussen doen we dat ook via interviews en gesprekken op straat. Waar mogelijk verwerken we deze ideeën in het gebiedsperspectief. We verwachten het gebiedsperspectief eind dit jaar opnieuw aan de wijk voor te kunnen leggen. Daarna gaat het gebiedsperspectief naar het college en de gemeenteraad. 

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in Tilburg Noord? Schrijf je dan in voor de digitale nieuwsbrief Trots op Noord door te klikken op de button.

Aanmelden nieuwsbrief Tilburg Noord

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Contact

Heb je nu al ideeën of vragen die je met ons wil delen? Stuur een e-mail naar tilburgnoord@tilburg.nl