Udenhout

In Udenhout spelen diverse ontwikkelingen. In de periode tot 2040 zijn er plannen voor maximaal 1.000 nieuwe huizen en een treinstation voor het dorp. 

Openluchtzwembad De Groene Wellen

De gemeente Tilburg onderzoekt momenteel hoe de exploitatie van openlucht zwembad De Groene Wellen in Udenhout er na april 2025 uit gaat zien. De huidige exploitatieovereenkomst loopt dan af en dus moet de gemeente een keuze gaan maken over de toekomstige exploitatie. De gemeente kan het zwembad zelf gaan beheren, een (nieuwe) exploitant zoeken of een andere constructie bedenken. Het uitgangspunt is om het zwembad als sportfaciliteit voor Udenhout en de directe omgeving te behouden.

Er lopen diverse onderzoeken. Zo worden de technische staat van onderhoud en juridische aspecten in beeld gebracht. Het marktonderzoek door extern bureau Markteffect is onlangs afgerond. Daaruit blijkt dat het zwembad erg gewaardeerd wordt door haar bezoekers. Het zwembad wordt voornamelijk bezocht door inwoners van Udenhout, die vooral de kleinschaligheid en dorpse sfeer van het zwembad erg waarderen. Gemiddeld scoort het zwembad onder haar huidige bezoekers een 8,2.

Vervolg

Op basis van alle onderzoeken worden de komende maanden verschillende scenario’s uitgewerkt. Voor de zomer van 2024 verwachten we alle onderzoeken af te ronden. Daarna wordt er een besluit genomen over de toekomstige exploitatie.

Concept koersdocument Oostflank

Het concept koersdocument Oostflank beschrijft de toekomstvisie voor de ontwikkeling van de dorpen Berkel-Enschot, Biezenmortel, Haaren, Heukelom, Moergestel, Oisterwijk en Udenhout en het landelijke gebied hiertussen. In dit gebied willen gemeente Tilburg en gemeente Oisterwijk in de periode tot 2040 het landschap, de natuur en lokale economie versterken, de bereikbaarheid verbeteren en 5000 grotendeels betaalbare woningen bouwen. Ook zijn er plannen voor een gezamenlijk circulair centrum en een nieuw treinstation in Udenhout. In maart 2024 volgen er raadsdebatten en besluiten over de visie. Daarna start de uitwerking in diverse deelplannen.

Extra inloopmoment

Op woensdag 1 november was er in t Plein een drukbezochte informatieavond over het koersdocument. Vanwege de drukte kon niet iedereen de zaal in. Daarom organiseert de gemeente nog een extra inloopmoment over het concept koersdocument Oostflank. Op donderdag 23 november kunt u tussen 15:00 en 17:00 uur binnenlopen bij ’t Plein in Udenhout (Tongerloplein). Er is geen presentatie, maar er zijn diverse medewerkers aanwezig die uitleg geven over het koersdocument, uw vragen kunnen beantwoorden en de procedure kunnen toelichten.

Reageren op het concept koersdocument is mogelijk tot en met vrijdag 1 december 2023. Uw reactie is welkom via de mail Oostflank@tilburg.nl of via het reactieformulier op de pagina Oostflank op deze site. Hier vindt u ook alle informatie over het concept koersdocument. Wilt u op de hoogte blijven over de ontwikkelingen, dan kunt u dat ook aangeven via het reactieformulier. U ontvangt dan automatisch mail als er ontwikkelingen zijn.

Meer informatie

Heeft u vragen? Dan kunt u terecht bij omgevingsmanager Karin Bakker via karin.bakker@tilburg.nl of wijkregisseur Helmy van Ingen helmy.van.ingen@tilburg.nl.