logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Wijk- en dorpsagenda's

De gemeente wil dat inwoners gezond en gelukkig zijn in Tilburg. Daarom horen we graag van inwoners, partners en ondernemers wat nodig is om de leefbaarheid in wijken, dorpen en buurten te verbeteren. We bepalen samen de belangrijkste opgaven voor de wijk/het dorp en wie, wat en wanneer gaat doen. En we werken samen aan de realisatie van de opgaven.

Per wijk/dorp maken we gezamenlijk de wijk/dorpsagenda. Deze agenda's richten zich op de middellange en lange termijn. In de agenda’s wordt de verbinding gelegd tussen de wijk/het dorp en de gemeente. En tussen de diverse thema’s die spelen in de wijk/het dorp. De verkorte versies van de wijkagenda's van de verschillende wijken/dorpen zijn te bekijken op deze pagina wijkagenda.

Continue proces 

Omdat wijkagenda’s het product zijn van een constante wisselwerking tussen ambities uit de wijk en vanuit de overheid, zijn ze nooit af en worden ze niet vastgesteld. In wijkagenda’s staan zowel acties en projecten ed. opgenomen waar al besluitvorming over heeft plaatsgenomen, maar ook ambities en wensen waar nog geen besluitvorming over is geweest.

Wijkagenda bekijken

Door op de wijk (blauwe cirkel) te klikken op onderstaande kaart kom je bij de verkorte versies van de wijkagenda voor die wijk of dat gebied. Daaronder ook een overzicht van alle wijkagenda's.

* Daar waar het in de tekst over wijken/wijkagenda’s gaat, bedoelen we ook dorpen/dorpsagenda’s.

Wijkagenda's

Wijkagenda's Reeshof West Noord Oud Noord Binnenstad Zorgvlied De Blaak Zuid Oost Het Laar, Groenewoud, Stappegoor en De Leij Berk-Enschot Udenhout Biezenmortel Zuid West

De wijk Zorgvlied ligt aan de zuidwestkant van Tilburg en heeft een kleine 4000 inwoners.

Bekijk de wijkagenda

De binnenstad van Tilburg biedt levendige plekken om te wonen, ondernemen, bezoeken en te verblijven. Veel mensen komen hier samen.

Bekijk de wijkagenda

Berkel-Enschot is een dorp centraal in Brabant dat hoort bij de gemeente Tilburg. Het is een samensmelting van twee boerendorpen Berkel en Enschot.

Bekijk de dorpsagenda

Biezenmortel en zijn omgeving maken onderdeel uit van het Groene Woud, een gebied waar landschap en verstedelijking hand in hand gaan.

Bekijk de dorpsagenda

Gebieden met een wijkagenda