Omgeving Oscar Leeuwstraat

De gemeente Tilburg gaat de Oscar Leeuwstraat, Jacob Romansstraat en het schoolplein van basisschool de Vijf Hoeven flink opknappen. De bestrating en de rioolaansluitingen worden vernieuwd en het groen wordt verbeterd. Verder wordt de speelplek van de basisschool opgeknapt.

Daarnaast is een belangrijk doel om de straten klimaatbestendig te maken. Dat betekent dat de buurt straks goed is voorbereid op veranderende weersomstandigheden, zoals stevige regenbuien en hete zomers. Overlast van water en hitte kunnen we hiermee voorkomen.

Ontwerp speeltuin bij basisschool De Vijf Hoeven

Samen met de kinderen en de school is een ontwerp voor de speeltuin gemaakt. Het wordt straks veel groener en er komen natuurlijke speelplekken waar kinderen kunnen klimmen, balanceren, glijden en schommelen. Op het nieuwe kunstgrasveldje kan je voetballen en er is plek om te basketballen. Er zijn veel bankjes en andere plekken waar de kinderen samen in de pauze kunnen zitten. Na schooltijd kan de hele buurt gebruik maken van deze speeltuin.

Ontwerp Oscar Leeuwstraat en Jacob Romansstraat

Voor de straten is de 1e versie van het ontwerp klaar. Hier kunt u op reageren. Daarna wordt het ontwerp verder uitgewerkt. 
De riolering en de bestrating worden vernieuwd en er komt ruimte voor een waterberging om overlast tijdens stevige regenbuien te voorkomen. Er komen ook nieuwe bomen en extra groen. De voetpaden en de rijbanen worden wat smaller. Hierdoor rijden auto’s minder snel en is er ruimte voor nieuwe parkeerplaatsen. Dan hoeft er niet meer op de stoep geparkeerd te worden.

Reactieformulier Oscar Leeuwstraat

Vul het formulier in

Reageer op het ontwerp

Bekijk hierboven het ontwerp voor de straten en laat uiterlijk vrijdag 8 juli een reactie achter via het reactieformulier. U kunt ook het reactieformulier op de ontvangen flyer invullen en een foto van het formulier mailen naar formulieren@eenfijnebuurt.nl.

Vermeld in uw reactie de volgende gegevens: uw naam, adres en telefoonnummer en laat ons weten wat u van het ontwerp vindt.

Meer informatie?

Heeft u nog vragen? Neem dan voor de bestrating en rioolaansluitingen contact op met Joost Hermans van de gemeente Tilburg, e-mail naar joost.hermans@tilburg.nl of bel met 013 - 542 80 94. Voor het speelplein is Bayram Kucuk de contactpersoon. Te bereiken via e-mail bayram.kucuk@tilburg.nl of telefonisch op: 013 - 542 86 02.