Energie besparen met de witgoed omruilregeling

Inwoners die de energietoeslag 2023 hebben ontvangen, kunnen meedoen aan de witgoed omruilregeling. Zij krijgen een kadokaart voor het omruilen van hun oude koelkast, koelvriescombinatie of wasmachine voor een energiezuiniger, nieuw apparaat. Dat bespaart energie(kosten) en is beter voor het klimaat. 

Wachtlijst witgoedregeling

Op dit moment is er een wachtlijst voor kadokaarten. Hebt u een brief gehad met een unieke code? Vraag de kaart dan wel aan met uw code. Dan krijgt u na half februari automatisch bericht zodra er weer kadokaarten beschikbaar zijn. 

Kan ik de witgoedregeling aanvragen?

U kunt de witgoedregeling niet aanvragen. De witgoedregeling is voor huishoudens die 800 euro energietoeslag hebben ontvangen (in december 2023 of later). Dat zijn inwoners met een laag inkomen. Zij krijgen vanzelf een uitnodiging om mee te doen met de witgoedregeling.

Energietoeslag aanvragen

Hebt u geen energietoeslag ontvangen, maar voldoet u wel aan de voorwaarden? Dan kunt u de energietoeslag aanvragen. Lees meer over de energietoeslag.

Waarom is er een witgoedregeling?

Met de witgoedregeling kunnen huishoudens hun wasmachine, koelkast of koel-vriescombinatie van ongeveer 10 jaar oud, omruilen voor een nieuw, energiezuiniger apparaat. Dat bespaart energie(kosten) en is beter voor het klimaat. 

Hoe werkt de witgoedregeling?

Ook goed om te weten

Wanneer krijg ik een brief over de witgoedregeling?

Meer informatie of vragen?

Ga naar De kadokaart, hoe werkt het? | Regionaal Energieloket (REL) voor:

Bellen of mailen met het Regionaal Energieloket kan ook

Stuur een e-mail naar kadokaart@regionaalenergieloket.nl of bel 0800-2700100 (gratis).
Medewerkers van de klantenservice helpen u graag verder.

Heeft u geldzorgen of schulden? Neem dan contact op met Schuldhulpverlening via 013-583 32 50. U kunt ook langskomen op werkdagen van 09:00 uur tot 16:00 uur (Koningsplein 10). Meer informatie op de pagina Schulden.  

Tilburgse Ondersteuningsfonds (TOF)

Hebt u geen recht op de energietoeslag? Of komt u ondanks de toeslag toch financieel in de knel door gestegen energiekosten? Misschien kunt u dan een vergoeding krijgen via het Tilburgse Ondersteuningsfonds (TOF). Ga voor informatie naar www.contourdetwern.nl/ondersteuningsfonds-tilburg/.

Tijdelijk Noodfonds Energie

De overheid heeft besloten om in januari het Tijdelijk Noodfonds Energie weer te openen. Dat is voor huishoudens met laag of laagmidden inkomen (130% of 200% van het sociaal minimum) én een hoge energierekening (8% tot 10% van het inkomen). Het Noodfonds kijkt dus naar de hoogte van de energierekening ten opzichte van het inkomen.

Nog meer besparen op de energierekening?

Op www.duurzamertilburg.nl/energiebespaartips staan handige bespaartips.