logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Energie besparen met de witgoed omruilregeling

Inwoners die de energietoeslag 2023 hebben ontvangen, kunnen allemaal meedoen aan de witgoed omruilregeling. Zij krijgen een kadokaart voor het omruilen van hun oude koelkast, koelvriescombinatie of wasmachine voor een energiezuiniger, nieuw apparaat. Dat bespaart energie(kosten) en is beter voor het klimaat.

Wachtlijst witgoedregeling

Uw situatieWanneer hoor ik meer 
Ik heb de uitnodigingsbrief ontvangen en de kadokaart na 1 februari aangevraagdDe meeste inwoners hebben de kadokaart ontvangen. Bij nog een kleine groep valt de kaart eind juni in de brievenbus. Die groep vragen wij nog even geduld te hebben.  
Ik heb de energietoeslag na 1 februari ontvangen, maar nog geen uitnodigingsbrief voor de witgoedregeling gehadDat klopt. We hebben gewacht totdat het niet meer mogelijk was om de energietoeslag aan te vragen. U ontvangt de uitnodigingsbrief voor 1 juli 2024. Belangrijk: vraag de kadokaart aan voor 1 september 2024 

Er is op dit moment een wachtlijst voor kadokaarten. Hebt u een uitnodigingsbrief ontvangen? Vraag uw kadokaart dan wel aan met uw unieke code. U krijgt dan automatisch bericht zodra er weer kadokaarten beschikbaar zijn. U kunt nog tot 1 september 2024 uw kadokaart aanvragen. Eind juni vindt u hier meer informatie over de wachtlijst.

Kan ik de witgoedregeling aanvragen?

U kunt de witgoedregeling niet aanvragen. De witgoedregeling is voor huishoudens die 800 euro energietoeslag hebben ontvangen (in december 2023 of later). Dat zijn inwoners met een laag inkomen. Zij krijgen vanzelf een uitnodiging om mee te doen met de witgoedregeling. De energietoeslag aanvragen is niet meer mogelijk. 

Hoe werkt de witgoedregeling?

Ook goed om te weten

Meer informatie of vragen?

Ga naar De kadokaart, hoe werkt het? | Regionaal Energieloket (REL) voor:

Bellen of mailen met het Regionaal Energieloket kan ook

Stuur een e-mail naar kadokaart@regionaalenergieloket.nl of bel 0800-2700100 (gratis).
Medewerkers van de klantenservice helpen u graag verder.

Heeft u geldzorgen of schulden? Neem dan contact op met Schuldhulpverlening via 013-583 32 50. U kunt ook langskomen op werkdagen van 09:00 uur tot 16:00 uur (Koningsplein 10). Meer informatie op de pagina Schulden.  

Tilburgse Ondersteuningsfonds (TOF)

Hebt u geen recht op de energietoeslag? Of komt u ondanks de toeslag toch financieel in de knel door gestegen energiekosten? Misschien kunt u dan een vergoeding krijgen via het Tilburgse Ondersteuningsfonds (TOF). Ga voor informatie naar www.contourdetwern.nl/ondersteuningsfonds-tilburg/.

Nog meer besparen op de energierekening?

Op www.duurzamertilburg.nl/energiebespaartips staan handige bespaartips.