logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Evenementen in Tilburg

Tilburg heeft een mooi aanbod van evenementen. Elk jaar zijn er in Tilburg maar liefst 450 evenementen en festiviteiten. Van buurtfeesten en straatspeeldagen tot hele grote evenementen zoals de Kermis, Carnaval, Ten Miles en Meimarkt. Voor een goede organisatie en een veilig verloop heeft de gemeente regels opgesteld.

Overlast van evenementen?

Bij overlast belt u de MilieuKlachtenCentrale via 073-681 28 21 (24/7 bereikbaar). Zij geven uw melding door aan de gemeente. Bij een groot evenement (bijvoorbeeld kermis) gaat uw melding naar medewerkers die geluidsmetingen uitvoeren. Bij een klein evenement neemt de gemeente uw melding de volgende werkdag in behandeling. Is het evenement al afgelopen en wilt u overlast alsnog doorgeven, dan kunt u digitaal een Melding maken.

Welke evenementen zijn er?

Ieder jaar vóór 1 januari wordt de evenementenkalender vastgesteld. Zo weet iedereen welke evenementen er dat jaar plaatsvinden (mits de vergunning wordt afgegeven). De kalender kan door het jaar heen wijzigen. Evenementen kunnen niet doorgaan of erbij komen.
Bekijk de evenementenkalender 2024

Bekend maken vergunning

Vergunningen worden bekend gemaakt op Overheid.nl en via de gemeentelijke media. Liefst minimaal 4 weken voor het evenement begint. Zoek verleende vergunningen op Overheid.nl (zoek op evenementenvergunning, gemeente Tilburg).

Een evenement organiseren

Wilt u in Tilburg een evenement organiseren? Dan vindt u alle informatie die u nodig heeft in de nota nota Prettig Geregeld of lees verder onder een evenement organiseren.

Meer informatie

Ga naar het Bestuurs Informatie Systeem (BIS) voor uitgebreide informatie over het evenementenbeleid.