Evenementen in Tilburg

Tilburg heeft een mooi aanbod van evenementen. Elk jaar zijn er in Tilburg maar liefst 450 evenementen en festiviteiten. Van buurtfeesten en straatspeeldagen tot hele grote evenementen zoals de Kermis, Carnaval, Ten Miles en Meimarkt. Voor een goede organisatie en een veilig verloop heeft de gemeente regels opgesteld.

Evenementen en COVID-19

Steeds meer evenementen zijn weer mogelijk. Ga voor meer informatie naar Rijksoverheid.nl en de website van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

Overlast van evenementen?

Bij overlast belt u de MilieuKlachtenCentrale via 073-681 28 21 (24/7 bereikbaar). Zij geven uw melding door aan de gemeente. Bij een groot evenement (bijvoorbeeld kermis) gaat uw melding naar medewerkers die geluidsmetingen uitvoeren. Bij een klein evenement neemt de gemeente uw melding de volgende werkdag in behandeling. Is het evenement al afgelopen en wilt u overlast alsnog doorgeven, dan kunt u digitaal een Melding maken.

Welke evenementen zijn er?

Ieder jaar vóór 1 januari wordt de evenementenkalender vastgesteld. Zo weet iedereen welke evenementen er dat jaar plaatsvinden (mits de vergunning wordt afgegeven). De kalender kan door het jaar heen wijzigen. Evenementen kunnen niet doorgaan of erbij komen.
Bekijk de evenementenkalender 2021. U kunt vanaf nu ook aanmelden voor de kalender van 2022.

Bekend maken vergunning

Vergunningen worden bekend gemaakt op Overheid.nl en via de gemeentelijke media. Liefst minimaal 4 weken voor het evenement begint. Zoek verleende vergunningen op Overheid.nl (zoek op evenementenvergunning, gemeente Tilburg).

Meer informatie

Ga naar het Bestuurs Informatie Systeem (BIS) voor uitgebreide informatie over het evenementenbeleid 2019-2022.