Energietoeslag voor lagere inkomens

Huishoudens met een laag inkomen konden in 2022 een energietoeslag krijgen van 1.300 euro. Dit extra geld was voor het betalen van een deel van de energiekosten. Ook in 2023 komt er een energietoeslag. We verwachten hier ná de zomervakantie meer duidelijkheid over van de Rijksoverheid. U kunt de toeslag voor 2023 dus nog niet aanvragen.

Energietoeslag 2023

Ook in 2023 komt er een energietoeslag voor huishoudens met een laag inkomen. De Rijksoverheid werkt aan nieuwe wet. Deze wordt ná de zomervakantie behandeld in de Tweede Kamer. Tot die tijd kunt u de toeslag nog niet aanvragen. Zodra meer bekend is leest u dat op deze pagina. Heeft u van de gemeente Tilburg de energietoeslag 2022 ontvangen? Dan hebt u vast 500 euro gehad van de energietoeslag 2023. Lees meer in het nieuwsbericht.

Energietoeslag 2022

U kunt de energietoeslag 2022 niet meer aanvragen. Dat kon tot en met 31 december 2022.

Bezwaar maken energietoeslag

Heeft u de energietoeslag ontvangen, maar wilt u de toeslag niet? Of bent u het niet eens met een afwijzing? Dan kunt u binnen 6 weken bezwaar maken (DigiD verplicht).

Vragen over de energietoeslag?

Stuur een e-mail naar energietoeslag@tilburg.nl

Andere regelingen voor het betalen van de energierekening?

Tijdelijk Noodfonds Energie (gesloten)

U doet wat u kunt om energie te besparen, maar u kunt de rekening nog steeds niet betalen? Vanuit het Tijdelijk Noodfonds Energiebetalen de Rijksoverheid en energieleveranciers voor 6 maanden een deel van de energierekening. Op 5 mei om 12 uur is het Noodfonds gesloten. U kunt geen aanvraag meer starten. 

Tilburgs Ondersteuningsfonds Tilburg (TOF)

Hebt u geen recht op de energietoeslag of het Tijdelijk Noodfonds Energie? En komt u ernstig in de financiële problemen door de stijgende energiekosten? Misschien kunt u een vergoeding krijgen via het Tilburgse Ondersteuningsfonds (TOF). Het fonds biedt maatwerk voor huishoudens die in nood komen door de hogere energierekening. Ga voor de voorwaarden en het aanvragen naar www.contourdetwern.nl/ondersteuningsfonds-tilburg/.

Financiële hulp

Vraag hulp als u uw energierekening niet kunt betalen. Bijvoorbeeld door een betaalafspraak te maken met het energiebedrijf, of door contact op te nemen met Schuldhulpverlening. Meer over hulp bij geldzorgen op de pagina Schulden.

Besparen op energie

We zien dat steeds meer mensen moeite hebben om de energiekosten te betalen. Wilt u weten hoe u zelf nog energie kunt besparen? Ga naar de pagina Energiebespaartips op Duurzamertilburg.nl.