logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Denk mee over oplossingen tegen discriminatie

We zijn allemaal gelijk en volwaardig en moeten eerlijk behandeld worden. Toch komt ongelijke behandeling, bedreiging en uitsluiting op verschillende plekken in de samenleving voor. Zoals in het onderwijs, de arbeidsmarkt, horeca, woningmarkt, zorg, en in de wijk. Dit is discriminatie en dat willen we in Tilburg tegengaan. Dat kunnen we als gemeente niet alleen. We hebben inwoners en partners uit onze stad en dorpen nodig om het een succes te maken. Samen met jullie bedenken we oplossingen om discriminatie aan te pakken. Dit doen we tijdens een zogenaamde ontwerpsessie. Daar nodigen we jou graag voor uit.

Wanneer en waar zijn de sessies?

De ontwerpsessies zijn op dinsdag 25 juni en woensdag 26 juni van 19:00 tot 22:00 uur. Inloop is vanaf 18:30 uur en je bent welkom om de avond af te sluiten tijdens een borrel vanaf 22:00 uur. Nadat je je aanmeldt, krijg je te horen op welke locatie de sessie is. Dat is op een toegankelijke locatie in de buurt van het centrum.

Wil je meedoen?

Stuur dan uiterlijk maandag 17 juni een e-mail met als titel ‘Aanmelden ontwerpsessie’ naar inclusie@tilburg.nl. Zet in die e-mail ook jouw naam en geef aan voor welke datum je je aanmeldt. Na aanmelding krijg je een bevestiging.

Waarom meedoen?

De opgehaalde informatie uit de ontwerpsessie wordt de basis van de Anti-discriminatie Agenda. Dit is een agenda om samen met inwoners en partners te werken aan een inclusieve gemeente zonder discriminatie. Een gemeente waar iedereen zichzelf kan zijn, kan meedoen aan de samenleving en zich veilig kan bewegen.

Wat kun je verwachten in de sessie?

In eerdere gesprekken met verschillende doelgroepen bleek hoe en op welke plekken gediscrimineerd wordt in onze gemeente. Deze informatie is de basis voor de ontwerpsessie. Het doel is om samen concrete oplossingen te bedenken. Dus: wat er nodig om discriminatie tegen te gaan en hoe doen we dat? 

Tijdens de ontwerpsessie gaan we in groepjes uiteen en voeren we het gesprek onder leiding van gespreksleiders. Alles wat je zegt is anoniem en in vertrouwen. Er komen geen namen in het verslag te staan.

Wat heb jij nodig om mee te kunnen denken?

Wil jij meedoen met de ontwerpsessie, maar is er iets dat je daarvoor nodig hebt? Is er iets waar we rekening mee kunnen houden? Zijn veel prikkels bijvoorbeeld lastig voor jou? Laat het ons bij je aanmelding weten. Dan kijken we samen hoe het voor jou toch mogelijk is om aan te sluiten.

Meer informatie

Heb je nog vragen? Ook dan kun je een e-mail sturen naar inclusie@tilburg.nl. We nemen contact met je op. Meer informatie over het inclusiebeleid van de gemeente vind je op de pagina ‘voor iedereen’.