Nieuwsoverzicht

Positieve ervaringen met 'beschut werken'

Jongen gaat beschut werken
24 februari 2017

De gemeente geeft inwoners die niet in een reguliere baan kunnen werken de mogelijkheid om te werken volgens het 'beschut werken-principe'. Onlangs is de eerste plaatsing gerealiseerd.


Netwerken bij een wereld te winnen

Foto van de bijeenkomst in het Duvelhok
24 februari 2017

Tilburg koos 2 jaar geleden voor een andere manier om de subsidie voor mondiale bewustwording te verdelen. Deze verandering werd 22 februari geëvalueerd.


Teun plant boom in Wilhelminapark

24 februari 2017

Tilburg heeft een verkiezing voor de mooiste boom in de gemeente: Tilburgs Mooiste Boom. Teun Fintelman nomineerde daarvoor de mooiste boom en mocht als prijs een boom planten in het Wilhelminapark.


Vertrouwens-experiment dit jaar van start

23 februari 2017

Dit jaar start Tilburg met het maatschappelijk initiatief Vertrouwensexperiment, waarbij mensen in de bijstand meer vertrouwen krijgen en minder gecontroleerd worden.


Planteam kiest naam nieuwe straat centrum

23 februari 2017

Het Planteam Openbare ruimte heeft de naam voor de nieuwe verbinding tussen Pieter Vreedeplein en Heuvelstraat gekozen: Frederikstraat.


Verkoop Midi komt tot een afronding

23 februari 2017

Op korte termijn vindt de juridische levering van Midi plaats. Gemeente Tilburg sluit daarvoor een aanvullende overeenkomst met de kopers bij de koopovereenkomst uit 2013.


Toekennen subsidies voor evenementen

23 februari 2017

Zoals elk jaar heeft het college besloten over de verdeling van de evenementensubsidies. Voor 2017 is hiervoor een budget van € 461.636 beschikbaar.


Onderzoek tevredenheid fietspaden

Fietsers steken over
22 februari 2017

Van alle fietsende inwoners is 85 procent tevreden over de Tilburgse fietspaden in het algemeen en over de kwaliteit ervan.


Wegen dicht tijdens d'n Opstoet

Beeld uit de carnavalsoptocht
22 februari 2017

Tijdens de carnavalsoptocht in Tilburg, d'n Opstoet, is een aantal wegen afgesloten tussen 12:00 en 18:00 uur.


Doorontwikkeling Tilburgse Kermis

Beeld van de Tilburgse kermis
22 februari 2017

Tilburg is bezig met het opzetten van een 'kermis nieuwe stijl'. Dit moet in 2020 zover zijn. In de nieuwe opzet staat kwaliteit en beleving centraal.


Sluiting tijdelijke opvangplek Jozefzorg

Jozefzorg
22 februari 2017

De tijdelijke opvanglocatie Jozefzorg aan de Kruisvaardersstraat sluit op 1 september 2017. De reden hiervoor is dat het aantal nieuwe asielzoekers in Nederland sterk gedaald is.


Gelijke kansen voor kinderen in het onderwijs

Kinderen op een rijtje
17 februari 2017

Tilburg trekt extra geld uit om de ontwikkelkansen voor alle Tilburgse kinderen te vergroten. Er komt onder meer geld om het succesvolle programma 'klemtoon op taal' structureel in te zetten.


Definitief ontwerp Koningsoord vastgesteld

Koningsoord
17 februari 2017

Het definitief ontwerp voor Koningsoord in Berkel-Enschot is vastgesteld. Het nieuwe plan is een gedetailleerde uitwerking van het eerdere, voorlopige ontwerp.


Start procedure MER Zwaluwenbunders

Zwaluwenbunders
17 februari 2017

Tilburg heeft nieuwe plannen gemaakt voor de ontwikkeling van bedrijventerrein Zwaluwenbunders. Voor het nieuwe bestemmingsplan moet een milieueffectrapportage opgesteld worden.


Gewijzigde bewonersavond Pieter Vreedeplein

Pieter Vreedeplein
17 februari 2017

Tijdens de bewonersavond op maandag 20 februari is er nog geen presentatie van het ontwerp voor de woontoren aan het Pieter Vreedeplein.


Koninklijke onderscheiding voor Hans van Daelen

Hans van Daelen en Peter Noordanus
17 februari 2017

De heer Hans van Daelen uit Gilze en Rijen heeft 16 februari een Koninklijke onderscheiding ontvangen voor zijn jarenlange inzet voor het basisonderwijs in Tilburg.


Bijeenkomsten mondiale bewustwording

Meisje drinkt water uit kraan
15 februari 2017

De gemeente organiseert 22 februari en 22 maart twee bijeenkomsten over mondiale bewustwording in respectievelijk het Duvelhok aan de St. Josephstraat en Club Smederij in de Spoorzone.


Onderdak voor mensenrechten-advocate

Mensenrechtenactiviste June
15 februari 2017

De mensenrechtenadvocate June uit Thailand zal 3 maanden in Tilburg te gast zijn. Ze komt hier in het kader van het project Shelter City. Tilburg is een van de 8 Shelter Cities in Nederland.


Fietscarrousel op Tilburg Universiteit

Fietscarrousel Tilburg Universiteit
15 februari 2017

Op station Tilburg Universiteit is 15 februari een OV-fietscarrousel geopend. Dit is een geautomatiseerd systeem waar reizigers met hun OV-kaart een fiets kunnen huren.


Hoolstraat in september elke zaterdag open

Vuilniswagen
14 februari 2017

De milieustraat Hoolstraat in Berkel-Enschot is vanaf 1 september elke zaterdag open van 09:00 tot 16:00 uur. Nu is dat alleen in de oneven weken.


Start bouw woningen Zuiderpark

Burgemeester Noordanus start de bouw
13 februari 2017

In het gebied Stappegoor komt de nieuwe wijk Zuiderpark. De bouw van de eerste 81 woningen startte op 10 februari.


Gebouw 88 gemeentelijk monument

Gebouw 88 in de Spoorzone
10 februari 2017

Gebouw 88 in de Spoorzone is op de gemeentelijke monumentenlijst geplaatst. De renovatie van het gebouw start in april 2017.


Speeddaten op Valentijnsdag

Jongere aan het werk met een hoop dozen
10 februari 2017

Inwoners uit Midden-Brabant die op zoek zijn naar werk kunnen zich presenteren op Matchen op Werk op dinsdag 14 februari. Dit speeddate-evenement is in het Willem II-stadion.


Minder inbraken en straatroven

Een hennep-kwekerij
3 februari 2017

Het aantal woninginbraken en straatroven is in 2016 gedaald in vergelijking met een jaar daarvoor. Het aantal overvallen steeg licht.


City Deal 'kennis maken'

Luchtfoto Tilburg
3 februari 2017

De gemeente gaat samen met de hogescholen en de universiteit oplossingen zoeken voor maatschappelijke vraagstukken. Dat doen ze onder de titel City Deal 'kennis maken'.


Walk of Fame-tegel voor Frans Bartels

Frans Bartels
2 februari 2017

Ans Bartels, weduwe van de vorig jaar overleden 'übervrijwilliger' Frans Bartels, onthulde donderdag 2 februari een tegel met zijn naam in de Walk of Fame in de Spoorzone.


Stadsgesprek: binnenstad van de 21ste eeuw.

Compilatie beelden uit Tilburg
30 januari 2017

Het Centrum voor Architectuur en Stedebouw Tilburg (CAST) en de gemeente organiseren op 15 februari een stadsgesprek over de toekomst van de Tilburgse binnenstad.


Tilburg werkt aan stimuleringsregeling Groene daken

Groen dak met meisje erop
30 januari 2017

De gemeente wil de aanleg van groene daken stimuleren. Daarom wordt een regeling gemaakt die Tilburgers financieel ondersteunt als ze een groen dak willen aanleggen.