Nieuwsoverzicht

Rolpaden fietsenstalling Heuvel kapot

Foto van dames met fietsen op rolpad
14 augustus 2018

De rolpaden bij de fietsenstalling Heuvel werken niet meer. Na onderzoek door een gespecialiseerd bedrijf blijkt dat ze niet meer gerepareerd kunnen worden.

Tip tegen wateroverlast

plaatje van rioolput met vuil
09 augustus 2018

Er is kans op wateroverlast tijdens de voorspelde buien, omdat de grond erg droog is. Het wegvegen van vuil voor de rioolputten kan helpen om het water beter te laten wegstromen.

Gratis controle autobanden

medewerkers van band op spanning aan het werk
08 augustus 2018

In opdracht van de gemeente controleren medewerkers van 'Band op Spanning' de komende maanden bandenspanning bij auto's. Autobanden met een te lage spanning vullen zij gratis bij.

Tilburgse Kermis 2018 zonnig en gemoedelijk

Foto van kerktoren en hoge attractie
30 juli 2018

Deze editie van de Tilburgse Kermis was de warmste ooit. Dat zorgde al met al voor een zeer relaxte sfeer op de kermis. Dat is terug te zien in het historisch lage aantal aanhoudingen.

Zout strooien door aanhoudende hitte

26 juli 2018

De gemeente gaat zout strooien op de hoofdwegen. Door de hitte kan de temperatuur van het asfalt tot boven de 50 graden Celcius oplopen. Om te voorkomen dat het asfalt zacht en beschadigd raakt, wordt er gestrooid.

Blauwalg in 6 Tilburgse vijvers

Een vijver met blauwalg
24 juli 2018

In de vijvers Lange Jan, Moerenburg, Vijverlaan, Groot Kolkven, Leijpark en Troelstrastraat zit blauwalg. In de vijver aan de Buurmalsenlaan komt botulisme voor.

Extra waterpunten Tilburgse Kermis

22 juli 2018

Vanwege de aanhoudende warmte komen er vanaf Roze maandag extra waterpunten op de Tilburgse Kermis. De punten zijn duidelijk aangegeven.

Tilburgse kermis 2018

(Foto: Jostijn Ligtvoet)
20 juli 2018

Vanavond is het zover, de opening van de Tilburgse Kermis 2018. Tot en met 29 juli is het centrum van Tilburg een lang lint van 3 kilometer aan attracties. Op de nieuwe site is alle info te vinden.

Taxi's rijden tijdens kermis met taxivignet

18 juli 2018

Net als vorig jaar geldt voor taxi's in het centrum een speciaal vignet tijdens de kermis. Taxi's met een vignet voldoen aan verschillende kwaliteitseisen.

Scanauto brengt parkeergebieden in kaart

De scanauto in Tilburg aan het scannen
18 juli 2018

In Tilburg gaat in de maanden juli en augustus een speciale scanauto rijden. De auto rijdt in gebieden waar betaald parkeren geldt. Alle parkeerlocaties worden door de auto in kaart gebracht.