Nieuwsoverzicht

Nationale Duurzame Huizenroute

Meneer met banner Duurzame Huizenroute
25 september 2020

Heeft u ervaring opgedaan met het toepassen van duurzame maatregelen zoals isolatie, zonnepanelen of bijvoorbeeld een warmtepomp? Dan kunt u kennis en ervaringen delen door uw woning aan te melden bij de Nationale Duurzame Huizen Route.

Stop op omzettingsvergunningen voor kamerverhuur

Kamerverhuur aan de Spoorlaan
25 september 2020

Het college heeft besloten per direct te stoppen met het afgeven van omzettingsvergunningen die de verhuur van eengezinswoningen voor kamerverhuur aan 3 of meer personen mogelijk maakt. Het college gaat het beleid op dit gebied samen met de gemeenteraad bekijken.

Nieuwe busremise Insulindestraat in gebruik genomen

Het busstation aan de Spoorlaan
25 september 2020

Sinds enkele weken is de nieuwe busremise in de Tilburgse Kanaalzone in gebruik. Wethouder Mario Jacobs (slimme en duurzame Mobiliteit) nam onlangs een kijkje nemen op de locatie aan de Insulindestraat.

Tijdelijke terrasuitbreidingen mogen tot 31 maart 2021

Terras in centrum Tilburg
25 september 2020

Het college heeft besloten om de vergunningen voor tijdelijke terrasuitbreidingen waar mogelijk te verlengen t/m 31 maart 2021. Ook de tijdelijke regeling om overkappingen toe te staan op terrassen is tot die datum verlengd.

Werk aan Goirleseweg uitgesteld

Het begin van de Goirleseweg
25 september 2020

Het werk aan de Goirleseweg dat vanavond 25 september om 21:00 uur zou beginnen, wordt uitgesteld. De weersverwachtingen zijn te slecht. De deklaag van het asfalt op de Goirleseweg is versleten.

Gemeentesecretaris Marcel Meijs stopt per 1 februari 2021

Gemeentesecretaris Marcel Meijs
23 september 2020

Op maandag 1 februari 2021 stopt Marcel Meijs als gemeentesecretaris van de gemeente Tilburg. Hij wil na 4 jaar een nieuwe start maken in de wereld van strategisch advies en wetenschap. In de komende maanden blijft de heer Meijs als gemeentesecretaris en algemeen directeur aan het werk.

Starters op de woningmarkt kunnen lening krijgen 

Een hand met sleutels, starters kunnen een lening aanvragen
23 september 2020

Op initiatief van het Rijk komt er een Week van de Starter. Van 27 september t/m 4 oktober staan starters op de woningmarkt centraal. Ook de gemeente Tilburg biedt de Starterslening aan.

Nieuwe watertappunten 

De watertapkar met kinderen er bij
23 september 2020

Tilburg heeft er 15 nieuwe openbare watertappunten bij. Onder andere in Stadsbos013, in de natuurtuin bij de Puccinistraat, het St. Willebrordplein en het Wagnerplein stroomt er vers drinkwater uit de openbare kranen. Tilburg heeft nu 25 openbare watertappunten.

Een goede start voor Tilburgse kinderen

22 september 2020

De Integrale Jeugdaanpak is op 21 september vastgesteld in de gemeenteraad. Hierin staat dat Tilburg een gemeente wil zijn waar kinderen veilig, gezond en gelukkig kunnen opgroeien, met gelijke kansen op ontwikkeling. 

Tilburg houdt koers en vernieuwt met nieuw Cultuurplan

Het Textielmuseum
22 september 2020

Het Cultuurplan Tilburg 2021-2024 ´Cultuur raakt ons´ is door de raad vastgesteld. De komende 4 jaar wordt door de gemeente ruim 25 miljoen voor cultuur uitgetrokken. In het plan o.a. 4 ambities om het culturele aanbod in Tilburg te vernieuwen.