Nieuwsoverzicht

Beleef de Piushaven in het donker

22 oktober 2018

Tijdens de Nacht van de Nacht op 27 oktober wordt aandacht gevraagd voor het overmatig gebruik van licht. Tilburg doet mee: rond de Piushaven gaat de verlichting tijdelijk uit.

Minder vierkante meters MindLabs

17 oktober 2018

De oorspronkelijke ideeën voor MindLabs, Hal 70 in de Spoorzone, worden aangepast omdat ze na overleg met de beoogde belegger niet haalbaar blijken. Dat betekent dat de ontwikkeling van 5000 vierkante meter voor bedrijven voorlopig in de ijskast gaat.

Biomakerij bij abdij Koningshoeven

16 oktober 2018

Abdij Koningshoeven heeft sinds kort een zogenoemde Biomakerij. Dit is een ecologische waterzuivering. Het gezuiverde water wordt hergebruikt in en bij de abdij.

Textielmuseum wint 'Project of Influence Award 2018'

12 oktober 2018

Het TextielMuseum heeft op een congres in Dubrovnik de Project of Influence Award 2018 gewonnen. Dit is een prijs voor het meest vernieuwende en invloedrijke concept op het gebied van erfgoed.

Green Deal Kraaiven en Vossenberg ondertekend

12 oktober 2018

7 Brabantse partijen ondertekenden de Green Deal voor verduurzaming van de bedrijventerreinen Kraaiven en Vossenberg in Tilburg.

Tilburg gaat in gesprek over eenzaamheid

11 oktober 2018

De Week van de Eenzaamheid is voorbij. Maar eenzaamheid zelf stopt niet. Voor veel mensen is het de dagelijkse realiteit. Daarom wil Tilburg met dit thema verder.

BSO ruimt zwerfafval op

10 oktober 2018

Kinderen van BSO-vestigingen in de Reeshof gaan dinsdag 16 of donderdag 18 oktober zwerfafval rond hun BSO opruimen. Dit in het kader van de actie 'Tegen De Bende van De Reeshof'.

Herindelingsontwerp Haaren vastgesteld

09 oktober 2018

De colleges van Haaren, Oisterwijk, Vught, Boxtel en Tilburg hebben op 8 en 9 oktober het herindelingsontwerp vastgesteld. Ze leggen het in december voor aan hun gemeenteraden.

Evenement in Moerenburg-Koningshoeven

09 oktober 2018

Bij de Korvelse Waterloop is van 12 t/m 14 oktober het gratis evenement 'beleef het vorstelijk landschap'. Afgestudeerden aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten leggen via o.a. dans, theater en muziek een link met verhalen uit het natuurgebied Moerenburg-Koningshoeven.

Archeologiedag in Tilburg

09 oktober 2018

Tijdens de Nationale Archeologiedagen kun je in Tilburg terug naar de Romeinse tijd. Op zondag 14 oktober is er in MFA de Poorten een programma voor jong en oud.