Nieuwsoverzicht

Nieuwe duurzame werkplaats BAT en Sportbedrijf

De werkplaats van het BAT en Sportbedrijf met vrachtwagens erbij
02 december 2020

Het Brabants Afvalteam (BAT) en het Sportbedrijf hebben een nieuwe, gezamenlijke werkplaats aan de Ceramstraat. De oude werkplaats van het BAT en de werkplaats van het Sportbedrijf aan de Bernard Leenestraat voldeden niet meer aan de eisen voor een veilig en efficiënt gebouw.

Grote partij illegaal vuurwerk gevonden

Partij illegaal vuurwerk
02 december 2020

Bij een controle van garageboxen heeft de gemeente dinsdagavond 1 december ruim 200 kilo zwaar illegaal vuurwerk gevonden. Het vuurwerk lag in een garagebox middenin een woonwijk. Als dit vuurwerk tot ontploffing was gekomen waren de gevolgen niet te overzien geweest.

Meldpunt gedupeerden kinderopvang-toeslag affaire

kind met beer
30 november 2020

Woont u in de gemeente Tilburg en bent u een gedupeerde van de kinderopvangtoeslag affaire van de Belastingdienst? Dan kunt u voor hulp en ondersteuning bij eventuele (financiële) problemen terecht bij een meldpunt van de gemeente.

Voorstel voor bereikbaarheid in groeiend Tilburg 

De Heuvel met het regenboogpad
27 november 2020

Om een groeiend Tilburg goed bereikbaar te houden, moet de gemeente Tilburg de komende jaren anders omgaan met de hoofdwegen in de stad. Op dit moment zijn er geen ernstige stremmingen of capaciteitsproblemen. Om dat zo te houden moet het groeiende verkeer beter worden verdeeld over het wegennetwerk.

Extra weg naar Kraaiven

Kaartje met de wegen van bedrijventerrein Kraaiven
27 november 2020

De ontwikkelingen op het bedrijventerrein Kraaiven leiden tot meer verkeer op de huidige wegen Zevenheuvelenweg en Swaardvenstraat. Om de bedrijven op Kraaiven bereikbaar te houden is een extra derde weg naar het bedrijventerrein nodig.

Evenementensubsidies voor 2021 toegekend

Een optreden bij podium Paradox
27 november 2020

De gemeente Tilburg heeft 32 aanvragen voor een evenementensubsidie gehonoreerd voor 2021. Er is 541.000 euro beschikbaar voor komend jaar.

Een goede start voor alle inburgeraars

Spoorpark mensen bij kunstwerk
27 november 2020

Tilburg is een gastvrije en inclusieve stad. Met onze nieuwe inburgeringsaanpak bieden we inburgeraars een warm welkom. We zetten in op de ontwikkeling van hun talenten en zelfredzaamheid. 

Mogelijk 1000 extra woningen op Stappegoor

Plannen Stappegoor
26 november 2020

De gemeente vraagt 10,2 miljoen rijkssubsidie aan voor nog eens 1000 huur- en koopappartementen op Stappegoor. Daarnaast zijn er plannen voor onder meer een parkeergarage, een fietsbrug en een Stappegoorboulevard. 

MKB-deal voor digitale innovaties

overzichtsfoto van de ondertekening van de MKB deal door Berend de Vries
26 november 2020

De gemeente Tilburg ontvangt, samen met Midpoint Brabant, Station88 en projectpartners, 400.000 euro. Dit is ter stimulering van de digitalisering van de Tilburgse en Midden-Brabantse midden- en kleinbedrijven (MKB).

Dierenrijk op de hoek Schrobbelaarstraat/Textielstraat

De muurschildering aan de Textielstraat
25 november 2020

Oplettende voorbijgangers hebben ‘m vast al gezien. De nieuwe muurschildering op de hoek van de Schrobbelaarstraat/Textielstraat. Op de schildering van Eelco van den Berg zijn o.a. een uil en een vos te zien.