U bevindt zich op: Actueel

Nieuwsoverzicht

Talentencentrum voor schaatsers naar Tilburg

Schaatsers op de ijsbaan aan het trainen
15 oktober 2019

Het Regionaal Talentencentrum (RTC) Zuid Schaatsen vestigt zich in Tilburg. Dat betekent dat talentvolle schaatsers voortaan vooral trainen op de Tilburgse ijsbanen. Schaatstalent kan zich via het RTC verder ontwikkelen en doorgroeien naar de top.

Werk aan brug Oisterwijksebaan

De brug bij de Oisterwijksebaan
14 oktober 2019

Rijkswaterstaat werkt van 19 oktober 06:00 uur tot 25 november 06:00 uur aan de draaibrug bij de Oisterwijksebaan. Tijdens het werk is de brug in beide richtingen afgesloten.

MindLabs opent begin 2022

11 oktober 2019

Met een 'go' van de omgevingscommissie is het ontwerp van het gebouw MindLabs definitief. Samen met de gestarte aanbesteding is de komst van MindLabs een stap dichterbij.

Plannen voor 'ja-sticker' in Tilburg

Een hele mooie stenen brievenbus in de muur
11 oktober 2019

Als de raad instemt met het voorstel van het college, voert Tilburg per 1 januari 2020 de 'ja-sticker' in. Dat betekent dat inwoners die ongeadresseerd reclamewerk in de bus willen, die sticker op hun brievenbus kunnen plakken.

Plannen voor Van Gogh Nationaal Park

Plaatje van het Van Gogh Nationaal Park
11 oktober 2019

Er zijn plannen voor een Van Gogh Nationaal Park (Van Gogh NP). Het gaat niet om een afgebakend gebied maar om het groen tussen en rondom Eindhoven, 's-Hertogenbosch, Helmond, Tilburg, Breda, Zundert en Etten-Leur.

Tilburg Trofee voor Tiwos

Uitreiken Tilburg Trofee aan Tiwos
11 oktober 2019

De Tilburgse woningstichting Tiwos bestaat 100 jaar. Ter gelegenheid daarvan ontving de stichting op 10 oktober een Tilburg Trofee uit handen van locoburgemeester Oscar Dusschooten.

Han en Maria de Beer onderscheiden

Het echtpaar Han en Maria de Beer
11 oktober 2019

Maria de Beer-van Alphen en Han de Beer uit Tilburg ontvingen 10 oktober beide een Koninklijke onderscheiding uit handen van locoburgemeester Berend de Vries. Het echtpaar ontving de onderscheiding onder meer voor hun jarenlange vrijwilligerswerk voor de Hasseltse Kapel.

Tilburg toegankelijk voor iedereen

Mevrouw in een scootmobiel
10 oktober 2019

Deze week is het de Week van de Toegankelijkheid. Ook in Tilburg vinden we het belangrijk dat iedereen mee kan doen, ook mensen met een beperking.

Gemeente en ETZ werken samen aan gezondheid

09 oktober 2019

Het Tilburgse Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) gaat samen met de gemeente de komende 5 jaar werken aan de gezondheid van kwetsbare inwoners.

Duurzame huizenroute zoekt woningeigenaren

Twee mensen zijn blij met hun duurzaam huis
09 oktober 2019

Inwoners die op zoek zijn naar informatie over duurzame en energiebesparende maatregelen kunnen ideeën opdoen tijdens de Duurzame Huizen Route. De organisatie zoekt huiseigenaren die hun duurzame huis willen laten zien.