Nieuwsoverzicht

Lintjesregen Tilburg

Lintjesregen 2017
26 april 2017

Burgemeester Peter Noordanus heeft 13 inwoners onderscheiden tijdens de traditionele lintjesregen op 26 april. 10 personen werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, 3 tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.


Telefonisch een afspraak maken

Screenshot tilburg.nl
26 april 2017

Door een storing in de online agenda van de gemeente is het helaas niet mogelijk om online een afspraak te maken met de gemeente. Excuses voor het ongemak.


Pre-bachelor voor WO-statushouders

Gebouw Tilburg University
25 april 2017

Vluchtelingen die in hun eigen land gestudeerd hebben kunnen een pre-bachelorjaar volgen op Tilburg University. Het gaat om statushouders die hun inburgering willen afronden en een universitaire studie willen volgen.


Herdenking op 4 mei

Vrijheidspark Tilburg
25 april 2017

Inwoners van Tilburg zijn welkom op de jaarlijkse herdenking op 4 mei. Om 19:00 uur is een bijeenkomst in de kerk van 't Heike. Daarna worden bloemen en kransen gelegd in het Vrijheidspark.


Aanpak wateroverlast Van Gilsstraat

Stratenmaker bestraat opnieuw
24 april 2017

De gemeente neemt maatregelen tegen wateroverlast door regen in de buurt van de Primus van Gilsstraat. In het gebied komt een extra riool, een zogeheten blauwe ader.


Stadswinkel Centrum verhuist tijdelijk naar Spoorlaan

Interieur stadswinkel Spoorlaan
24 april 2017

Stadswinkel Centrum aan het Stadhuisplein verhuist tijdelijk naar Spoorlaan 181. De stadswinkel aan de Spoorlaan is vanaf 8 mei open.


Nieuwe subsidieregeling groene daken

Groen dak op stadskantoor
21 april 2017

Tilburgers die een groen dak willen aanleggen kunnen vanaf juni 2017 subsidie krijgen. De regeling is bedoeld voor particulieren, woningcorporaties, verenigingen van eigenaren (VVE's), bedrijven, instellingen en ontwikkelaars.


Subsidie voor 3 evenementen

Zangers bij Tilburg Zingt
21 april 2017

De Stichting MusicallFoundation, de Stichting Forum Kunst & Cultuur en Tilburg Zingt XXL krijgen een evenementensubsidie van de gemeente.


Bedrijven gezocht voor logistieke leerwerkplekken

Een logistiek medewerker aan de slag
21 april 2017

De gemeente zoekt werkgevers uit de logistieke sector die een leerwerkplek hebben voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het gaat om mensen met affiniteit met logistiek.


Flexibeler hoogbouwbeleid voor maatwerk

Hoogbouw
21 april 2017

De gemeente heeft nieuw beleid voor de bouw van flats vastgesteld. Uitgangspunt blijft terughoudendheid in het toestaan van hoogbouw. Maar Tilburg wil flexibeler met plannen omgaan als ze iets toevoegen aan de omgeving.


Herinrichting Sint Annaplein

Artist impression herinrichting Sint Annaplein
21 april 2017

Het Sint Annaplein wordt de komende tijd opnieuw ingericht. Er komen zitjes op het plein en met kleuraccenten wordt verwezen naar oud-buurtbewoner Vincent van Gogh.


Wegafsluitingen vanwege Koningsdag

Badderen in een oranje badje
21 april 2017

De dagen voor en na Koningsdag zijn er diverse straten en pleinen in de stad afgesloten.


Wollige grazers in de Drijflanen

Schapen in de wei van Drijflanen
21 april 2017

Ongeveer 250 schapen helpen bij het 'ontbossen' van de heide in het gebied Drijflanen. Dit gebied is onderdeel van Stadsbos013. Vanaf de Reeshofdijk zijn de grazers te zien.


Onderhoud fietspad Middeldijkdreef

Fietser op fietspad Middeldijkdreef
21 april 2017

De gemeente begint 24 april met onderhoud aan het fietspad in de Middeldijkdreef en het Milheezepad. De straattegels maken plaats voor rood asfalt om het rijcomfort te verbeteren.


Positieve resultaten JOGG

20 april 2017

Tilburg vindt het belangrijk dat jongeren gezond eten en voldoende bewegen. Daarom is er de Tilburgse aanpak Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Deze is geëvalueerd en besloten is om de komende jaren door te gaan met JOGG.


Stenen en tegels ruilen voor grond

Een mooi geveltuintje: groen
19 april 2017

Inwoners kunnen op 13 mei een vierkante meter stenen of tegels uit hun tuin ruilen voor 190 liter tuingrond. Deze actie heet 'operatie steenbreek'.


Dodenherdenking in Vrijheidspark

Vrijheidspark artist impression
19 april 2017

Dodenherdenking is in 2017 voor het eerst in het Vrijheidspark. Dit park ligt achter het Factorium-gebouw. Organisaties die een krans of bloemen willen leggen, kunnen zich tot 26 april melden bij de gemeente.


Lawyers for Lawyers Award voor June

Advocate June
19 april 2017

Advocate June uit Thailand krijgt 19 mei de Lawyers for Lawyers award. De mensenrechtenactiviste woont 3 maanden in Tilburg in het kader van het Shelter City-project.


WaakSamen-app helpt om iets verdachts te melden

Campagnebeeld WaakSamen app
18 april 2017

De WaakSamen-app is een aanvulling op de bestaande buurt WhatsApp-groepen. Deze app helpt inwoners, zoals de gebruikers van buurt WhatsApp-groepen, om snel en overzichtelijk een melding te maken van een verdachte situatie.


Ophaaldagen afval met Koningsdag

De mannen van het BAT aan het werk
14 april 2017

De huis-aan-huis inzameling van afval op Koningsdag 27 april wordt verplaatst naar zaterdag 29 april.


Opruimmiddelen verplicht bij uitlaten hond

Afvalbak voor hondenpoep
14 april 2017

Hondenbezitters zijn voortaan verplicht om opruimmiddelen bij zich te hebben als ze hun hond uitlaten. Om dit verplicht te stellen, heeft het college de APV (Algemeen Plaatselijke Verordening) aan laten passen.


Eieren zoeken voor WEURO-tickets

WEURO voetbalei
14 april 2017

In Tilburg zijn op 14 april 5 speciale voetbaleieren verstopt. Wie ze vindt en samen met het ei een selfie maakt, maakt kans op kaarten voor een wedstrijd tijdens het EK vrouwenvoetbal 2017.


Bedenk een naam voor een poel in Stadsbos013

Een kikker bij een poel met een tekstballonnetje
12 april 2017

De poelen in de Drijflanen, het natuurgebied tussen de Reeshof en het Wandelbos en onderdeel van Stadsbos013, zoeken een nieuwe naam. Daarvoor wordt een wedstrijd georganiseerd.


Viaduct Ceciliastraat krijgt schilderbeurt

Viaduct Ceciliastraat
12 april 2017

De wanden en het plafond van het spoorviaduct in de Sint Ceciliastraat krijgen een schilderbeurt. Voordat ze worden geverfd, worden ze eerst gestraald onder hoge druk.


Werk aan Spoorpark Tilburg start in september

Spoorpark
11 april 2017

Het werk aan Spoorpark Tilburg start in september. De gemeente trekt er 8 miljoen euro voor uit. Voor het jaarlijks onderhoud is 2 ton gereserveerd.


Monumenten verhuizen naar Vrijheidspark

Vrijheidstuin
11 april 2017

In het nieuwe Vrijheidspark komen 5 monumenten die op dit moment op andere plekken in Tilburg staan. Ze worden de komende weken verhuisd.


Aftrap WEURO2017

Aftrap van het EK op het Pieter Vreedeplein
10 april 2017

Kirsten van de Ven, EK-ambassadeur van Tilburg, burgemeester Peter Noordanus en junior ambassadeur Tess Smit gaven 7 april de aftrap voor het komende EK voetbal voor vrouwen (WEURO2017).


Het Ontdekstation ontvangt subsidie gemeente

Het Ontdekstation
7 april 2017

Het Ontdekstation in de Spoorzone krijgt subsidie van de gemeente. Kinderen kunnen in dit 'station' werken aan uitvindingen en kennismaken met wetenschap en techniek.


Fietstunnel onder Ringbaan-Zuid

De Stappegoorweg
7 april 2017

De gemeente wil een fietstunnel aanleggen onder Ringbaan-Zuid. De tunnel moet tussen de Trouwlaan en de Stappegoorweg komen te liggen.


Nieuwe plannen voor Wijkevoort

Logistiek bedrijf vervoer
7 april 2017

Bedrijven die in de logistiek zitten, zijn op zoek naar grote kavels. Daarom wordt voor bedrijventerrein Wijkevoort een bestemmingsplanprocedure opgestart. De 1e grond wordt begin 2018 verkocht.


Neem een kijkje bij het BAT

De BAT-wagen staat voor u klaar
5 april 2017

Wie in Tilburg aan afval denkt, denkt wellicht aan het Brabants Afval Team (BAT). Tijdens de Bedrijvenronde 2017 is het mogelijk om een kijkje te nemen achter de schermen bij de milieustraat Albion.


Tilburg zoekt nieuwe stadsdichter

Stadsdichter schrijft met de pen
5 april 2017

Tilburg krijgt in augustus een nieuwe stadsdichter. Een selectiecommissie heeft al een goed beeld van mogelijke kandidaten. Tilburgers kunnen ook andere gegadigden aanmelden.


Hulp voor langdurig werkloze jongeren

Jongeren aan het werk helpen
31 maart 2017

Jongerenregisseurs gaan jongeren die al langer dan een jaar werkloos zijn, helpen met het vinden van werk of een opleiding. Ze starten in april. Zes extra regisseurs gaan in juli aan de slag.


Andere opvang voor inwoners met verward gedrag

Verwarde personen
31 maart 2017

Inwoners uit Midden-Brabant die zich verward gedragen maar niets strafbaars doen, worden per 1 april opgevangen in de Spoedeisende Psychiatrische Onderzoeks Ruimtes (SPOR's) in Halsteren en Breda.


Herontwikkeling Koningsplein

30 maart 2017

De gemeente gaat de komende tijd samen met Amvest en TBV Wonen onderzoeken hoe het Koningsplein aantrekkelijker gemaakt kan worden.


Mobiliteitsinitiatieven testen

Zelfrijdende auto
28 maart 2017

Een aantal provinciale en lokale wegen tussen Helmond, Eindhoven en Tilburg wordt testomgeving voor technologische ontwikkelingen die het verkeer vlotter, veiliger en duurzamer moeten maken.