Nieuwsoverzicht

Aanslag gemeentelijke belastingen in de bus

15 februari 2019

Inwoners krijgen in de periode van 16 tot en met 26 februari het aanslagbiljet voor de gemeentelijke belastingen in de bus. Op papier of digitaal via de berichtenbox van MijnOverheid.

Extra GFT-containers in de zomer

15 februari 2019

Voor de zomer van 2019 kunnen 2.500 huishoudens in de gemeente Tilburg een extra container voor groente, fruit- en tuinafval aanvragen. Dat is het voorstel van het college aan de gemeenteraad.

Openingstijden stadswinkels per 1 maart aangepast

15 februari 2019

De stadswinkels Berkel-Enschot, Noord, Udenhout en Reeshof gaan per 1 maart 2019 minder uren open. Tilburgers komen minder vaak naar de stadswinkel om hun paspoort of identiteitskaart te verlengen.

Nieuwe baan voor wethouder Erik de Ridder

14 februari 2019

Het Waterschap De Dommel heeft donderdag 14 februari aangekondigd Erik de Ridder als nieuwe watergraaf aan te bevelen. De Ridder wordt naar verwachting in het voorjaar benoemd, zijn functie als Tilburgs wethouder legt hij dan neer.

Oproep: samen optrekken tegen eenzaamheid

14 februari 2019

Tilburg roept inwoners, vrijwilligers en professionals op om bij te dragen aan een stad met minder eenzame mensen. Wie mee wil doen, kan zich aansluiten bij de coalitie van Ontmoeting en Verbinding.

Gemeente sluit voor het eerst woning bij overlast

14 februari 2019

Om een einde te maken aan een lange periode van overlast, heeft de gemeente een pand met bijbehorende garage aan de Matterhornstraat voor een maand gesloten.

Gedragscode voor erfgoed Van Gogh

14 februari 2019

De gemeente Tilburg heeft, samen met Tilburgse stakeholders, een lokale 'Erfgoedgedragscode' opgesteld voor monumenten die iets te maken hebben met Vincent van Gogh.

Borg oude milieupas ook bij stadswinkel op te halen

12 februari 2019

Alle huishoudens in Tilburg hebben in januari 2019 een (nieuwe) milieupas via de post ontvangen. Voor de oude pas ontvangen bewoners 5 euro borg terug.

Kandidaten aanmelden voor stadsdichtersschap

11 februari 2019

Tilburg krijgt in augustus een nieuwe stadsdichter. Een selectiecommissie heeft al een goed beeld van mogelijke kandidaten. Tilburgers kunnen ook andere gegadigden aanmelden.

Tilburg stopt met I-criterium

08 februari 2019

De gemeente Tilburg gaat niet langer handhaven op het Ingezetene Criterium (I-criterium). Hierdoor zijn buitenlandse bezoekers weer welkom in de Tilburgse coffeeshops.