Nieuwsoverzicht

Vertrouwens-experiment gaat van start

21 november 2017

Een aantal weken later dan gepland gaat het Tilburgs Vertrouwensexperiment van start.

Windmolens op de Spinder voor minder CO2-uitstoot

Berend de Vries en iemand van Spinderwind BV
20 november 2017

De gemeente werkt met anderen samen om te zorgen voor minder uitstoot van CO2. Dit is beter voor het milieu. Daarom worden op de Spinder 4 windmolens gebouwd.

Consultatiefunctie behouden voor Groenewoud

Multi funtionele accommodatie Spijkerbeemden
17 november 2017

De wijk Groenewoud behoudt een consultatiebureau. Het bureau zit nu aan het Pater van den Elsenplein. Per 1 januari verhuist het naar de Don Sartostraat in MFA Spijkerbeemden.

Twee miljoen voor armoedebestrijding

17 november 2017

De gemeente zet in 2018 en 2019 ruim een miljoen euro per jaar in voor extra armoedebestrijding onder kinderen. Met dit geld kan onder meer schoolmateriaal en sportkleding vergoed worden.

Eerste spade in de grond voor Spoorpark

De entree van het Spoorpark Tilburg
17 november 2017

De aanleg van het Spoorpark aan de Hart van Brabantlaan is begonnen. Wethouder Berend de Vries en kinderen van scoutinggroep Esjeeka deden samen de openingshandeling op 11 november.

Bloembakken voor veiligere Willem II straat

17 november 2017

In een deel van de Willem II straat wordt zowel gewandeld als gefietst. Soms levert dit problemen op tussen fietsers en voetgangers. Aan de kant van de straat waar de meeste winkels zitten, worden smalle lange bloembakken geplaatst.

Nieuwe parkeernormen bouwprojecten

17 november 2017

De gemeente heeft nieuwe parkeernomen vastgesteld. Die moeten onder andere zorgen voor minder parkeeroverlast in de omgeving van bouwprojecten.

Try Out Cultuur voorziet in behoefte

Een hand met een kwast erin. Ze schilderen.
17 november 2017

Ouders, scholen en aanbieders van culturele activiteiten zijn tevreden over Try Out Cultuur in Tilburg. Dat blijkt uit een onderzoek naar de resultaten van het afgelopen schooljaar 2016-2017.

Tijdelijke verhuizing busstation

Het busstation aan de Spoorlaan
13 november 2017

De stadsbussen van Arriva vertrekken per 10 december vanaf het tijdelijke busstation aan de Burgemeester Brokxlaan. Het busstation aan de Spoorlaan wordt vernieuwd. Dit gaat in december 2018 open.

Voorstel college voor horeca in Dwaalgebied

Het Dwaalgebied
10 november 2017

Het college vindt dat het voor daghoreca mogelijk moet zijn om zich in het Dwaalgebied te vestigen. Dat geldt ook voor sommige restaurants. Voorafgaand wordt gekeken of het in het gebied past.