U bevindt zich op: Actueel

Nieuwsoverzicht

Lening voor duurzame huizen

25 juni 2019

Inwoners van de gemeente Tilburg kunnen vanaf maandag 24 juni de stimuleringslening 'Aan de slag met je huis' aanvragen voor het verduurzamen van hun huis.

Verkeersveiligheids-label

21 juni 2019

De gemeente, ouders, scholen en kinderen zelf willen veilig van en naar school kunnen gaan. Daarom is er een beleid ontwikkeld: Tilburg Veilig Naar School 2019-2020. Scholen kunnen o.a. een Verkeersveiligheidslabel halen.

Plannen voor Muziekhuis Stationsstraat

21 juni 2019

Er zijn plannen voor een Muziekhuis in het pand van de Nieuwe Koninklijke Harmonie aan de Stationsstraat. In het gebouw worden culturele activiteiten georganiseerd en een deel van de Kessels collectie wordt er ondergebracht.

Nieuwe regels voor uitstallingen

21 juni 2019

Het college heeft nieuwe regels opgesteld voor zogenoemde uitstallingen in de stad. Voorbeelden daarvan zijn reclameborden, koopwaar, bankjes of plantenbakken die op de stoep staan.

Start nieuwbouwproject Berkel-Enschot

20 juni 2019

In Berkel-Enschot is 19 juni het officiële startsein gegeven voor de bouw van 17 energieneutrale woningen in de Kerkstraat en de Molenstraat. De werkzaamheden waren in mei al gestart.

Wegafsluitingen voor ZLM-Tour

19 juni 2019

De internationale wielerkoers de ZLM Tour finisht zondag in de Piusstraat in Tilburg. Een aantal straten in het centrum is voor de wedstrijd afgesloten tussen 15:30 en 18 uur. De winkels in het centrum blijven bereikbaar.

Jan Heerkens Koninklijk onderscheiden

17 juni 2019

Jan Heerkens (73) uit Tilburg is zaterdag 15 juni Koninklijk onderscheiden voor zijn jarenlange vrijwillige inzet voor het internationale kunstgezelschap van de Lustwarande en zijn inzet voor herstel en behoud van de Oude Warande in Tilburg.

Wethouder De Vries 'Bouwer van Verdienste'

14 juni 2019

De Tilburgse Bouw Sociëteit reikte donderdag 13 juni de prijs 'Bouwer van Verdienste' uit aan wethouder Berend de Vries. Hij is de derde stadsbestuurder die de titel mag dragen.

Veel overlast eikenprocessierups

13 juni 2019

Er komen veel meldingen binnen over de eikenprocessierups. Dit jaar is er meer overlast dan ooit. Hierdoor kan het langer duren dan normaal voordat meldingen zijn afgehandeld.

22 energiezuinige huurwoningen

12 juni 2019

In een hofje tussen de Hendrik van Tulderstraat en de Jacob Romansstraat zijn 22 energiezuinige huurwoningen gebouwd. De huurders ontmoeten elkaar op 11 juni.