Nieuwsoverzicht

Plannen voor woongebouw Pieter Vreedeplein

14 december 2018

Er zijn plannen voor een woongebouw op het Pieter Vreedeplein. De plannen zijn deze week aan de omwonenden gepresenteerd. Op de begane grond komen winkels. Daarboven 17 verdiepingen met appartementen.

Boilrs Hub krijgt subsidie van de gemeente

14 december 2018

Gemeente Tilburg kent Boilrs Hub een subsidie toe voor 2019. Boilrs Hub is een programma dat zich inzet om jongeren terug te begeleiden naar onderwijs, werk of dagbesteding.

Online peiling over eenzaamheid

14 december 2018

De gemeente gaat via een online vragenlijst onderzoeken bij wie en hoe eenzaamheid in Tilburg speelt. En ook: welke oplossingen mensen aandragen voor dit complexe probleem.

Tilburg Trofee voor Jan van Reijsen

14 december 2018

Jan van Reijsen heeft 13 december een Tilburg Trofee gekregen. Hij kreeg hem voor zijn inzet voor o.a. het Ondernemersakkoord en het Maatjesproject.

Koninklijke onderscheiding voor Hein van Oorschot

13 december 2018

Hein van Oorschot uit Tilburg is op 12 december benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de onderscheiding uit handen van burgemeester Depla van Breda.

Reacties op uitgangspunten huisvesting arbeidsmigranten

13 december 2018

Tilburg wil meewerken aan de bouw van voorzieningen voor het huisvesten van arbeidsmigranten. Inwoners en ondernemers konden reageren op de uitgangspunten.

Tilburg steunt actiegroepen tegen gaswinning

13 december 2018

Op donderdag 13 december geven actiegroepen in Groningen 'tegengas' tegen plannen van het Rijk en het bedrijf Vermilion Energy voor de uitbreiding van gaswinning.

eIDAS: online winkel wordt Europees

12 december 2018

Bezoekers die via deze site op een online formulier terechtkomen, zien vanaf donderdagavond 13 december het logo van eIDAS bij de formulieren. eIDAS maakt het makkelijker om binnen Europa de formulieren te gebruiken.

Boek 'Verweven Stad' gepresenteerd

12 december 2018

Het Centrum voor Architectuur en Stedenbouw (CAST) en de gemeente presenteerden 11 december het boek 'verweven stad' in Theaters Tilburg.

ONK in Drieburcht

12 december 2018

In sportcomplex Drieburcht zijn van vrijdag 21 t/m zondag 23 december de Open Nederlandse Kampioenschappen (ONK) korte baan zwemmen. Een groot aantal topzwemmers uit de nationale selectie komt dit weekend in actie.