U bevindt zich op: Actueel

Nieuwsoverzicht

Basisscholieren maken hanglamp van PET-flesjes

21 augustus 2019

PET-flesjes liggen vaak op straat en in de natuur. Slecht voor het milieu en het draagt niet bij aan een fijne leefomgeving. Basisscholieren gaan een hanglamp maken van 100% gerecyclede flesjes.

Rijbewijs online aanvragen vanaf 1 september

21 augustus 2019

Inwoners die hun rijbewijs moeten verlengen of willen uitbreiden met categorieën kunnen dat vanaf 1 september ook online doen. Ze hoeven dan maar 1 keer naar de stadswinkel. Het rijbewijs kan al na 2 dagen opgehaald worden.

Bouwkundig onderzoek voor gaswinning Noord

21 augustus 2019

De gemeente is tegen de uitbreiding en verlening van de gaswinning van een gasveld dat grotendeels onder Tilburg-Noord ligt. Er is bezwaar aangetekend. Het Rijk wil de gaswinning tot 2026 door laten lopen.

Aandacht in het verkeer bij start schooljaar

14 augustus 2019

Volgende week beginnen de scholen weer. Spandoeken langs de weg wijzen weggebruikers daar op. Schoolgaande kinderen moeten, ongeacht hun leeftijd, veilig naar school kunnen.

Tilburg Trofee voor Rob en Norman de Langen

12 augustus 2019

De broers Rob (44) en Norman (46) de Langen kregen maandag 12 augustus de Tilburg Trofee vanwege hun 30-jarig jubileum als vrijwilliger bij Kinder Vakantie Werk De Blaak.

Fietsenstalling Heuvel weer open

07 augustus 2019

De fietsenstalling onder de Heuvel is weer open na de verbouwing. De rolpaden werden vernieuwd en de stalling kreeg o.a. nieuwe rekken en wordt nu verlicht met duurzame led-lampen.

Brand zorgwoningen den Herdgang

03 augustus 2019

In de containerberging van het complex brak vrijdagavond 2 augustus om half 8 brand uit. De brand sloeg door naar de bovengelegen woningen. Alle bewoners zijn geëvacueerd.

Herstel planten en bomen na droogte

02 augustus 2019

In 2018 hadden we een extreem droge zomer. Door die droogte ging er veel groen in de stad verloren. In het voorjaar van 2019 werd zichtbaar wat de schade was. De gemeente heeft een extra budget van 400.000 euro vrijgemaakt voor de vervanging van bomen en planten.

 

 

Grond afgraven: controle op PFAS

31 juli 2019

PFAS staat voor Poly- en Perfluoralkystoffen. Deze stoffen zitten o.a. in verf en blusschuim. Grond die in Tilburg afgegraven wordt, moet sinds 8 juli op deze stoffen worden gecontroleerd.

Gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding

30 juli 2019

In de gebouwen en op de erven van de gemeente geldt vanaf 1 augustus 2019 een verbod op kleding die het gezicht helemaal bedekt. Dit is een landelijk verbod dat op die datum ingaat.