U bevindt zich op: Actueel

Nieuwsoverzicht

Herinnering onderzoek naar sportdeelname jongeren

Sportende jongeren geven elkaar een hand. Zo hoort het vrienden
04 december 2019

Honderden jongeren en hun ouders namen de afgelopen weken deel aan een groot onderzoek over sportdeelname. De inwoners die nog niet hebben deelgenomen ontvangen binnenkort een herinnering.

Startbijeenkomst Perspectief op Werk

Startbijeenkomst Perspectief op Werk
03 december 2019

Vorige week was in de Regio Hart van Brabant de start van het programma Perspectief op Werk. Dit is subsidie van het Rijk om te proberen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen.

Predicaat Koninklijk voor Van Eerd B.V.

Predicaat Koninklijk voor Van Eerd B.V.
02 december 2019

Het Tilburgse bedrijf Van Eerd B.V. ontving 29 november het predicaat Koninklijk uit handen van burgemeester Theo Weterings. Het bedrijf bedrukt verpakkingen voor de farmaceutische industrie.

Extra geld voor openbare ruimte

Groen in de stad en de brug Den Ophef
29 november 2019

De gemeente wil de openbare ruimte (straten, buurten, parken en bossen) beter onderhouden en beheren. Daarom wordt daar extra geld voor uitgetrokken.

Proef met GFT-inzameling hoogbouw

29 november 2019

Bij laagbouwwoningen wordt Groente- Fruit- en Tuinafval (GFT) al gescheiden ingezameld. De gemeente wil dat ook bij alle hoogbouw (flats en appartementen) gaan doen.

Overlast eikenprocessierups beperken

Een eik met daarop een nest eikenprocessierupse
29 november 2019

De gemeente maakt een plan om de overlast van de eikenprocessierups voor komend seizoen zoveel mogelijk te beperken. Er wordt in april/mei onder andere preventief gespoten met biologische bestrijdingsmiddelen.

Minder sluipverkeer Dwaalgebied

Een auto en een paar fietsers in de Nieuwlandstraat
27 november 2019

Uit tellingen blijkt dat 30 procent van het verkeer dat door de Nieuwlandstraat rijdt, sluipverkeer is. De gemeente wil dit sterk verminderen. Daarom ligt er nu het voorstel om het Radioplein af te sluiten voor verkeer.

Militaire oefening van 9 t/m 13 december

Militairen lopen in uniform door de straat
27 november 2019

In week 50, van 9 t/m 13 december, kan het zijn dat inwoners militairen in uniform en met wapens door de gemeente Tilburg zien lopen. Militairen houden die week een oefening.

37 nieuwe Bigbelly's in Tilburg

Juffrouw gooit afval in de Bigbelly
26 november 2019

In Tilburg staan 37 nieuwe Bigbelly's. Dit zijn grote afvalbakken waar 625 liter afval in kan. Ze hebben o.a. een ingebouwde pers en bovenop zit een zonnepaneel van 40 watt.

Sliblaag in Piushaven

In de Piushaven zitten twee meisjes op een bankje
26 november 2019

In 2008 bleek dat er zware metalen in de sliblaag in de Piushaven zaten. In 2018 is opnieuw onderzoek gedaan. De vervuiling is gelijk gebleven, maar vormt geen risico voor zwemmers bij evenementen.