Nieuwsoverzicht

Gemeente tegen verdere gaswinning

21 juni 2018

Tilburg is tegen gaswinning uit een gasveld dat grotendeels onder Tilburg Noord ligt. Het ministerie van Economische Zaken wil uitbreiding en verlenging van de huidige gaswinning.

Jantje Beton viert jubileum in Tilburg

Prinses Beatrix op bezoek bij een activiteit van Jantje Beton
20 juni 2018

Jantje Beton is een organisatie die zich inzet voor meer speelruimte en meer speeltijd voor kinderen. Ze bestaan 50 jaar en vieren het jubileum in Tilburg op 28 juni 2018 in de wijk Stokhasselt.

Nieuw college geïnstalleerd

Foto van het college van burgemeester en wethouders van Tilburg
19 juni 2018

Het nieuwe college van Tilburg is 18 juni 2018 geïnstalleerd. Het bestuursakkoord 'gelukkig en gezond in Tilburg' kreeg de steun van de meerderheid van de raad.

Interne begeleiders versterken kinderopvang

Foto van vrouw met kinderen
15 juni 2018

In 3 Tilburgse wijken gaan Interne Begeleiders (IB'ers) aan de slag in de kinderopvang. Zij gaan zorgen dat kinderen of gezinnen met problemen snel de nodige ondersteuning krijgen.

Waterwingebied Gilzerbaan uitgebreid

Foto van een fietser en hardloper op de Gilzerbaan
15 juni 2018

De kwaliteit van het drinkwater in Tilburg en Goirle is goed. Om dat ook in de toekomst zo te houden was het nodig om het grondwaterbeschermingsgebied rond waterwingebied Gilzerbaan uit te breiden.

Samenwerking tussen universiteit en gemeente

Foto van het ondertekenen van de samenwerking
15 juni 2018

Tilburg University en de gemeente werken sinds eind 2017 samen. Op 14 juni was de eerste Impact Conferentie op Tilburg University. Tijdens dat congres werd een verklaring ondertekend.

Bestuursakkoord 'Gezond en gelukkig in Tilburg'

Voorkant van het bestuursakkoord 2018-2022
14 juni 2018

De nieuwe coalitie van beoogde wethouders van de gemeente Tilburg presenteerde zichzelf en het bestuursakkoord op donderdag 14 juni in een drukbezocht VerHalenHuis.

Rups zorgt voor veel overlast

Foto van een nest met eikenprocessierupsen
14 juni 2018

De eikenprocessierups zorgt voor veel overlast in het hele land, dus ook in Tilburg en omgeving. De afgelopen weken kwamen er ongeveer 300 meldingen binnen van inwoners die nesten van het beestje weg willen laten halen.

Nieuwe coalitie presenteert bestuursakkoord

Het nieuwe college van Tilburg
13 juni 2018

De afgelopen weken zijn de onderhandelaars van D66, GroenLinks, VVD en CDA aan de slag gegaan met het verwoorden van de ambities voor Tilburg in een bestuursakkoord. Op donderdagavond 14 juni om 20:00 uur presenteren zij de resultaten daarvan aan de stad.

Flats Bartokstraat worden gasloos

Foto van de flat aan de Bartokstraat
13 juni 2018

Woningcorporatie WonenBreburg gaat deze zomer 2 flats aan de Bartokstraat aardgasvrij maken. Dit doet de corporatie om woningen te verduurzamen. Huishoudens die geen gas gebruiken om te koken of te stoken, zorgen voor minder uitstoot van CO2.