Nieuwsoverzicht

Reeshof in actie tegen zwerfafval

Foto van een afvalophaler met zijn grijper en een vuilniszak
18 april 2018

De campagne Bende van de Reeshof startte woensdag 4 april. De bedoeling is om het zwerfval in de wijk met bewoners en ondernemers aan te pakken en te zorgen voor een schone wijk.

WK IJshockey in IJssportcentrum

Foto van het Nederlands ijshockeyteam
18 april 2018

In het IJssportcentrum is vanaf maandag 23 april het WK IJshockey Division II - groep A. Naast Nederland doen Australië, België, China, IJsland en Servië mee.

Gemeente zoekt organisaties die krans willen leggen

Fot van bloemen in het Vrijheidspark
17 april 2018

Dodenherdenking 2018 is in het Vrijheidspark. Dit park ligt achter het Factorium-gebouw. Organisaties die een krans of bloemen willen leggen, kunnen zich tot 27 april melden bij de gemeente.

Warme Huizendagen

Foto van het campagnebeeld van de Warme Huizendagen
17 april 2018

De gemeente organiseert samen met Natuur & Milieu de Warme Huizendagen. Die zijn nog t/m 29 april. Huizenbezitters krijgen tijdens deze dagen 15 procent korting op maatregelen waarmee ze hun woning kunnen isoleren.

Staatssecretaris Van Ark bezoekt Tilburg

Foto van staatssecretaris Van Ark op bezoek in Tilburg
13 april 2018

Staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) bracht 13 april een werkbezoek aan Tilburg. Ze was hier om te luisteren naar de ervaringen met de pilot Schuldenbewind: Unieke stad met unieke aanpak.

Proef Cityring afgerond

Foto van de matrixborden op de heuvelring
12 april 2018

De 1e pilot op de Cityring eindigt maandag 16 april. De matrixborden, die op rustige momenten één rijstrook van de Heuvelring sluiten, worden dan verwijderd. Dat geldt ook voor de witte bollen bij de oversteekplekken.

Rennen op de Tilburgse Kermis

foto van een run door de Spoorzone
12 april 2018

Tijdens de Tilburgse Kermis is er dit jaar voor het eerst een Kermisrun, op zondagochtend 29 juli. De route van het hardloopevenement loopt over het kermisterrein en door verschillende attracties.

Margot Vanderstraeten wint E. du Perronprijs 2017

Foto van de omslag van het boek Mazzel tov
11 april 2018

Margot Vanderstraeten is winnaar van de E. du Perronprijs 2017. De Vlaamse krijgt de prijs voor haar boek Mazzel tov. Mijn leven als werkstudente bij een orthodox-joodse familie.

Tilburg krijgt 15 watertappunten

Foto van de burgemeester en kinderen die een watertappunt openen
11 april 2018

Tilburg krijgt de komende maanden 15 nieuwe, openbare watertappunten. Het 1e punt werd 10 april geopend door burgemeester Weterings en de directeur van Brabant Water.

Zoveel mogelijk boeken lezen

Foto van burgemeester Theo Weterings en kinderen bij de uitreiking Scoor een Boek
10 april 2018

Scoor een Boek is een initiatief waarbij leerlingen van de groepen 5 en 6 proberen zoveel mogelijk boeken te lezen in de klas. Het project werd 10 april afgesloten met een bijeenkomst in het Willem II stadion.