Voor Elkaar Pas

Heeft u een Wmo-pas voor de (regio)taxi? Dan kunt u vanaf nu ook tegen een lager tarief gebruik maken van de bus in de regio Tilburg. U kunt de Voor Elkaar Pas aanvragen bij de gemeente. Bel met 013 - 542 9915 of stuur een email naar wmo@tilburg.nl. Het gaat hier om een proef van twee jaar. De informatie op deze pagina is voor de Tilburgers die (willen) meedoen aan deze proef met de Voor Elkaar Pas. 

Wat is de Voor Elkaar Pas?

De Voor Elkaar Pas is een OV-chipkaart. U kunt de pas gebruiken vanaf 1 januari 2022. Belangrijk om te weten is, dat u gewoon gebruik kunt blijven maken van de taxi met uw Wmo-pas. Geen probleem! U kiest zelf wanneer u met het taxi of de bus reist.

Wat zijn de voordelen van de Voor Elkaar Pas?

Met de pas kunt u:

  • Reizen met de bussen van Arriva in een groot gedeelte van Brabant. Onder andere de regio Tilburg, Den Bosch, Breda, Roosendaal, Oss en Uden. U reist wanneer het u uitkomt. Onderaan deze pagina vindt u een kaartje met het reisgebied.
  • U krijgt 37% korting in de bussen van Arriva.
  • Er mag altijd iemand gratis met u meereizen. Hiervoor is de begeleiderspas. U kiest zelf wie u wanneer meeneemt.
  • Met de Voor Elkaar Pas kunt u gebruik maken van de bus. Met de Wmo-pas kunt u gebruik blijven maken van de taxi.
  • De busritten betaalt u met de rekening waar ook uw taxiritten van worden afgeschreven.

Wat zijn de kosten van de Voor Elkaar Pas

Als u reist met de Voor Elkaar Pas krijgt u een korting van 37% op alle ritten met de Arriva bussen in een groot gedeelte van Brabant. De kosten voor alle busritten worden samen met uw taxiritten elke maand automatisch van uw rekening afgeschreven. Maandelijks ontvangt u hiervan een overzicht. U hoeft geen saldo te zetten op uw pas. Dit is allemaal voor u geregeld!

Om de kosten van uw rekening af te schrijven, moet u de organisatie PZN BV wel machtigen voor automatische incasso. Dit machtigingsformulier heeft u bij de brief ontvangen. Bent u dit formulier kwijt of heeft u vragen over de automatische incasso? Neem dan contact op met team Wmo van de gemeente Tilburg: 013 - 542 9915 of wmo@tilburg.nl 

Vragen of aanmelden?

  • Wilt u reisadvies voor de bus? Neem dan contact op met Arriva: 0800 - 023 2545.
  • Heeft u vragen over de Voor Elkaar Pas of wil je graag gebruik maken van de pas? Neem dan contact op met team Wmo van de gemeente Tilburg: 013-542 9915 of wmo@tilburg.nl

In de folder en de meestgestelde vragenlijst leest u meer over de Voor Elkaar Pas.

Download Folder Voor Elkaar Pas >
Download Meestgestelde Vragen Voor Elkaar Pas >
Download kaart met reisgebied van de Voor Elkaar Pas >