Augustinusstraat

De gemeente gaat groot onderhoud uitvoeren in de Augustinusstraat, Hieronymusstraat, Ambrosiusstraat, Athanasiusstraat en Isidorusstraat. Het gaat niet alleen om het vernieuwen van de straten, maar ook om het verbeteren van de inrichting.

Door de verandering van het klimaat heeft Nederland steeds vaker te maken met hevige regenbuien en erg warme zomers. In het nieuwe ontwerp houdt de gemeente daarom ook rekening met bijvoorbeeld het opvangen van regenwater en het behouden van bomen en groen. Dit doen we om wateroverlast zoveel mogelijk te voorkomen. Bovendien warmt groen minder snel op dan bestrating. Het parkeren wordt ook verbeterd.

Uitvoering en planning

De uitvoering van de werkzaamheden is inmiddels gestart en duurt tot april 2023. De uitvoeringstekeningen zijn hieronder te bekijken en te downloaden.

Klimaatadaptatie

Natuurlijk kun u zelf ook iets doen om uw omgeving aan te passen aan het veranderde klimaat. Kijk voor meer informatie, inspiratie, tips en subsidies op duurzamertilburg.nl.

In maart 2022 is de gemeente gestart met het NK Tegelwippen. Meer informatie hierover staat op de pagina Tilburg, Natuurlijk op deze site.

Meer informatie

Heeft u nog vragen over dit project of het ontwerp, dan kunt u contact opnemen met projectleider Jeroen Willems van de gemeente. Hij is tijdens werkdagen bereikbaar per e-mail jeroen.willems@tilburg.nl. U kunt ook contact opnemen met Nancy Sins, projectondersteuner van de gemeente. Zij is tijdens werkdagen (maandag t/m donderdag) bereikbaar per e-mail nancy.sins@tilburg.nl.