logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Augustinusstraat

De Augustinusstraat, Hieronymusstraat, Ambrosiusstraat, Athanasiusstraat en Isidorusstraat worden opnieuw ingericht.

Door de verandering van het klimaat heeft Nederland steeds vaker te maken met hevige regenbuien en warme zomers. In het nieuwe ontwerp houdt de gemeente daarom ook rekening met bijvoorbeeld het opvangen van regenwater en het behouden van bomen en groen. Dit doen we om wateroverlast zoveel mogelijk te voorkomen. Bovendien warmt een groene straat minder snel op dan een straat met tegels. Ook de parkeervoorzieningen worden verbeterd.

Uitvoering en planning

Het werkt is gestart en duurt tot april 2023. De uitvoeringstekeningen zijn hieronder te bekijken en te downloaden.

Klimaatadaptatie

Natuurlijk kun u zelf ook iets doen om uw omgeving aan te passen aan het veranderde klimaat. Kijk voor meer informatie, inspiratie, tips en subsidies op duurzamertilburg.nl.

Vanaf 21 maart 2023 doet de gemeente weer mee met het NK Tegelwippen. Meer informatie hierover staat op de pagina Tilburg, Natuurlijk op deze site.

Meer informatie

Heeft u nog vragen over dit project of het ontwerp, dan kunt u contact opnemen met projectleider Jeroen Willems van de gemeente. Hij is tijdens werkdagen bereikbaar per e-mail jeroen.willems@tilburg.nl. U kunt ook contact opnemen met Nancy Sins, projectondersteuner van de gemeente. Zij is tijdens werkdagen (maandag t/m donderdag) bereikbaar per e-mail nancy.sins@tilburg.nl.