Impulssubsidie Ontwikkeling Voorop

De impulssubsidie Ontwikkeling Voorop is een eenmalige subsidie waarvoor partijen in aanmerking kunnen komen wanneer zij een nieuw of aanvullend aanbod realiseren voor meer- en hoogbegaafde kinderen en jongeren in de regio Midden – Brabant.

De impulssubsidie maakt deel uit van het programma Meer- en Hoogbegaafdheid (2021-2023) in de regio Tilburg en Midden – Brabant, als onderdeel van de maatregelen voortijdig schoolverlaten (RMC regio-35).

Doel van de subsidie

Het doel van de subsidie is het versterken van een bestaand aanbod middels uitbreiding en/of de ontwikkeling van een nieuw ontwikkelinitiatief voor meer-, creatief en hoogbegaafde kinderen en jongeren in de regio Midden – Brabant, waaronder de gemeenten Tilburg, Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Waalwijk en Loon op Zand.

Het traject

Het traject bestaat uit meerdere stappen waarbij levensvatbare onderwijs-/ontwikkelinitiatieven door een onafhankelijke expertjury worden geselecteerd die vervolgens worden gepresenteerd op een Pitchdag (5 juli 2023). Uiteindelijk selecteert de jury één plan welke wordt voorgedragen aan de verantwoordelijk wethouder voor de impulssubsidie.Te denken valt aan een aanbod zoals:

  • voor peuters met een ontwikkelingsvoorsprong en/of vervroegde instroom in het primair onderwijs
  • voor meer- en hoogbegaafde leerlingen die na versnelling vervroegd het primair onderwijs hebben afgerond
  • voor meer- en hoogbegaafde jongeren die na versnelling vervroegd het voorgezet onderwijs hebben afgerond
  • van psycho-educatie aan meer- en hoogbegaafde leerlingen in het primair of voortgezet onderwijs
  • nieuwe leerlijnen en/of nieuwe onderwijsaanbod passend bij de doelgroep binnen het primair onderwijs (speciaal/regulier), het voortgezet onderwijs (speciaal regulier), het mbo en/of de vavo, al dan niet in samenwerking met creatieve werkplaatsen en/of bedrijfsleven

Subsidie aanvragen (deelname voor 31 maart 2023)

Wilt u meedoen aan het traject, geef dan uw interesse uiterlijk 31 maart door via het aanmeldingsformulier. 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u onderaan deze pagina de nota 'Regeling Impulssubsidie Voorop 2023' downloaden. Heeft u na het lezen van de nota nog vragen? Neem dan contact op met Teun Brand (beleidsmedewerker) via telefoonnummer 013 542 9584 of per e-mail via teun.brand@tilburg.nl.