logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Impulssubsidie Ontwikkeling Voorop

De impulssubsidie Ontwikkeling Voorop is een eenmalige subsidie waarvoor partijen in aanmerking kunnen komen wanneer zij een nieuw of aanvullend aanbod realiseren voor meer- en hoogbegaafde kinderen en jongeren in de regio Midden – Brabant.

Subsidie aanvragen

Aanmelden voor deze subsidieprocedure kon tot en met 31 maart 2023. Degenen die zich hebben aangemeld ontvangen per e-mail een formulier voor het indienen van de definitieve subsidieaanvraag. De deadline voor de definitieve aanvraag is tot en met 9 juni 2023.

De impulssubsidie maakt deel uit van het programma Meer- en Hoogbegaafdheid (2021-2023) in de regio Tilburg en Midden – Brabant, als onderdeel van de maatregelen voortijdig schoolverlaten (RMC regio-35).

Doel van de subsidie

Het doel van de subsidie is het versterken van een bestaand aanbod middels uitbreiding en/of de ontwikkeling van een nieuw ontwikkelinitiatief voor meer-, creatief en hoogbegaafde kinderen en jongeren in de regio Midden – Brabant, waaronder de gemeenten Tilburg, Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Waalwijk en Loon op Zand.

Het traject

Het traject bestaat uit meerdere stappen waarbij levensvatbare onderwijs-/ontwikkelinitiatieven door een onafhankelijke expertjury worden geselecteerd die vervolgens worden gepresenteerd op een Pitchdag (5 juli 2023). Uiteindelijk selecteert de jury één plan welke wordt voorgedragen aan de verantwoordelijk wethouder voor de impulssubsidie.Te denken valt aan een aanbod zoals:

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u onderaan deze pagina de nota 'Regeling Impulssubsidie Voorop 2023' downloaden. Heeft u na het lezen van de nota nog vragen? Neem dan contact op met Teun Brand (beleidsmedewerker) via telefoonnummer 013 542 9584 of per e-mail via teun.brand@tilburg.nl.

Downloads