logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Rotonde kruising Sweelincklaan – Jac. van Vollenhovenstraat

Er komt een rotonde op de kruising Sweelincklaan – Jac. van Vollenhovenstraat. De aanleg van de rotonde vergroot de veiligheid voor de vele schoolgaande fietsers. Fietsers die de Sweelincklaan willen oversteken, hebben in de nieuwe situatie voorrang.

Aanleg rotonde gaat 19 februari van start

Maandag 19 februari 2024 starten de werkzaamheden bij de kruising Sweelincklaan – Jac van Vollenhovenstraat. Aannemersbedrijf Gebr. Van Kessel gaat in opdracht van de gemeente de rotonde aanleggen. Tegelijkertijd moeten er ondergrondse kabels en leidingen verplaatst worden. Aannemer APK Rasenberg verzorgt deze werkzaamheden in opdracht van Enexis en Brabant Water. 

Het ontwerp

Het nieuwe fietspad wordt uitgevoerd in rood asfalt. In het middendeel van de rotonde wordt beplanting aangebracht. Via onderstaande link kan het ontwerp bekeken en gedownload worden.

Wegafsluitingen en omleidingen

Tijdens de werkzaamheden is de kruising Sweelincklaan – Jac. van Vollenhovenstraat afgesloten voor alle verkeer en voetgangers. Er worden omleidingsroutes ingesteld voor autoverkeer en fietsers.   
Alleen de bussen van Arriva en de hulpdiensten kunnen via slagbomen aan beide kanten door het werkvak rijden. Deze slagbomen verbeteren de verkeersveiligheid tijdens de uitvoering. 

De kruising is tijdens het werk afgesloten voor al het overige verkeer. Tijdens 2 kortdurende momenten zal de kruising ook voor Arriva en de hulpdiensten (dus voor alle verkeer) worden afgesloten. 
Verkeer wordt omgeleid. Ook voor de fietsers is er een omleiding. Zie onderstaand de verkeersomleidingen.

Omleiding voor alle verkeer:

Omleiding voor fietsers en voetgangers:

Mogelijke overlast

De werkzaamheden kunnen geluidsoverlast geven of het werkverkeer kan overlast veroorzaken. De gemeente vraagt hiervoor uw begrip. De aannemer doet er alles aan om de overlast te beperken.

Meer informatie

Heeft u vragen over het ontwerp of anderzijds, neem dan contact op met de projectleider Joost Hermans van de gemeente Tilburg. Hij is bereikbaar via het telefoonnummer 06-29699561 en per e-mail joost.hermans@tilburg.nl.

Hebt u vragen over de werkzaamheden, neem dan contact op met de uitvoerder Maarten Schoenmakers van aannemer Gebr. Van Kessel. Hij is op werkdagen bereikbaar tussen 8.00 en 16.00 uur via telefoonnummer 06-25430926 of per e-mail mschoenmakers@kessel.nl