Rotonde kruising Sweelincklaan – Jac. van Vollenhovenstraat

Er komt een rotonde op de kruising Sweelincklaan – Jac. van Vollenhovenstraat. Dit vergroot de veiligheid voor auto’s en fietsen.

Aanleiding

De aanleg van de rotonde vergroot de veiligheid voor de vele schoolgaande fietsers. Fietsers die de Sweelincklaan willen oversteken, hebben in de nieuwe situatie voorrang.

Ontwerp

De rotonde past binnen de huidige openbare ruimte. Via onderstaande link kan het ontwerp bekeken en gedownload worden.

Wat gaan we doen

Voor de aanleg van de rotonde moeten de nutsbedrijven kabels en leidingen verleggen. Daarnaast worden er 2 bomen gerooid aan de zuidzijde van de Sweelincklaan.

Het nieuwe fietspad krijgt rood asfalt. In het middeldeel van de rotonde komen planten. Dit levert een positieve bijdrage aan de biodiversiteit.

Planning werkzaamheden

De aanleg van de rotonde gebeurt in 2 fases. Op de dienstregeling van de bussen van Arriva heeft het werk nauwelijks invloed. Ook de nood- en hulpdiensten kunnen tijdens het werk grotendeels gebruik blijven maken van de Sweelincklaan. Op een paar momenten zal de dienstregeling van de bussen voor een korte periode gestremd zijn. Deze stremming wordt uiteraard ook met de nood- en hulpdiensten afgestemd.

De verwachting is dat de werkzaamheden van begin april tot half juli 2023 duren.

Wegafsluitingen en omleidingen

De kruising is tijdens het werk afgesloten voor al het verkeer. Verkeer wordt omgeleid. Ook voor de fietsers is er een omleiding.

Meer informatie

Heeft u vragen over de aanleg van de rotonde, neem dan contact op met Joost Hermans, projectleider van de gemeente. Hij is op werkdagen bereikbaar via telefoonnummer 06 - 29 69 95 61 en per e-mail joost.hermans@tilburg.nl.