U bevindt zich op: Actueel

Nieuwsoverzicht

Aanvragen extra GFT-container

26 maart 2019

De gemeente heeft voor de zomer van 2019 2.500 extra containers voor Groente, Fruit- en Tuinafval (GFT) beschikbaar. Vanaf dinsdag 26 maart kunnen bewoners zo'n extra container aanvragen.

Ontwerp nieuwe stadswinkel Koningsplein

22 maart 2019

Het college heeft ingestemd met het ontwerp voor de gevel van de nieuwe stadswinkel aan het Koningsplein. De planning is dat de stadswinkel in de loop van 2021 opengaat.

Samenwerking tussen kermis en Albert Heijn

22 maart 2019

Supermarkt Albert Heijn en de Tilburgse Kermis gaan tijdens de kermis van 2019 op verschillende manieren samenwerken. Er komt onder meer een spaaractie bij de 21 vestigingen van de supermarkt in Tilburg en omgeving.

Rolph Dols beoogd wethouder Tilburg

21 maart 2019

Het CDA in Tilburg heeft donderdag 21 maart bekend gemaakt dat zij Rolph Dols voordraagt als de opvolger van wethouder Erik de Ridder. De heer Dols is nu wethouder in de gemeente Gilze en Rijen.

Nieuwe regels voor kleine appartementen

20 maart 2019

De gemeente heeft nieuw beleid opgesteld om de bouw van heel kleine appartementen tegen te gaan. Het opdelen van een woning in zeer kleine appartementen is om diverse redenen niet wenselijk.

Stimuleringsregeling 'Aan de slag met je huis'

15 maart 2019

De gemeente wil zoveel mogelijk huiseigenaren helpen met het verduurzamen en eventueel aanpassen van hun woning. Dat doen ze o.a. met de regeling 'Aan de slag met je huis'.

Subsidie voor groene daken en gevels

01 maart 2019

De gemeente biedt Tilburgers al enkele jaren financiële ondersteuning voor de aanleg van een groen dak. De regeling is verlengd tot januari 2021 en uitgebreid met subsidie voor gevelgroen.

Collectieve inkoop woningisolatie

27 februari 2019

De komende maanden kunnen huiseigenaren in Tilburg meedoen aan een collectieve inkoop van isolatie. Een goed geïsoleerd huis zorgt voor meer wooncomfort en draagt bij aan een verlaging van de maandelijkse energierekening.

Nieuw: subsidie om gevel op te knappen

11 januari 2019

De gemeente heeft een regeling in het leven geroepen voor het opknappen van gevels. De 'Subsidieregeling gevelverbetering Tilburg 2019' geldt vanaf 11 januari 2019 voor panden in bepaalde gebieden binnen de Ringbanen.

Online peiling over eenzaamheid

14 december 2018

De gemeente gaat via een online vragenlijst onderzoeken bij wie en hoe eenzaamheid in Tilburg speelt. En ook: welke oplossingen mensen aandragen voor dit complexe probleem.