Nieuwsoverzicht

Tilburg toegankelijk voor iedereen

Mevrouw in een scootmobiel
10 oktober 2019

Deze week is het de Week van de Toegankelijkheid. Ook in Tilburg vinden we het belangrijk dat iedereen mee kan doen, ook mensen met een beperking.

Gemeente en ETZ werken samen aan gezondheid

09 oktober 2019

Het Tilburgse Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) gaat samen met de gemeente de komende 5 jaar werken aan de gezondheid van kwetsbare inwoners.

Duurzame huizenroute zoekt woningeigenaren

Twee mensen zijn blij met hun duurzaam huis
09 oktober 2019

Inwoners die op zoek zijn naar informatie over duurzame en energiebesparende maatregelen kunnen ideeën opdoen tijdens de Duurzame Huizen Route. De organisatie zoekt huiseigenaren die hun duurzame huis willen laten zien.

Bladkorven in de straten van Tilburg

Een meneer bij de bladkorf
09 oktober 2019

De gemeente is vorige week begonnen met het plaatsen van bladkorven. De gemeente ruimt de bladeren op in de periode van week 40 t/m week 4 in 2020.

Tilburg gaat strijd aan tegen misbruik garageboxen

09 oktober 2019

Bij handhavingsacties door gemeente en politie is afgelopen jaren misbruik van garageboxen naar voren gekomen. Het afgelopen jaar is hierop extra gecontroleerd.

Nachtopenstelling fietsenstalling Concertzaal weinig succesvol

09 oktober 2019

De proef waarbij de fietsenstalling Concertzaal op donderdag- t/m zaterdagnacht tot 04.30 open was, blijkt weinig succesvol.

Gemeente roept gekleurd zand terug

08 oktober 2019

Het gekleurde zand dat in augustus op het Pieter Vreedeplein lag, blijkt vervuild te zijn met cadmium. Dit brengt volgens de GGD geen gezondheidsrisico's met zich mee, maar de gemeente heeft wel besloten het zand terug te roepen.

Conceptbegroting in teken van Tilburgerschap

Groen en de brug
07 oktober 2019

Het Tilburgs college presenteerde op 7 oktober de voorgestelde begroting 2020 aan de raad. Gezonde en gelukkige inwoners, nu en in de toekomst, staan daarin centraal. Het college wil bouwen aan een stad waarin iedereen meetelt en meedoet.

Archeologieweekend

Een archeoloog aan het werk. Kijk haar graven.
07 oktober 2019

Hoe is het landschap in Tilburg ontstaan en wat was de invloed van de bewoners op de ontwikkeling ervan? Dit staat centraal tijdens de nationale archeologiedagen op 11, 12 en 13 oktober.

Tilburg Trofee voor Interpolis

Tilburg Trofee voor Interpolis
07 oktober 2019

Interpolis viert in 2019 het 50-jarig jubileum. Het bedrijf ontving daarvoor de Tilburg Trofee uit handen van burgemeester Theo Weterings op 4 oktober.