U bevindt zich op: Actueel

Nieuwsoverzicht

Eerste taxikeurmerken uitgereikt

06 juni 2019

Wethouder Mario Jacobs reikte donderdag 6 juni de eerste Tilburgse taxikeurmerken uit aan 29 taxichauffeurs. Dit keurmerk moet de kwaliteit van het taxivervoer verbeteren.

Plannen voor 250 vrije sector huurhuizen

05 juni 2019

Tilburg en vermogensbeheerder Syntrus Achmea hebben op de Provada afgesproken om de komende 5 jaar minimaal 250 vrije sector huurhuizen te bouwen in de gemeente.

Controle van bomen in de gemeente

05 juni 2019

Rond half tien gisterenavond 4 juni brak het noodweer boven Tilburg los. De schade lijkt mee te vallen. Maar de bomen hebben wel wat te lijden gehad. Wat doet de gemeente qua controle?

Kandidaten nomineren voor vrijwilligersprijs

05 juni 2019

De gemeente reikt zoals elk jaar prijzen uit voor de vrijwilligers in de stad. Tilburgers kunnen tot 10 september kandidaten voordragen die volgens hen in aanmerking komen voor de prijs.

Schiphollaan 28a wordt 'Gebouw voor de Buurt'

03 juni 2019

Gemeente Tilburg geeft het pand aan de Schiphollaan 28a de komende drie jaar in gebruik aan een netwerk van bewoners en professionals in West. Zij krijgen daarmee letterlijk de ruimte om te experimenteren met wijkinitiatieven.

Tijdelijke sporthal Berkel-Enschot

03 juni 2019

In Berkel-Enschot is in de winter een tekort aan indoor sportaccommodaties. Om dit op te lossen plaatst de gemeente tijdelijk een zogenoemde blaashal.

Evenementen: voor en met de stad

03 juni 2019

De gemeente wil in het nieuwe evenementenbeleid aandacht besteden aan de wensen en klachten van inwoners. Daarnaast moet het beleid ook meer bezoekers naar Tilburg trekken.

Tilburg Trofee voor Lauran van de Sanden

03 juni 2019

Lauran van de Sanden (66) kreeg zondag 2 juni de Tilburg Trofee tijdens zijn afscheid als docent saxofoon bij Factorium. Locoburgemeester Marcelle Hendrickx overhandigde de onderscheiding.

Taxussnoeisel inleveren

03 juni 2019

Inwoners kunnen snoeisel van taxus-struiken gratis laten ophalen door medewerkers van taxustaxi.nl. De 'taxi' rijdt 7 dagen per week.

Tilburgse Mariabloemkes

29 mei 2019

Op de rotonde bij de wijk Witbrant is Mariamengsel gezaaid. Dit zijn zaden van verschillende soorten bloemen. Het gaat om een initiatief van inwoners.