Nieuwsoverzicht

Broedplaats voor experimenteren in Spoorzone

Club Smederij in de Spoorzone Tilburg
26 juni 2020

In de Spoorzone moet ruimte blijven voor startende ondernemers en horeca. Dat kan in een zogenoemde broedplaats. Een plek in de huidige Spoorzone waar ondernemers mogen experimenteren.

Gevolgen van corona voor Tilburg

25 juni 2020

De gemeente wil weten wat de coronacrisis betekent voor de inwoners en bedrijven van Tilburg. Daarom is er een onderzoek geweest, deels met behulp van het burgerpanel en het bedrijvenpanel.

Onderzoek naar mogelijkheden kermis

25 juni 2020

De coronamaatregelen zijn op 24 juni versoepeld, waardoor ook kermissen weer plaats kunnen vinden. De vraag is wat dat betekent voor de Tilburgse Kermis. De gemeente werkt nu scenario's uit om, binnen de richtlijnen, kermis te kunnen vieren.

Luchtbuks Ria schiet op haar 100e verjaardag

Luchtbuks Ria op haar 100e verjaardag
24 juni 2020

Ze stond er toch maar weer mooi vandaag, Luchtbuks Ria. Geen Tilburgse kermis 2020, dus ook geen 84e foto voor Ria? Daar dacht exploitant Dingemans anders over. Hij kwam met zijn schiettent naar verzorgingstehuis het Laar. Zo kon Ria toch nog een foto schieten op haar 100e verjaardag.

Meer mensen profiteren van Stimuleringslening

Het gezin dat de 150e aanvraag deed
24 juni 2020

Woningeigenaren die hun huis willen verduurzamen maar hiervoor niet genoeg geld hebben, kunnen de Stimuleringslening 'Aan de slag met je huis' aanvragen. 150 huishoudens in Tilburg maakten hier al gebruik van. 

Extra geld voor steunpakket cultuur Brabantstad

Het Textielmuseum Tilburg
24 juni 2020

Vanwege de gevolgen van de coronacrisis krijgen Poppodium 013, Theaters Tilburg, De Nieuwe Vorst en het Textielmuseum extra financiële steun van de gemeente, het gaat om een bedrag van maximaal 1,2 miljoen euro.

Herintroductie starterslening

Nieuwbouw huizen in Tilburg
23 juni 2020

Tilburgers die voor de eerste keer een eigen woning kopen in de gemeente Tilburg, kunnen een starterslening aanvragen. Dit is een 2e hypotheek en een aanvulling op de reguliere hypotheek.

Eerste meedenkers opgeleid

22 juni 2020

Meedenkers helpen anderen vrijwillig bij vraagstukken over zorg, jeugdhulp, werk, wonen of onderwijs. Maandag 22 juni heeft de eerste groep meedenkers hun training afgerond.

Tilburg werkt aan een positieve gezondheid

Wandelen voor de diabetes challenge
19 juni 2020

In Tilburg streven we naar een goede gezondheid voor alle inwoners, jong en oud. Hier werkt de gemeente samen met veel organisaties uit de stad aan. De activiteiten voor de komende jaren staan in het uitvoeringsprogramma 'Positieve Gezondheid 2020-2023'.  

Week van de invasieve exoten

19 juni 2020

Van 19 tot 28 juni is het de landelijke week van de invasieve exoten. Dat zijn planten en dieren in Nederland die hier niet van oorsprong voorkomen en die schadelijk zijn voor de natuur.