U bevindt zich op: Actueel

Nieuwsoverzicht

Investering van 130 miljoen in MKB Midden- en West-Brabant

15 juli 2019

De regio Midden- en West-Brabant krijgt 10 miljoen van het Rijk voor de regiodeal Makes and Moves: 17 projecten in het midden- en kleinbedrijf (MKB) gericht op verantwoorde productie en distributie.

KPN NetwerkNL legt glasvezel aan in Tilburg

15 juli 2019

De gemeente Tilburg en KPN NetwerkNL hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in Tilburg. In de komende jaren wordt de hele gemeente voorzien van glasvezel.

Trajectcontrole Burgemeester Letschertweg

10 juli 2019

Op de Burgemeester Letschertweg N260 komt trajectcontrole. De reden is dat op deze locatie vaak ongelukken gebeuren als gevolg van te hoge snelheden.

Aanvragen evenementensubsidie 2020

09 juli 2019

Organisatoren kunnen vanaf 1 augustus subsidie aanvragen voor evenementen die in 2020 in de gemeente Tilburg plaatsvinden. De aanvraag moet uiterlijk 1 september binnen komen.

Shorttrack-talenten komen naar Tilburg

08 juli 2019

12 Jonge shorttrack-talenten uit Zuid-Nederland trainen vanaf eind augustus op de Tilburgse ijsbanen. Zo krijgen ze de kans om zich in de eigen regio verder te ontwikkelen.

Alcoholverbod Stadspark Oude Dijk en Zomerpark

05 juli 2019

In het Stadspark Oude Dijk en het Zomerpark gaat een permanent alcoholverbod gelden. Al eerder werd er in deze parken een alcoholverbod ingesteld, maar deze zijn sinds juli 2017 verlopen.

Snelfietsroute Tilburg - Breda vastgesteld

05 juli 2019

De route van de F58, de snelfietsroute van Tilburg naar Breda, is vastgesteld door het college. Voor een deel door de Reeshof werden verschillende mogelijkheden nog onderzocht, samen met bewoners, ondernemers en gebruikers.

Zwemmen in de Piushaven, mag dat?

05 juli 2019

Met het mooie weer zwemmen er steeds vaker mensen in de Piushaven. Dit kan gevaarlijk zijn en het mag officieel niet, omdat er vaarverkeer in de haven is. De boten kunnen zwemmers niet altijd goed zien.

Tilburgs Mediafonds opgericht

04 juli 2019

Met financiële steun van de gemeente gaat het Tilburgs Mediafonds onafhankelijke journalistieke projecten steunen. Hiervoor is voor de komende 2 jaar 150.000 euro beschikbaar.

Afsluiting rijbaan Schouwburgring na kermis terug

04 juli 2019

De proef met het afsluiten van een rijstrook op de Schouwburgring wordt verlengd. Uit de evaluatie blijkt dat de afsluiting de snelheid en druk van het verkeer hierdoor verminderden.