Cultuur proeven voor kinderen

11 januari 2018
Foto van een topdrummer in de dop achter een drumstel

Try Out Cultuur gaat weer van start in Tilburg. Alle leerlingen van de basisschool kunnen zich vanaf 17 januari inschrijven voor de culturele activiteiten waar ze interesse in hebben.

Op deze manier kunnen kinderen kennismaken met allerlei vormen van cultuur. Basisschoolleerlingen krijgen deze maand het "Sjors Creatief" boekje. Hierin staan veel verschillende creatieve workshops waaraan de kinderen tegen een verlaagd tarief kunnen deelnemen. Op deze manier hoeven leerlingen niet direct lid te worden, maar maken ze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met culturele activiteiten. Meer dan 100 creatieve activiteiten worden aangeboden. Zoals Beeldende kunst, Bosavonturen, Chocolade workshops, Muziekinstrumenten bespelen, Graffiti, Keramiek, Koken, Knutselen, Schilderen, Sieraden maken, Schrijven, Tekenen, Toneelspelen, Theater en Zingen. Kortom keus genoeg!

Gemeentelijk sport- & cultuurbeleid

Kinderen verbinden aan sport en cultuur is een van de speerpunten van het gemeentelijk sport- & cultuurbeleid. Try Out Cultuur & Try Out Sports zijn instrumenten die de gemeente Tilburg hiervoor inzet. Het geeft ieder kind de kans om zich te oriënteren op de diverse mogelijkheden op het gebied van sport en cultuur. Ook stimuleert het kinderen om structureel aan de activiteiten deel te nemen.

Basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8 kunnen zich via de website sjorscreatief.nl vanaf 17 januari inschrijven. Tot die tijd is op deze website al van alles te beleven.